<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Dette er en annonce. Luk her

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

For de demokratiske lande er det åbenbart legitimt at dræbe

Det er nemlig sådan, at de fine værdier, som de vestlige lande prædiker, desværre ikke omfatter alle. Det bør være tydeligt for enhver at se, at nogle lande og dermed også befolkninger er legitime mål for vestlige aggressioner.

Vi startede 2020 med amerikanernes likvidering af en række iranske militærpersoner, heriblandt revolutionsgardens general Qassem Soleimani og Abu Mahdi al-Muhandis, som var leder for den irakiske magtfulde shiamuslimske paramilitære gruppe, Hashd al-Shaabi. Som om disse likvideringer ikke var alvorlige nok, foregik de ovenikøbet i et tredje suverænt land, nemlig Irak.

Hørte vi en fordømmelse fra de demokratiske lande, som altid står forrest i rækken til at fordømme Kina, Rusland og alle andre ikke-vestlige lande? Nej, selvfølgelig ikke. Vestens evige prædiken om frihed, fred, velstand, retfærdighed, demokrati o.lign. gælder nemlig kun de vestlige allierede. Udenrigsminister Jeppe Kofod var ude at fordømme Irans adfærd ved bl.a. at sige: ”angrebene på den amerikanske ambassade før nytår var uacceptable, og jeg har tidligere gjort opmærksom på Irans negative adfærd i regionen.” 

Danmarks statsminister fulgte trop bag hendes minister. Hun var næsten ved at sige, at Iran selv var skyld i likvideringerne:“Det afgørende er at holde iranerne fast på en mere positiv udvikling. Man skal ikke tage fejl. Iran spiller en destruktiv rolle i Mellemøsten netop nu. Atomaftalen er fortsat vigtig. Det mener et samlet Europa. Så skal vi vurdere situationen i forhold til de konkrete aktiviteter i regionen.”

På samme måde har vi set vestens dobbeltmorale blive udstillet i Irak, hvor man støttede Saddam Houssein i Irak-Iran krigen, men endte med at vælte ham af magten og hænge ham. Samme dobbeltmorale har vi set i Libyen, hvor bl.a. den tidligere franske præsident Nicolas Sarkozy blev sigtet for at have modtaget ulovlige kampagnemidler fra Gaddafi i 2007, men han var også den første til at sende kampfly for at vælte selvsamme Gaddafi.

Vi har også været vidner til, hvordan flere tusinde psykopater rejste fra de europæiske lande til Syrien for at vælte Assad, heriblandt minimum 125 krigere fra Danmark. I starten af 2011 var der ingen, der spurgte ind til, hvorfor CIA trænede og bevæbnede disse krigere i Jordan og Tyrkiet. Nej, man har i stedet bare beskyldt Assad for at bombe sin egen befolkning.

Her i slutningen af 2020 oplever vi endnu engang Vestens dobbeltmorale. Chefen for Irans atomvåbenprogram, Dr. Mohsen Fakhrizadeh, er blevet likvideret, og alt tyder på, at Israel står bag likvideringen. 

Har I set nogle vestlige politikere stå i kø for at fordømme likvideringen? Nej, det har I desværre ikke, og det kommer I heller ikke til. 

Det er nemlig sådan, at de fine værdier, som de vestlige lande prædiker, desværre ikke omfatter alle. Det bør være tydeligt for enhver at se, at nogle lande og dermed også befolkninger er legitime mål for vestlige aggressioner.

Israel agerer akkurat, som landet vil. Selvom hele verden godt ved, at det, vi har observeret i Palæstina i over 70 år, er skræmmende og absurd, ser vi aldrig politikerne fordømme Zionisterne. Selvom palæstinenserne har fået frarøvet deres land, ja, så er det dem, vi betragter som farlige, og dem, som vil gøre ‘demokratiske Israel’ ondt. Hvis dette ikke er dobbeltmoral og hykleri, hvad hulen er det så?

Der findes ikke et mellemøstligt land, der har militærkapacitet nok til at angribe et vestligt land. Det tætteste, man kommer på et angreb, er, når fanatiske islamister begår drab på civile europæer, som vi senest har set i Frankrig og Østrig. Når det sker, ser vi sørme også de vestlige politikere stå i kø for at fordømme hændelsen, og tonen bliver ikke kun hård, men også ondskabsfuld.

Jeg siger ikke, at man ikke skal fordømme drabene, men mennesker bliver også dræbt, når man sender bombefly og soldater fra vesten til tredjeverdenslandene. Deres fordømmelse afhænger ikke af forbrydelsen. Den afhænger af hvem, der begår forbrydelsen. 

De vestlige politikeres fordømmelser ville være mere reelle og betydningsfulde, hvis de også blev udtrykt, når bl.a. Israel og USA begik forbrydelser. 

Befolkningerne i de europæiske lande bliver snydt eller fortiet, når politikerne fortæller dem, at deres sikkerhed er truet af bl.a. Iran, Kina, Rusland m.fl. Dermed bliver de bl.a. villige til, at der bliver brugt flere midler på millitæret. De bliver også snydt ved, at man fortæller dem, at man vil sprede demokrati og fred i verden - lidt ligesom i Afghanistan- og Irakkrigene. Det er også en mulighed bare at opdele verden i gode og dårlige mennesker: Vesten de gode og resten de onde. Dermed har man tiet befolkningerne i de europæiske lande  

De vestlige lande har længe haft den økonomiske og militære magt og dermed også “retten” til at invadere andre lande.

Jeg håber inderligt, at 2020 bliver det sidste år, hvor mennesker opdeles i gode og onde, og hvor nogle menneskerr carte blanche til at dræbe og dæmonisere andre.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Utku Hayri Güzel (f. 1983), er cand.mag. i mellemøststudier og arbejder som virksomhedskonsulent i Aarhus Kommunes integrationsafdeling. Han er født i Tyrkiet, men har boet i Danmark siden han var tre år. I dag bor han i Tranbjerg. Han går ind for reformation af islam, og politisk ligger han til venstre for midten. Han er især optaget af integrationspolitik, islam, mellemøstlig politik, frihedsrettigheder, demokrati og økonomisk ulighed.
Seneste blogs
Af Nauja Lynge
15.01.21, 22:41
Det er meget egoistisk af de grønlandske politikere at forsøge at løse Grønlands store svøbe – de socialt udsatte – uden at inddrage de mange grønlændere i Danmark, som hver dag berøres af dette emne.   Læs mere
Af Utku H. Güzel
15.01.21, 18:16
Hvad skal vi andre stille op, når vi mener, at store grupper af mennesker ikke er til at tale med eller har nogle absurde holdninger? Læs mere
Af Jan E. Jørgensen
15.01.21, 16:34
Som ufortrødent arbejder videre trods corona. Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
15.01.21, 07:00
Den tiltalte er uskyldig, indtil andet er bevist, og har krav på en fair rettergang. Også Inger Støjberg. Læs mere
Af Signe Munk
14.01.21, 15:00
Vi tager vores drikkevand som en selvfølgelighed. Det skal vi ikke – men derimod skride ind, så forureningen af det bliver stoppet. Læs mere
Af Rune Lund
14.01.21, 13:10
Det handler om, at loven gælder for alle Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
14.01.21, 11:05
Bliver alle vi ældre, der har levet en eremittilværelse for at undgå smitte, nu udsat, når vi vaccineres i store centre. Jeg spørger ministeren, om han føler sig sikker på, at forholdene er i orden. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
13.01.21, 15:35
Det er artige sager, hvad tilhængerne af masseindvandring har kaldt os andre. Læs mere
Af Henrik Højlund
13.01.21, 15:16
Coronaepidemien forstærker øjensynlig argumentationen mod Guds eksistens. Men det ser ikke bedre ud uden Gud. Læs mere