*

Breaking
Få breaking news via vores app | Få nyheden på mail

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Tak til Lars Løkke...

Vi roser aldrig vores politiske modstandere. Hvorfor egentlig ikke? Jeg takker gerne Lars Løkke.

Danske politikere er altid på pletten, når deres modstandere gør noget dumt. Hvis ikke nogen har fløjet med Ryanair, har de formuleret sig kluntet, glemt at støvsuge, eller hvad ved jeg. Det er – sagt lige ud af posen – til at få lange løg af. Jeg er ikke selv nogen engel, men vi er nødt til at gøre noget ved den skyttegravsretorik, der er blevet normalen blandt politikere og debattører. Ellers bliver politikerleden kun større.

Derfor vil jeg gerne tage bladet for munden og sige tak til Lars Løkke. Jeg kunne aldrig finde på at stemme på dig, men din kamp for at hjælpe unge udsatte gennem Løkkefonden er både prisværdig og inspirerende. Det løfter altid mit humør, når du brager igennem min tv-skærm med et håb om, at vi får en folkeskole, der får alle elever med. Tak for det!

Den ros ville jeg med al sandsynlighed ikke give en så fremtrædende politisk modstander, hvis jeg sad i Folketinget. Gud forbyde den form for tværpolitisk anerkendelse – folk skulle jo nødig tro, at jeg sympatiserede med Lars Løkke og hans liberale regeringsvæbnere.

Og øv, hvor er det en skam! Politik er så meget mere end fejl og dårlig stemning, og selvom jeg forstår både lyst og rationale bag påpegning af modstanderes dobbeltmoral, er vi nødt til at give mere plads til oprigtig ros af modstandere, når de fortjener det. Alternativet er, at skyttegravskrigen mellem rød og blå stue fortsætter, hvilket ingenlunde vil bidrage til en sund offentlig debat, for slet ikke at tale om relationen mellem politiker og borger, der udgør kernen i vores demokrati.

Borgerne er nemlig møghamrende trætte af al den mudderkastning, der foregår på Christiansborg. Jeg er i hvert fald – og ja, jeg er også en del af den danske borgerstand. Når politikerne virker mere interesserede i at stikke en kæp i hjulet på hinanden, end i at løse samfundets udfordringer, omdanner dansk politik sig fra en løsningsorienteret arbejdsplads til et idéforladt skuespil. Det er uholdbart og utroværdigt.

Ikke at man skal pakke hinanden ind i vat. Jeg forstår så udmærket, hvorfor den socialdemokratiske komet Peter Hummelgaard for nylig fik ørene i maskinen efter at have fløjet til Rumænien med Østeuropas svar på Ryanair, eftersom han selv selvantændte, da Lars Løkke for et par år tilbage rejste med det ægte Ryanair. Man høster, som man sår – og vi må ikke blive bange for at gå hinanden på klingen.

Det er først, når man sidder tilbage med en følelse af, at politikerne går mere op i at hænge deres modstandere ud for ligegyldige fodfejl på Facebook, end i det egentlige lovgivningsarbejde, at det tager overhånd. Og den følelse får jeg af og til i dag.

Vi skal gøre det acceptabelt at rose sine modstanderes idéer og arbejde, når der er grund til det. Den form for mudderkastning, der i alt for høj grad bliver praktiseret i øjeblikket, er der ingen, der vinder på. Derfor skal der lyde en tak til Lars Løkke herfra. Din kamp for fagligt udfordrede drenge er fantastisk.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Victor Boysen (f.1993) er fhv. landsformand for Radikal Ungdom. Han lægger arm med royalister, nationalister og klimafornægtere. Han er ikke bange for at smide holdninger ind i debatten, som giver ham ørene i maskinen. Selv lover Victor at være ærlig, visionær og sparke efter bolden i stedet for manden.
Seneste blogs
Af Christian Rabjerg Madsen
12.12.17, 19:57
Efter Sophie Løhdes angreb på offentlige ansattes løn skylder regeringen svar på, om det er SOSU’en eller sygeplejersken, der får for meget i løn. Læs mere
Af Siddik Lausten
12.12.17, 18:30
Hvad med at krydstjekke med vælgerne, om LA har opbakning til igen at gamble med den danske velfærd? Læs mere
Af Anders Vistisen
12.12.17, 10:54
I denne juletid bør der i en verden, som plages af nød, elendighed, vold og terror, også være plads til at sætte fokus på lyspunkterne. Læs mere
Af Christian Rabjerg Madsen
11.12.17, 18:33
Hvis de seneste dages politiske teater var fiktion, ville kaosscenerne fra Finans- og Statsministeriet være kanon underholdning. Desværre er de kaotiske forhandlinger mellem regeringen og Dansk Folkeparti benhård virkelighed, og første akt har allerede gjort Danmark fattigere. Læs mere
Af Annika Smith
11.12.17, 09:18
Så får den en pause fra torturen og slipper for at gøre det rigtige helt frem til næste folketingsvalg Læs mere
Af Harun Demirtas
10.12.17, 22:50
Politikerne har skabt et system, hvor man som offentligt ansat bliver opdraget til at opfatte sig i en konkurrence, indtil det går op for en, kampen man kæmper, aldrig kan vindes. For man kan ikke konkurrere eller være i krig mod sig selv. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
10.12.17, 20:33
EU-modstandere har kun gavn af de tyske socialdemokraters formand. Læs mere
Af Josephine Fock
10.12.17, 15:21
Menneskerettighederne skældes ud fra mange sider disse dage. Nogen vil have dem udskrevet af dansk lov, andre vil udfordre eller reformere dem. I dag fylder FN’s menneskerettighedserklæring 69 år. Jeg vil gerne sige tillykke. Og tak. Jeg ser frem til mange år med dem endnu. Læs mere
Af Mikael Jalving
10.12.17, 14:28
For alle vore fremtidsfanatikere og teknologifreaks kan det kundgøres så kort, at budskabet måske trænger ind: Historien er ikke død, den sover bare. Læs mere
Af Erik Winther Paisley
10.12.17, 13:31
Foreløbig aftale eller ej, gruer jeg for, hvordan Brexit vil udarte sig. For Europa, altså. Læs mere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her