Annonce

Dette er et debatindlæg: Læsere, organisationer og politikere skriver debatindlæg, som Jyllands-Posten publicerer. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Debatindlæg

Hvornår får vi lov til at udføre vores opgave?

Ingen forstår, at de enten må lempe forventningerne til kvaliteten eller stille flere midler til rådighed.

Vi har set det før. Når der er valg, har de givet løfter, nævnt sygeplejerskernes og lægernes travlhed, men de glemte det igen, når de fik en taburet, skriver Harun Demirtas. Arkivfoto: Niels Hougaard

Harun Demirtas er sygerplejerske og JP-blogger.
Hvordan kan det egentlig være, at politikerne forlader os alene i de værste tider, men pludselig vender om og lover mere velfærd, når der er valg?

Vi har set det før. Når der er valg, har de givet løfter, nævnt sygeplejerskernes og lægernes travlhed, men de glemte det igen, når de fik en taburet.

Indtil for et halvt år siden var der stor uenighed om, hvorvidt effektiviseringskravet skulle afskaffes. Men blot halvanden måned før kommunal- og regionsrådsvalget skete det pludselig.

I forbindelse med afskaffelsen varslede regeringen et nyt system. Og det er jeg nervøs for. Nervøs for at resultatet bliver det samme i 2019, når regionsvalget er på afstand igen.

Sygeplejerske til Kristian Jensen: Afskaf effektiviseringerne – og giv mig mine træsko tilbage!

Heldigvis ser vi flere og flere sundhedsfaglige sige fra. Kampagner med slidte sko, der bliver afleveret til Finansministeriet, og billeder, der bliver lagt på Facebook for at vise de uendelige dokumentationskrav, er kun nogle af dem.

Men hvornår får vi lov til at udføre vores kerneopgave uden for meget bureaukrati og andre krav, som slet ikke står mål med de midler, der er til rådighed? Hvorfor forstår ingen, at de enten må lempe forventningerne til kvaliteten – eller må stille flere midler til rådighed?

Og hvad med presset på kommunerne?

Læs politikernes svar: Det mener partierne om sundhedsvæsnet

Der var engang i hjemmeplejen, hvor borgere blev visiteret til socialt samvær, som handlede om at sidde og drikke en kop kaffe sammen. Det gør de ikke længere.

Er det virkelig meningen, at ældre skal føle sig til last for dette samfund?

Er det virkelig meningen, at ældre skal føle sig til last for dette samfund?

Ældre skal følge skemalagte toilettider og bad og skal nu også lære at bruge en skærm, fordi man i nogle tilfælde vil afløse fysisk hjemmepleje med at tale gennem et webcam. Hvad er der sket med det velfærdssamfund, som de ældre har investeret i og brugt hele deres ungdom på? Jeg er bange for, at kommunerne bliver yderligere presset, og at de ældre bliver tvunget i kasser og passet som objekter frem for som mennesker.

Et andet blødende sår er de offentligt ansattes ytringsfrihed. I Region Hovedstaden har man vedtaget en politik, som skal sikre de offentligt ansattes ytringsfrihed. Jeg er glad for det.

Sundhedsøkonom: Regionerne har leveret varen. Er der et alternativ til dem?

Men mange steder fungerer det ikke sådan. Mange føler sig overvåget af deres ledelse, fordi de benytter sig af retten til at kritisere forholdene – en ytringsfrihed, som er sikret i Danmarks mest værdifulde lov, grundloven. Mange risikerer advarsler for små fejl, går glip af goder som kurser eller uddannelser, som ledelsen har ret til at tildele ansøgere.

Hvis vores sundhedsvæsen skal fungere godt igen, skal vi sikre flere midler, færre dokumentationskrav til de offentligt ansatte, og mere frihed i hverdagen, også til at ytre sig.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce

Blog: S bremser dansk økonomi med myter

Morten Løkkegaard
Socialdemokratiet har sammen med fagbevægelsen i årevis pustet til myten om, at østeuropæere, der arbejder i Danmark, dumper lønnen og forringer vilkårene for danskere. Problemet med den fortælling er bare, at det er forkert.

Blog: Informationsdeling ligger ikke i efterretningstjenesters DNA

Nauja Lynge
Alligevel ønsker man nu debat om placeringen af Center for Cybersikkerhed, som blev oprettet som en del af Forsvarets Efterretningstjeneste. Dermed er man så omsider åben overfor både kritik og løsningsforslag.

Blog: Dansk Industri hejser det hvide flag

Mikael Jalving
Nu skal vi importere arbejdskraft udefra. Hvad om vi først fik aktiveret den, der allerede findes?

Amerikansk kommentator: Den israelsk-palæstinensiske fredsproces er død

David Ignatius

kommentator, The Washington Post

At tale om palæstinensiske rettigheder nu om dage vækker foragt eller udløser blot en gaben. Palæstinenserne er gårsdagens problem. Selv araberne er trætte af deres stejle krav.
Annonce
Punjab skiller sig ud i Indien: Her kan man godt lide alkohol og kød i maden
Nye visumregler har gjort Indien mere tilgængeligt, og 1. oktober har Air India etårs jubilæum på deres direkte flyvning mellem København og Delhi. Herfra kan man rejse til Punjab ved den pakistanske grænse. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her