Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Vestens evige hykleri og dobbeltmoral bliver udstillet i Syrien

Selvom det står klart, at krigen i Syrien er skabt af udefrakommende grunde, og at de vestlige lande har en meget stor finger med i spillet, så prøver man fortsat at skabe en anden historie. Det er til at brække sig over.

I en leder i JP er Syrienkrigen igen blevet et tema. Lederen skriver bl.a.: ”Intet sted udstilles Vestens nedtur tydeligere end i den forfærdelige borgerkrig i Syrien. I den samler sig alle de tendenser, som i disse år i øvrigt går Vesten imod”. I lederen skrives ydermere: “Det er ikke alene en falliterklæring for Vesten, at ni års blodig krig skal få det udfald”, og fortsætter: “Assad tilbage ved magten i hele Syrien vil være en åbenlys skandale og et tilbageslag for alt, hvad Vesten burde stå for”.

Hold kæft, hvor er Vestens hykleri og dobbeltmoral til at brække sig over. Nu, har jeg brugt lederen som et eksempel, men samme holdning er udbredt i de vestlige medier og blandt politikerne.

Jeg har tidligere skrevet det, men bliver igen nødt til at gentage mig, da menneskets hukommelse ofte har det med at svigte. Af samme grund kan politikerne og magthaverne igen og igen vaske deres hænder og løbe fra deres kriminelle handlinger, ja, uden at det har en konsekvens.

Først og fremmest må vi lige konstatere en ting: Uanset, hvad man synes om Bashar al-Assad, så er manden Syriens legitime leder. Han er flere gange blevet valgt af folket og har folkets støtte. Sådan er det bare! Når det så er sagt, så bliver jeg også nødt til at sige, at selvom de vestlige medier og deres islamiske allierede i Mellemøsten har gjort alt for at fremstille krigen som en krig imellem den syriske befolkning og den onde diktator Assad, så er sandheden en anden. Nemlig, at krigen har bølget mellem den syriske regering, den syriske befolkning og de nationale kræfter på den ene side og de vestlige magter, Israel og deres islamiske støttere/tjenere i Mellemøsten på den anden side. Dette bliver vi også nødt til at slå fast.

Ligesom vi bliver nødt til at slå fast, at tilbage i 2011-2012, da krigen begyndte, støttede de vestlige statsledere oprørerne og ønskede Assad fjernet så hurtigt som muligt. Dengang var der heller ingen, som stoppede de vestlige Syrienkrigeres færden fra Europa til Syrien. Tværtimod blev de højst sandsynligt hjulpet af de vestlige efterretningstjenester. Flere tusinde psykopater rejste til Syrien for at vælte Assad, heriblandt minimum 125 krigere fra Danmark. Ej heller var der nogen, der spurgte ind til, hvorfor CIA trænede og bevæbnede disse krigere i Jordan og Tyrkiet. Eller hvorfor Vestens gode ven, Erdogan, støttede Syrienkrigerne med våben, husly og træning.

Jeg erindrer heller ikke, at der var kritik af Israel for at bidrage med lægehjælp til sårede IS-krigere fra Syrien eller kritik for at have behandlet IS-krigere på israelske hospitaler. Tværtimod, så brugte man alle midler for at få fjernet Assad.

Forberedelserne til denne krig går helt tilbage til maj 2003, efter mødet mellem Colin Powel og Assad, hvor Powell truede Assad med bål og brand, hvis ikke han stoppede sin støtte til Hamas og Hizbollah og derudover afsluttede sit venskab med Iran og stoppede med at tilbyde skjul til flygtende ledere fra det faldne irakiske regime.

Man ønskede kort sagt, at Assad skulle agere som USA ønskede. Dette nægtede Assad og har efterfølgende betalt en meget høj pris for det.

Selvom det står klart, at denne krig er skabt af udefrakommende grunde, og at de vestlige lande har en meget stor finger med i spillet, så prøver man fortsat at skabe en anden historie.

Den evige snak om vestlige værdier, som der i lederen skrives om, bliver altid nævnt, når der skal tegnes et billede af de gode imod de onde. Man glemmer dog altid at inddrage sandheden om, hvordan Vesten har samarbejdet med en diktator som Saddam Hussein, fået ulovlige kampagnemidler fra Muammar Gaddafi, danset glædesdans med saudiaraberne, væltet folkevalgte regeringer rundt om i verden, fordi de ikke ville makke ret, oprettet og støttet fanatiske islamiske terrorgrupper m.m. Listen er lang. Vestens historie er fyldt med grusomheder og skulle nødigt åbnes op, men i stedet kan man bare farve befolkningen med snakken om vestlige værdier, især når befolkningen er så tilbøjelig til at æde det hele råt.

Denne krig handler ikke om vestlige værdier, men udstiller endnu en gang Vestens hykleri og dobbeltmoralske politik. Det ville klæde lederen og ligesindede at fortælle befolkingen sandheden bag denne krig i stedet for samme løgn om vestlige værdier.

Der er dog én ting, som lederen i JP har ret i, nemlig at Vesten har tabt denne krig, og den kendsgerning er svær at sluge.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Utku Hayri Güzel (f. 1983), er cand.mag. i mellemøststudier og arbejder som virksomhedskonsulent i Aarhus Kommunes integrationsafdeling. Han er født i Tyrkiet, men har boet i Danmark siden han var tre år. I dag bor han i Tranbjerg. Han går ind for reformation af islam, og politisk ligger han til venstre for midten. Han er især optaget af integrationspolitik, islam, mellemøstlig politik, frihedsrettigheder, demokrati og økonomisk ulighed.
Seneste blogs
Af Rune Toftegaard Selsing
31.05.20, 23:16
Når den storforurenende produktion bliver flyttet ud af landet, tæller den ikke længere med i vores CO₂-regnskab. Men vi kan få en dejlig følelse i maven. Læs mere
Af Mikael Jalving
31.05.20, 10:00
Unionen, der var helt væk i de første måneder af coronakrisen, er tilbage. Nu med en chokdoktrin. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
30.05.20, 17:21
Hvad der ligner en helt uacceptabel handling fra politimandens side, ”berettiger” åbenbart mord og skud mod politiet. Republikanerne er - på sigt - på vej til at miste magten. Læs mere
Af Nauja Lynge
29.05.20, 21:52
Det er helt hen i vejret, da både Færøerne og Grønland er dele af den danske stat, og der er ikke nogen henstilling til, at man ikke rejser til disse dele af Rigsfællesskabet. Læs mere
Af Mikael Jalving
29.05.20, 16:34
Steder som Skt. Klemens ved Odense bliver stille og roligt underlagt stupid dominanskultur. Læs mere
Af Marie Høgh
29.05.20, 13:30
Selv folk, jeg troede var borgerlige helt ind i knoglerne, er blevet småsocialdemokratiske af coronakrisen. Læs mere
Af Nauja Lynge
28.05.20, 23:10
En demokratisk nation har krav på svar og gennemsigtighed. Læs mere
Af Lars Boje Mathiesen
28.05.20, 13:34
Nye Borgerlige står som eneste parti udenfor den aftale, som nu tvinger unge på indvandrertunge gymnasier. Læs mere
Af Harun Demirtas
28.05.20, 13:22
Mens borgerlige partier som De Konservative, Nye Borgerlige og Dansk Folkeparti kaster sig over og opdigter historier om statsborgerskab for at score billige point, er vi almindelige borgere, der gennemgår det tåbelige og uoverskuelige system, nødt til at gå til tasterne for at nuancere debatten, hver gang de åbner munden og udtaler sig om emnet. Læs mere
Af Søren Gade
28.05.20, 13:00
Danskerne skal ikke betale for de gældsproblemer, som EU’s sydeuropæiske lande kæmper med – og som ikke er skabt af coronakrisen. Vi skal hjælpe de trængte lande. Men uden at blive til grin for egne penge. Læs mere