Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blog. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Knips, knips – det er tid til at vågne op fra den kollektive hypnose

Det er en smule komisk, som alle er blevet eksperter i Putins sindstilstand og kender til mandens planer. På samme vis er det også absurd at se, hvordan danske politikere står på række for at rose amerikanerne.

Jeg synes, at det er skræmmende at se den kollektive hypnose udfolde sig i disse uger. Det minder mig så meget om den kollektive hypnose, som vi har været udsat for siden marts 2020 med pandemien.

Dengang så vi også mainstreammedierne dag efter dag fortælle os om den farlige pandemi, hvor billederne fra Bergamo med rækken af lastbiler med ofre for pandemien skræmte os. I dag ser vi det samme udspille sig, men denne gang er fjenden Putin og Rusland, og billederne er nu russiske tanks i Ukraine.

Samtidig skal vi konstant høre politikerne, eksperterne eller diverse journalister fortælle os, at Putin er skør, farlig, utilregnelig og har planer om at overtage det hele. På samme tid får vi uafbrudt fortalt, at uden amerikanerne og Nato var Danmark for længst blevet invaderet.

Det er en smule komisk, som alle er blevet eksperter i Putins sindstilstand og kender til mandens kommende planer. På samme vis er det også absurd at se, hvordan danske politikere står på række for at rose amerikanerne.

Man må bare ikke må være uenig med det, medierne fortæller os. I kan vel godt huske, hvordan man talte til og om dem, som var kritiske i forhold til corona-restriktionerne. De blev kaldt for sølvpapirshatte og beskyldt for at være kernen til smitten i samfundet.

Det samme ser vi i dag, hvis man skulle vove at være uenig og forholde sig kritisk til Vestens dobbeltmoralske holdninger. Nu kan man beskyldes for at være Putin-tilhænger eller sågar en trussel for Vesten, demokratiet og friheden. Det er virkelig absurd at se, hvordan den kollektive hypnose bliver udfoldet på ny, og se, hvad man kan få befolkningen til at gøre og sige, så længe man bare får skabt frygt i samfundet.

Jeg vælger ikke at hoppe på ”Ukraine-bølgen”. Jeg mener, at vi bliver nødt til at forholde os nøgternt til denne krig.

Uanset hvad man synes om det, er de internationale stormagts-regler sådan, at enhver stormagt har en rød linje, og overskrider du den, vil der komme en modreaktion. Det samme gælder selvfølgelig også for USA og Kina. Derfor kan vi sagtens se en lignende situation udspille sig imellem Kina og Taiwan. I den konflikt har USA og Vesten også taget parti og er desværre med til at optrappe den.

Har man brug for et eksempel fra historien på min påstand, kan man med ro i sindet læse om, hvad der skete under Cubakrisen.

Man bør kigge på, hvilket ansvar Nato har i denne konflikt. Først og fremmest støttede Vesten en ulovlig omvæltning af den forhenværende præsident Petro Porosjenko i 2014. Grunden til, at det betragtes som et statskup, skyldes, at embedsmændene ikke fulgte procedurerne og ikke havde det flertal, som det ifølge landets forfatning kræver at få fjernet en præsident. De vestlige lande bakkede op om kuppet, ligesom de bakkede op om demonstranterne, der ville af med præsidenten.

Jeg vil endnu engang opfordre alle til at sige, nej til yderligere eskalering af denne krig og øget militarisering af vores verden.

Derudover har der været en konflikt i gang både i Donetsk og Luhansk siden 2014. Tilbage i 2014 var den vestlige verden dybt involveret i den syriske krig, og derfor var blikket rettet mod Mellemøsten.

Sidst, men ikke mindst, har USA og Nato i årevis oprustet og er kommet tættere og tættere på Ruslands grænse. Selv om mange vil mene, at ethvert selvstændigt land har ret til selv at vælge, om det vil være medlem af Nato eller EU eller andre alliancer, er det bare ikke en mulighed i den virkelige verden. USA ville heller aldrig tillade, at Canada eller Mexico blev medlem af en forsvarsalliance med Kina og Rusland.

Hvis vi for en stund kan komme ud af den kollektive hypnose, vi er inde i, og forholde os nøgternt til det hele, så er det absurd at høre en masse politikere og meningsdannere sige, at man ikke kan eller skal forhandle med Putin. Især når vi ved, at amerikanerne og deres Nato-allierede i februar 2020 har forhandlet og indgået en aftale med talibanerne. Ligesom der for nylig har været forhandlinger mellem Vesten og Taliban, som foregik i vores naboland Norge. Taliban-delegationen ankom til Norge i et privatfly betalt af norske skattekroner. Dem kan den frie verden åbenbart godt forhandle med, men ikke med Putin. Det er da en smule tankevækkende.

På samme vis er det også dybt kritisk, at EU har indført et forbud mod, at to store russiske medier udkommer i Danmark og andre EU-lande. Det er radiokanalen Sputnik og tv-stationen Russia Today. Begge medier er engelsksprogede. Samme linje har bl.a. Facebook og Twitter fulgt.

Hvad skete der med den berømte frie presse, oplysning, debat og ytringsfrihed? Særloven i forhold til de ukrainske flygtninge, som Folketinget har vedtaget, er også et levende bevis på Vestens hykleri og dobbeltmoral. Vi skal ikke dele mennesker op i A- og B-hold.

Jeg er nødt til at sige, at jeg ikke har lyst til, at der skal ske en øget militarisering af verden. Som far og verdensborger synes jeg, at det er meget ubehageligt, at bl.a. Danmarks statsminister fortæller danskerne, at der ikke er noget til hinder for, at man rejser til Ukraine for at bekæmpe russerne. Eller at vores politikere vil bruge yderligere minimum 18 mia. kr. hvert år til forsvar og militær. Vores store naboland Tyskland går endnu længere. Jeg ønsker ikke, at der bliver sendt tonsvis af våben til Ukraine.

Verden har ikke brug for mere krig og øget militarisering. Vi har en stor økonomisk krise på vej, som primært vil ramme den lille mand. Alt dette taget i betragtning vil jeg opfordre alle til at sige nej til yderligere eskalering af denne krig og øget militarisering af vores verden. Det er netop nu, at man skal sige stop. I morgen kan det være alt for sent.

Knips, knips, det er tid til at vågne op fra din hypnose!

Vil du have meninger direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis og få de seneste indlæg fra Jyllands-Postens debatsektion én gang i døgnet – klik her, sæt flueben og indtast din mailadresse. Følg også JP Debat på Twitter

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.