<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Dette er en annonce. Luk her

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Jo, racismen findes stadigvæk i Danmark

At mange fortsat nægter, at racisme eksisterer i Danmark, er dog ikke andet end fornægtelse. Selvfølgelig findes der racisme i Danmark, og den er sågar voksende.

Ja, så skete det desværre igen. En ny hadforbrydelse er begået i Søborg. En ung muslimsk kvinde er både blevet svinet til og slået og spyttet på af et dansk ægtepar. Som om dette ikke var nok, fortalte de hende også, at hun bare kunne skride hjem, hvis hun var utilfreds.

Det er helt forståeligt, hvis hændelsen er forbigået de fleste, da medierne ikke har dækket den på samme måde, som de ville have gjort, hvis det var et mellemøstligt ægtepar, som havde angrebet en ung etnisk dansk kvinde. Ja, du læste rigtigt, der er uden tvivl forskel på mediernes dækning.

Nu spørger jeg ud i det åbne rum: Skal vi betragte hændelsen som en handling begået af et skørt ægtepar eller anskue det som en konsekvens af flere års dæmonisering af muslimerne i Danmark?

Mainstreammedierne plejer som regel at betragte forbrydelser, der er blevet begået af folk med mellemøstlig baggrund, som en forbrydelse begået kollektivt og som en konsekvens af muslimernes kultur og religion. Når en gal mand med mellemøstlig baggrund begår terror, skal ALLE med mellemøstlig baggrund tage afstand fra forbrydelsen. Det samme ser vi aldrig, når en hvid mand begår en forbrydelse.

Nej, for så bliver forbrydelsen nemlig betragtet som en skør mands handling.

Derfor spørger jeg lige igen: Er det måden, vi gør det herhjemme?

Politiet har som i mange andre hændelser i første omgang afvist, at der er tale om en hadforbrydelse uden at uddybe hvorfor. Gad vide, hvad politiet mener en forbrydelse ellers skal indeholde for, at de betragter det som en hadforbrydelse?

Sidste år så vi det skræmmende eksempel med brødrene fra Bornholm, der slog den brune Philip Johansen ihjel.

I den sag så vi, at den ældste af de to brødre havde et hagekors tatoveret på det ene ben med teksten ”whitepower”, men dette var heller ikke nok til, at anklagemyndigheden ville rejse tiltale for et racistisk motiv.

Mon det havde været anderledes, hvis tatoveringen var placeret et andet sted på kroppen? Eller måske hvis brødrene hed Abdul og Ali?

Det er absurd, at jeg skal stille disse spørgsmål og i bund og grund være i tvivl om, hvorvidt herboende muslimers liv er mindre værd end etniske danskere Lars og Peters.

Det burde ikke være tilfældet i en retsstat og da slet ikke i Københavnskriteriernes land - Danmark.

Men der er uden tvivl noget galt med racisme og forskelsbehandling af mennesker med muslimsk baggrund. Der er efterhånden en masse undersøgelser, der tydeligt viser, at folk med muslimsk baggrund bliver diskrimineret arbejdsmarkedet, nattelivet mv.

At mange fortsat nægter, at racisme eksisterer i Danmark, er dog ikke andet end fornægtelse. Selvfølgelig findes der racisme i Danmark, og den er sågar voksende.

Vi har absolut ikke brug for mere had og splittelse i dette land. Og det er fuldstændig underordnet, hvilken nationalitet eller religion voldsudøveren tilhører

Vi er i forvejen alt for ofte styret af vores følelser og har efterhånden brug for nogle voksne. Heriblandt voksne politikere, som ikke er styret af meningsmålingerne, og som taler fredens sprog i stedet for polariseringens og splittelsens.

Derudover bør den enkelte dansker også gå til “angreb” på de rigtige personer. Her mener jeg at i stedet for at angribe en ung muslimsk kvinde, fordi hun bærer tørklæde, bør man bl.a. stille sig kritisk over for dronningen, der sammen med den tidligere udenrigsminister og en erhvervsdelegation rejste til wahabismens højborg Saudi-Arabien. Eller man kunne kritisere den frie verdens leder, der gang på gang støtter fanatiske islamister i Mellemøsten (som fx i Syrien) kun for at deres politiske mål.

Ligeledes burde man være kritiske over for nye og tidligere højrefløjspolitikere, der har været med til at skabe splittelse og dæmonisering i samfundet.

Selvfølgelig har Pernille vermund, Pia Kjærsgaard og resten af flokken spillet en vigtig rolle, hvad angår danskernes syn på folk med muslimsk baggrund. Man har i årevis fremstillet muslimerne som farlige og kriminelle. Det påvirker naturligvis befolkningen.

Hvad så med alle os andre, skal vi bare se på? Jeg opfodrer alle til at råbe op og sige nej til racisme, uanset om man er hvid, brun, gul, ateist, muslim, kristen, jøde mv.

Jeg vil endda gå så vidt at påstå, at dem, som bare tier og ikke råber op i disse fortsat fredelige tider, også er medvirkende til, at vi fremadrettet vil opleve endnu flere voldelige hadforbrydelser.

Vi bør alle sammen i 2021 og efter en række skræmmende hændelser i menneskets historie kunne blive enige om, at intet menneske skal udsættes for vold og had pga. deres hudfarve, etnicitet, seksualitet, religion eller generelle holdninger.

Ja, vi er forskellige, men det skal vi kunne rumme og acceptere.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
  • For at se kommentarer og deltage i debatten, så skal du være logget ind på din Facebook-profil.
Profil
Utku Hayri Güzel (f. 1983), er cand.mag. i mellemøststudier og arbejder som virksomhedskonsulent i Aarhus Kommunes integrationsafdeling. Han er født i Tyrkiet, men har boet i Danmark siden han var tre år. I dag bor han i Tranbjerg. Han går ind for reformation af islam, og politisk ligger han til venstre for midten. Han er især optaget af integrationspolitik, islam, mellemøstlig politik, frihedsrettigheder, demokrati og økonomisk ulighed.
Seneste blogs
Af Harun Demirtas
17.09.21, 16:40
Spørgsmålet om, hvorfor sygeplejerskerne er så vrede, og hvad mon man har udsat landets sygeplejersker for, siden de har nået hertil, har stadig ingen forholdt sig til. Læs mere
Af Marie Høgh
17.09.21, 15:30
Det er til at græde over, at ligestillingskampen er blevet så afstumpet, at moderskabet omtales som et biologisk pligtarbejde, man i virkeligheden er for kompetent og for ligestillet til at udføre. Læs mere
Af Lars Boje Mathiesen
17.09.21, 13:14
Den nye barselsordning er et udtryk for en forfejlet gammeldags tilgang til ligestilling og familielivet. Læs mere
Af Pia Kjærsgaard
17.09.21, 11:32
Vild natur er ikke at sætte et hegn omkring naturen og sætte semivilde dyr derind. Det er at lege noget, som ikke er. Læs mere
Af Carl Holst
17.09.21, 11:29
Hvem havde forestillet sig, at regeringen ville give myndighederne mulighed for tvangsvaccination og ekspropriation? Det er i tilspidsede situationer, man får forstærket folks styrker og svagheder. Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
17.09.21, 09:57
Kære medborgere på Vestegnen. Nu ved vi så meget om vaccination, at vi tør lade os vaccinere. Læs mere
Af Søren Gade
16.09.21, 16:10
Jeg er umådeligt trist over, at EU blander sig i folks barsel. Som liberal arbejder jeg for at give familier flere valgmuligheder, ikke færre. De nye barselsregler er ikke liberale. Læs mere
Af Rune Toftegaard Selsing
16.09.21, 12:22
Hvorfor træffer skandinaviske kvinder mere kønsstereotype valg end kvinder i resten af verden? Læs mere
Af Desiree Ohrbeck
16.09.21, 08:56
Danskerne går baglæns i ligestillingsdebatten – hvorfor går de ellers ind for, at kvinder skal pakkes ind, og er imod tvungen barsel til mændene? Læs mere
Af Utku H. Güzel
15.09.21, 20:25
Først og fremmest burde der ikke herske nogen tvivl om, at vi i det kapitalistiske system, som vi lever under, bliver betragtet som arbejdere, der sælger vores arbejdskraft, og forbrugere, der køber de produkter, der bliver produceret – ikke ret meget andet. Læs mere