Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blog. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Stem nej til mere krig og våben

Kære venner, lad os bare sige det, som det er, hvis man ønsker at bruge flere milliarder på våben og krig, så skal man endelig bare stemme ja til at fjerne forsvarsforbeholdet.

Vi har tidligere sendt panserværnsraketter til Ukraine, nu skal vi så til at sende Harpoon-missiler til landet.

Det var i øvrigt amerikanerne, der fortalte os, at Danmark vil sende missiler til Ukraine, og ikke vores egen regering.

Derudover er amerikanerne åbenbart blevet vilde med Esbjerg Havn, og derfor skal den muligvis være Natos nye militære indgang til Vesten. Det vil selvfølgelig kræve nogle store ændringer, og det vides ikke, hvad det vil koste, men pengene skal politikerne nok finde. De kan alligevel altid smide regningen over på danskerne.

I disse tider har vi også været vidne til militærøvelser på Bornholm og statsminister Mette Frederiksen, som besøgte Zelenskyj i Ukraine og lovede endnu flere millioner i militært bidrag til landet. Krigsretorikken er på det ypperste, og vi mangler næsten kun at erklære krig mod Rusland og efterfølgende mod Kina.

Imens ser vi bare passive på. Hvorfor skulle vi også gøre andet? Vi lever jo i et demokrati, hvad kan gå galt? Er det ikke også meningen, at vi skal støtte ukrainerne og stå sammen med vores ”venner” imod den onde Putin? Vi har vel heller ikke noget at være bange for, da amerikanerne/Nato i værste fald nok skal beskytte os.

Uanset hvor naivt det kan lyde, så er der desværre mange, som tror på disse fortællinger.

Ville du nogensinde efterlade nøglen til din bolig til en fremmed? Nej, det ville du nok ikke, men alligevel er du villig til at overlade landets styring til 179 fremmede. Uden at følge med i, hvad de foretager sig. Uden at holde skarpt øje med, om de virkelig gør noget godt for jer selv og jeres nærmeste.

Jeg er ked af at sige det, men så kan vi vel heller ikke forvente, at politikerne ikke vil agere, som deres arbejdsgivere kræver af dem. De har jo trods alt også nogle interesser, som skal plejes. Hvorfor tror I, at vi ser den ene politiker efter den anden udskifte sin politiske karriere med topposter i erhvervslivet mv.?

Det kan lige I tænke lidt over.

Hvordan gavner alt dette os?

På hvilken måde gavner den krigsretorik, som vi i disse måneder er vidne til, os helt almindelige borgere? Tror vi virkelig på, at den massive militære oprustning er med til at gøre verden til et mere sikkert sted? Lad os bare antage, at statsministerens ageren gavner hendes politiske karriere, og måske vil den være med til at sikre hende en ny periode på statsministerposten. Fair nok, men hvad med os, kære venner? Hvad får vi ud af alt dette?

Din stemme bliver et budskab til magthaverne herhjemme og til herrerne i våbenindustrien og i Washington og i Bruxelles.

Kunne de milliarder af kroner, vi bruger på krig og våben, ikke bruges på vores børns institutioner? Jeg oplever i hvert fald, at der mangler hænder og omsorg i mine børns institution. Hvad med ældreplejen, psykiatrien, hospitalerne, skolerne, klimaet mv.? Kunne de milliarder ikke bruges mere fornuftigt i stedet for at fylde lommerne på de store drenge i våbenindustrien?

Nu har vi så fået lov til at sætte et kryds igen. Vi må se, om danskerne er faldet for magthavernes skræmmekampagne og krigspropaganda. Hvis man ønsker yderligere krigsretorik og ønsker at bruge flere milliarder på våben og krig, så skal man endelig bare stemme ja til at fjerne forsvarsforbeholdet.

Ønsker man derimod at sende et budskab til politikerne om, at nok er nok, og fortælle dem, at vi ikke ønsker yderligere krigsretorik og er ved at være godt trætte af, at de gældsætter vores børns fremtid, så stemmer man nej til at fjerne forsvarsforbeholdet.

Da politikerne i sidste ende nok skal finde en måde at sende tropper til Afrika, Mellemøsten eller til Fjernøsten uanset udfaldet af folkeafstemningen, så er det af ren symbolsk karakter, at vi skal stemme. Din stemme bliver et budskab til magthaverne herhjemme og til herrerne i våbenindustrien og i Washington og i Bruxelles.

Vil du have meninger direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis og få de seneste indlæg fra Jyllands-Postens debatsektion én gang i døgnet – klik her, sæt flueben og indtast din mailadresse. Følg også JP Debat på Twitter

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.