Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Fortsat stram udlændingepolitik

Udlændingedebatten er ikke nem, og der er mange aspekter i diskussionen – intet er helt sort eller hvidt.

Selv om mange danskere med anden etnisk baggrund (mellemøstlig) havde glædet sig over udfaldet af det seneste folketingsvalg, så er der efter min optik ikke meget, der har ændret sig (det har de fleste forhåbentlig indset). Der vil fortsat blive ført en stram udlændingepolitik. Muslimer vil fortsat være en befolkningsgruppe, som medierne og politikerne vil have fokus på. Der vil kun være nogle symbolske ændringer, og de kommer for at tilfredsstille den “nyopfundne muslimske vælgergruppe”.

At mange danskere fortsat ønsker en stram udlændingepolitik, burde ikke overraske nogen. Når der er tale om mennesker, der skiller sig så meget ud, som mange muslimer nu engang gør, og der er så store kulturelle forskelle imellem mennesker, som der selvfølgelig også er imellem etniske danskere og danskere med anden etnisk baggrund … Ja, så er det naturligt, at majoriteten vil kræve stramninger eller måske have de “fremmede” sendt hjem igen.

Med jævne mellemrum dukker der historier op i medierne, bl.a. omkring kønsopdelt svømning, som f.eks. den i Tingbjerg, eller ramadansang i Højskolesangbogen og andre lignende episoder, der kan få danskere til at føle, at de nu skal lave om på deres kultur eller levemåde, blot for at tilfredsstille muslimerne igen. Det hjælper selvfølgelig ikke på de etniske danskeres allerede eksisterende vrede.

Budskabet her er, at når der er kulturelle og religiøse forskelle, og samtidig forskelle i påklædning, og det at man ikke ligner hinanden i forhold til udseende (jeg burde ikke præcisere, men folk fra Mellemøsten har mørkere hud og hårfarve og ligner generelt ikke folk fra Skandinavien) … Ja, så er der nogle faktorer, som gør, at man skiller sig ud i forhold til den oprindelige befolkning. Havde vi alle sammen set ens ud, ageret på samme måde og haft den samme kultur, ja, så var der ikke meget at snakke om, men vi er altså bare ikke en homogen gruppe.

De herboende tyrkere, om de støtter Erdogan eller ej, er udmærket bevidste om, at størstedelen af befolkningen i Tyrkiet er trætte af de millioner af syrere, som er flygtet til Tyrkiet. Næsten på daglig basis kan man læse eller se nyheder omhandlende nye konflikter/slagsmål imellem tyrkerne og syrerne. Tyrkerne ser syrerne som et problem og ønsker dem ud af landet. Og du skal lige have in mente, at både tyrkere og syrere er muslimer, de deler en kæmpe landegrænse med hinanden, og fysisk ligner de befolkningsgrupper hinanden meget.

Samme konflikter så vi også, da irakere efter Golfkrigen flygtede til de omkringliggende lande. De blev heller ikke mødt med voldsom kærlighed og medmenneskelighed. Nej, tværtimod. Og vi ved alle, hvor dårligt palæstinenserne er blevet behandlet af de arabiske nabolande, som de er flygtet til (de samme arabiske lande, som udadtil skulle forestille sig at kæmpe den palæstinensiske sag). Derfor er der ingen grund til at blive forarget, når man hører, at danskere fortsat ønsker en stram udlændingepolitik. Mennesker er bange for det uvisse og fremmede, sådan har vi altid været. Vi prøver altid at værne om det kendte og trygge og er generelt utrygge ved for store forandringer. Og tingene hænger sammen. Desto mere islam og kulturen kommer til at betyde og fylde hos muslimerne i landet. Ja, desto mere vrede og frygt vil etniske danskere blive fyldt med.

Som jeg skrev i mit indlæg “Alle skal se ind i egne rækker. Der er brodne kar på begge fløje”, som blev trykt i Jyllands-Posten maj 2019, så er der ting at tage fat i på begge fløje. Først og fremmest er der ingen grund til at blive overrasket over, at der også findes racister, nationalister eller fremmedfjendske mennesker her i landet. Sidste valg viste os, at der i hvert fald er omkring 63-64.000 danskere, som vil have muslimerne sendt hjem igen – sådan er det bare! Derudover er det sådan, at de danskere med anden etnisk baggrund, som har taget Danmark til sig, er mindst lige så trætte af dem, som ikke vil Danmark eller ikke kan opføre sig pænt, som etniske danskere er. Hvor kæden hopper af, det er, når etniske danskere generaliserer og sætter alle med anden etnisk baggrund i samme bås. Når dette sker, opstår der et “dem og os”, og det er selvfølgelig ikke sundt for sammenhængskraften.

Udlændingedebatten er ikke nem, og der er mange aspekter i diskussionen – intet er helt sort eller hvidt. Derfor finder vi nok ikke en løsning her og nu, men vi kan da konstatere, at muslimer igen og igen fylder i debatten herhjemme, og det burde ikke overraske nogen.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Valgdebat

Marie Krarup: Danmark kan være væk om 100 år

Marie Krarup
Lader vi være med at vogte grænserne, og lader vi endnu flere migranter fra muslimske lande bosætte sig i landet, vil vi få et islamiseret land, der kommer til at adskille sig markant fra det land, vi kender i dag.

Debat: Det borgerlige Danmark tabte

Peder Bjerregaard
Når ”gevinstmaksimering” sættes over mennesker og klima, så siger vælgerne stop!
{"DriveBy-Authorized": 10900489,"DriveBy-NotAuthorized": 10900490,"Returning-Authorized": 10900493,"Returning-NotAuthorized": 10900497,"Fan-Authorized": 10900500,"Fan-NotAuthorized": 10900508,"Default": 10900490}