Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Tror I virkelig, at fællesbøn er løsningen på jeres problemer?

Mere islamisering blandt herboende muslimer skaber mere diskrimination i samfundet. Og det må vi ikke lukke øjnene for.

Nej, til bønnekald endte med at blive fællesbøn i Gellerup. Jo, jeg forstår godt jeres vrede. Ja, jeg forstår også jeres reaktion og frustration, men helt ærligt, tror I, at fællesbøn er løsningen?

Jens Philip Yazdani, har da ret i, at der findes racisme i Danmark. Det er da fuldstændig korrekt, at der er mange fremmedfjendske mennesker i dette ganske land, som vil have sendt muslimerne hjem igen, men hvilket problem skulle jeres fællesbøn løse? Er det bare jeres måde at sige: Danmark, vi gør lige, hvad der passer os?

Tro mig, når jeg siger, at jeg også har været en ung, frustreret knægt, som følte, at hele Danmark var imod mig og “mine slags”, men det, I har gang i, løser intet, tværtimod. Nu, skal vi altså til at komme videre. Og, ja, jeg ved godt, at når højrefløjen siger nej, til Islam, så får I lyst til at blive mere religiøse eller i hvert fald vise, at I er muslimer, og at I vil praktisere jeres religion. Det er altså bare ikke løsningen på udfordringerne.

Jeg kunne egentlig ligesom mange andre bare være ligeglad. Vi er nemlig ikke specielt religiøse i vores familie, i hvert fald ikke praktiserende. Alle i familien har taget en uddannelse, er i arbejde, betaler skat og begår ikke kriminalitet m.m.

Jeg kunne vælge at betragte mig selv som værende en ikke-eksisterende del af den muslimske underklasse eller som dem, politikerne og medierne altid taler om. Jeg tror faktisk, at denne holdning/tanke er udbredt iblandt mange velfungerende danskere med anden etnisk baggrund, som føler, at de hører til her i Danmark, og at de har et helt almindeligt “dansk” liv.

Jeg tror desværre bare ikke, at man i den tilstand, som vi er i dag og i hele udlændinge/integrations-debatten kan forholde sig neutral længere. For mig virker det i hvert fald til at være naivt og farligt. Måske sidder jeg helt alene med, ja, skal vi kalde det bekymringen eller frygten, men uanset hvad vi kalder den, så ser jeg ikke helt lyst på vores fælles fremtid.

Jeg har tidligere i et blogindlæg skrevet om min gamle folkeskolelærer, som fortalte mig, at jeg var dansker og ikke tyrker. Det var fandme inklusion. Jeg nævner dig lige igen, Jens Philip Yazdani, men mange af os har set, hvordan Martin Henriksen fra DF fortalte i debatten på DR2, at du aldrig ville blive dansker. Ligesom, at vi i dag har Paludan og Vermund, som er gået skridtet videre og vil sende hundredetusinde herboende muslimer tilbage til Mellemøsten.

Det er altså et kæmpe skred, der er sket.

Hvis man også følger lidt med på de sociale medier, så kan man da ikke undgå at blive urolig. Der er så mange vrede mennesker derude i det ganske land. De vil bare have folk ud af landet, og det kan kun gå for langsomt.

Jeg får selv ofte lov til at mærke vreden. Uanset hvad jeg skriver i mit indlæg, så er jeg islamist, jeg støtter Erdogan, min profet er islamisten Mohammed m.m. Der er ingen grænse for, hvad man kan kalde mig. Det er jo helt absurd.

Man kan selvfølgelig vælge at se den anden vej eller snakke om, at vi i dag lever i en anden tid, og at Holocaust, apartheid og lignende skræmmende begivenheder aldrig vil kunne opstå igen, men jeg mener, at det er alt for naivt at tro. Den vrede, der findes i befolkningen, skal ud på et tidspunkt. Den kan ikke blive ved med at hobe sig op, uden at den på et tidspunkt vil kræve en handling. Det kræver bare en gal mands handling eller en skør lederfigur, som kan sætte gang i en farlig proces. Historien er fyldt med eksempler, som bekræfter min påstand, og historien har det med at gentage sig.

Når den dag kommer, så vil der ikke stå i panden på mig, at jeg er uddannet Cand. mag., arbejder og betaler skat m.m. Nej, mit udseende fortæller, at jeg stammer fra landet Tyrkiet, og det bekræfter mit navn, Utku H. Güzel, så fint. Derfor kan og bør jeg ikke være ligeglad med hele denne diskussion og vrede, der eksisterer i samfundet. Jeg bør heller ikke være ligeglad, da bl.a. mere islamisering blandt herboende muslimer skaber mere diskrimination i samfundet.

Mange unge drenge med anden etnisk baggrund end dansk har højst sandsynligt prøvet at blive nægtet adgang til diverse diskoteker, kun pga. deres hud- og hårfarve. Vi ved i dag, at jobansøgere med typiske danske navne har ca. 53 pct. større chance for at blive kaldt til samtale i forhold til ansøgere med mellemøstlige navne. Dette sørgelige tal vil højst sandsynligt stige med tiden, og diskrimination vil også være at finde på langt flere områder.

Derfor bør alle med anden etnisk baggrund end dansk, uanset om man er praktiserende muslim eller ej, være bekymret for den skræmmende udvikling.

Selvfølgelig skal folk have lov til at tro på det, de vil, men er mere islamisering virkelig løsningen på vores fælles udfordringer? Det er tydeligt for enhver at se, at der er sket en tydelig islamisering af de mellemøstlige lande, og dette er også gældende i forhold til herboende muslimer. Hvordan har det gavnet os herboende eller generelt den muslimske verden? Krig og kaos hersker i Mellemøsten, og muslimerne er et problem og valgtema i alle europæiske lande.

Fortæl mig om ét område, hvor den muslimske verden er førende i forhold til fx teknologisk udvikling. På hvilket område er de muslimske lande konkurrerende med de højteknologiske lande? Ja, desværre, så er det helt andre ting, Mellemøsten bøvler med. Derfor spørger jeg igen, er mere islamisering virkelig løsningen på vores fælles udfordringer?

Vi mennesker har det altid med at handle, når krisen/ulykken allerede har ramt os, men jeg opfordrer alle ligesindede til at reagere. Ikke i morgen, ikke dagen efter. Alle, som ikke kan se sig blandt højrefløjen og de fremmedfjendske, men samtidig heller ikke finder sig til rette blandt dem, der deltog i fællesbønnen, og som vil defineres som meget andet end kun værende muslim, skal til at råbe op og sige fra.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Utku Hayri Güzel (f. 1983), er cand.mag. i mellemøststudier og arbejder som virksomhedskonsulent i Aarhus Kommunes integrationsafdeling. Han er født i Tyrkiet, men har boet i Danmark siden han var tre år. I dag bor han i Tranbjerg. Han går ind for reformation af islam, og politisk ligger han til venstre for midten. Han er især optaget af integrationspolitik, islam, mellemøstlig politik, frihedsrettigheder, demokrati og økonomisk ulighed.
Seneste blogs
Af Nauja Lynge
28.05.20, 23:10
En demokratisk nation har krav på svar og gennemsigtighed. Læs mere
Af Lars Boje Mathiesen
28.05.20, 13:34
Nye Borgerlige står som eneste parti udenfor den aftale, som nu tvinger unge på indvandrertunge gymnasier. Læs mere
Af Harun Demirtas
28.05.20, 13:22
Mens borgerlige partier som De Konservative, Nye Borgerlige og Dansk Folkeparti kaster sig over og opdigter historier om statsborgerskab for at score billige point, er vi almindelige borgere, der gennemgår det tåbelige og uoverskuelige system, nødt til at gå til tasterne for at nuancere debatten, hver gang de åbner munden og udtaler sig om emnet. Læs mere
Af Søren Gade
28.05.20, 13:00
Danskerne skal ikke betale for de gældsproblemer, som EU’s sydeuropæiske lande kæmper med – og som ikke er skabt af coronakrisen. Vi skal hjælpe de trængte lande. Men uden at blive til grin for egne penge. Læs mere
Af Jens Kindberg
27.05.20, 12:19
Lad os stoppe mudderkastningen, Uhrskov, og i stedet debattere, hvorfor borgerlige bør tage afstand til Generation Identitær. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
27.05.20, 09:34
Generation Identitær er aldrig fanatiske, de er realistiske og har nu præsenteret et gennemarbejdet forslag til remigration. Læs mere
Af Isabella Arendt
27.05.20, 09:33
Af hensyn til smittefaren er der mange steder indført minimumsnormeringer, selvom “Børnenes Statsminister” ikke mener, det er vigtigt. Vores børn trives som aldrig før og pædagogerne har fået ordentlige forhold. Tænk, hvis man kunne tage hensyn til børnenes trivsel også efter krisen? Men det tror jeg ikke, “Børnenes statsminister” har planer om. Læs mere
Af Nauja Lynge
26.05.20, 18:13
De fleste er med på nedlukningen, men nu må det være tid at kræve svar: Hvem anbefalede at lukke Danmark ned?   Læs mere
Af Peter Kofod
26.05.20, 11:41
Først den ene vej og så den anden vej. Det synes at være logikken bag den konservative stemmeafgivelse de sidste to måneder. Læs mere
Af Jens-Kristian Lütken
26.05.20, 10:31
Vi betaler til en radio, ingen mennesker lytter til. Træk stikket på Radio Loud og giv os Radio24Syv tilbage Læs mere