<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Dette er en annonce. Luk her

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Er dette starten på USA’s forfald?

Det, vi ser, er netop USA. Dette er sandheden bag den amerikanske drøm, som medierne og politikerne i årevis har prøvet at skjule for os.

Vi startede 2020 med amerikanernes likvidering af flere iranske militærpersoner, som ovenikøbet foregik i et tredje suverænt land - nemlig Irak.
Det vakte en smule opsigt, men ingen fordømmelse af det mægtige land.

2021 starter vi så med begyndelsen af kaosset hos den frie verdens leder.
Det har skabt forargelse og sendt chockbølger ud i den store verden. Alle mainstreammedier og sociale medier spørger sig selv: Hvordan kunne dette ske i USA?

Er jeg selv overrasket? Nej, overhovedet ikke. Vidste jeg, at noget lignende ville ske? Ja, det gjorde jeg faktisk. Er det fordi, jeg kan spå fremtiden? Nej nej, rolig nu, det kan jeg selvfølgelig ikke.


Men tilbage i november, lige inden præsidentvalget, skrev jeg et blogindlæg med overskriften: ‘Den amerikanske drøm var bare en stor løgn’. Her skrev jeg bl.a. klart og tydeligt, at: “Uanset hvem der vinder præsidentvalget på tirsdag, er USA et land, der er i frit fald. Spørgsmålet er ikke, om landet kan reddes, eller om det vil komme på fode igen, spørgsmålet burde være, hvordan i helvede dette land kan blive betragtet som den frie verdens leder?

Imens dette spørgsmål venter på at blive besvaret, kan vi alle sammen læne os tilbage og se på, mens kaosset bliver dybere og mere forværret i det store mægtige land. Måske er det bare karma, som rammer USA, og måske er landets forfald en nødvendighed netop for, at vi kan skabe en friere og fredeligere verden.”


Jeg står fortsat bag mine ord. Kaosset er nemlig kun lige begyndt.


I disse dage er mange statsledere ude at sige, at det, vi ser, ikke er USA og slet ikke det amerikanske demokrati, som vi kender. Som set så mange gange tidligere prøver de at skabe et billede af, at alt er under kontrol i det mægtige land og fortælle os, at det hele skyldes Trump og en håndfuld af hans utilfredse støttere.


På trods af deres udmeldinger ved vi da godt, at det bare er noget vås, de bilder os ind. Det, vi ser, er netop USA. Dette er sandheden bag den amerikanske drøm, som medierne og politikerne i årevis har prøvet at skjule for os. Er Trump helt uskyldig? Nej, selvfølgelig ikke. Han minder mig på mange måder om tyrkernes Erdogan. Han er også klar på at bruge alle metoder for at blive på magten.


Denne kendsgerning ændrer bare ikke ved, at mainstreammedierne og politikerne aldrig har fortalt os om et USA, hvor over 360.000 er døde af Covid-19 og med en økonomi i store vanskeligheder. De har ikke kritiseret USA for ikke at have investeret i landets sundhedsvæsen og i den brede befolkning eller for at have været styret af dem med den største pengepung.

Hvornår har I hørt dem kritisere USA for at være et land, der er præget af tårnhøj ulighed og fattigdom samt strukturel racisme? Eller kritiseret landet for at have investeret massivt i krig og våben og i indblanding i andre landes interne anliggender? Netop, aldrig.


De har forblændet hele verden med troen , at USA var demokratiets højborg, selvom valget altid har stået mellem to partier, som begge er i lommerne på de store lobbyister, der smider milliarder af dollars efter præsidentkandidaterne for at få deres egne interesser plejet. De har ikke fortalt os om et USA, hvor demokratiet er i hænderne på de største multinationale selskaber, men kørt på løgnen om et USA, som via krig var klar til at sprede demokrati til resten af verden.


Hvor er så den lille mand i dette store mægtige land? Jo, han har fået lov til at tro på den amerikanske drøm. Han har fået fortalt, at hans ulykke skyldes de udefrakommende indvandrere. Han har fået lov til at kæmpe med strukturel racisme og de barske forhold i ghettoerne. Han har været tvunget til at arbejde for lorte minimumslønninger og leve med voldsom kriminalitet. Samtidig med at han er blevet snydt af troen på Gud, fædrelandet/patriotisme og frihed.


Jeg bliver endnu engang nødt til at gentage min påstand om, at USA på mange områder minder om et uland!


Ligeledes bliver jeg endnu engang nødt til at pointere, at verden er ved at ændre sig. Derfor er det også på tide, at de danske politikere får klippet den navlestreng over, som forbinder dem med USA. Danmarks interesser skal altid komme i første række, og dansk udenrigspolitik skal formes på Christiansborg og ikke dikteres fra Washington.


Så længe politikerne og mainstreammedierne er bange for at sige fra eller fordømme og fortælle sandheden om det store mægtige land, må vi også antage, at de bærer en del af skylden for landets forfald.


Som sagt er dette kun begyndelsen på kaosset. Vi vil fortsætte med at se et land i forfald. USA bliver aldrig det samme land igen - tværtimod. Utilfredsheden og polarisering i samfundet har eksisteret i årevis, men er kun blevet mere tydelig under Trump. Det skal heller ikke overraske nogen, hvis lignende hændelser vil sprede sig til andre lande. Desværre eksisterer der lignende vrede, utilfredshed og polarisering i mange lande.

Vi går ind i en tid med meget store demonstrationer og oprør.


Store forandringer er på vej.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.