<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Dette er en annonce. Luk her

Blog: Kronprins Frederik – bliv hjemme fra vinter-OL i Beijing

Jeg er den første der ville ønske, at sport og politik ikke blev blandet sammen. Men realiteten er, at det er de. Og det har de været længe. Derfor er det afgørende, at Danmark får formuleret en international idrætsstrategi.

Blog: Hvor kommer alt det maskuline hvide had fra?

Er det virkelig så banalt, at hadet mod kvinder, homoseksuelle og brune muslimer er det sidste identitetsstrå, disse hvide mænd har at klamre sig til?

Blog: Aldrig har jeg forestillet mig, at jeg blev politisk og kulturelt fremmed i mit eget land. Men det er jeg i dag

Der ruller en politisk tidsånd hen over det land, jeg har boet i hele mit liv, som jeg hverken forstår eller er enig i.

Blog: Der er kun ét ord, der beskriver situationen i Israel og de besatte områder: Apartheid

Politisk, økonomisk og kulturel boykot af Israel er det eneste retfærdige svar på det, der sker i Israel og de besatte områder. Indtil alle israelere og palæstinensere har samme livsmuligheder, om de så bor i Israel, Gaza eller på Vestbredden.

Blog: Kanariefuglen kvidrer endnu

Ud med dansk trumpisme og nationalkonservativ identitetspolitik og ind med internationalt samarbejde, demokratisk sindelag og respekt for mangfoldigheden.

Blog: Messerschmidt og Dahl står afklædte, som kejseren i H.C. Andersens eventyr

Der er intet belæg for påstanden om, at forskningskvaliteten og forskningsfriheden i Danmark er under pres eller for den sags skyld i frit fald.

Blog: Drop nationalismen og se verdens problemer i øjnene

Det går altid galt, når stater vil bestemme, hvad deres borgere skal føle. Det har aldrig ført til andet end strækmarcherende folkemasser med tomme øjne og statssanktionerede paroler på de falsk smilende læber – og det er da alligevel for udansk, er det ikke?

Blog: Er VM i Qatar sportens MeToo-øjeblik?

Jeg tror ikke, at kulturminister Joy Mogensen, DBU og DIF er klar over, hvad der er på vej imod dem. Vi elsker fodbold, men ikke krænkelser af menneskerettighederne. Hverken i Qatar eller Kina.

Blog: De borgerlige partier hopper på Dahl og Messerschmidts identitetspolitik. Hvorfor i alverden gør de det?

Ovenpå små seks timers kulturpolitisk debat i Folketingssalen i går kan jeg kun konkludere, at hvis der er nogen, som bedriver totalitær identitetspolitik i Danmark, er det Messerschmidt med opbakning fra Dahl. Og det sker desværre med opbakning fra de øvrige borgerlige partier.

Blog: Dahl og Messerschmidts politiske dagsorden er noget antividenskabeligt sludder af værste skuffe

Et rigtigt dårligt politisk match bliver åbenbart opvejet af en fælles fascination af høje lixtal og en fuldstændig overdreven angst for, at den videnskabelige standard på vores uddannelsesinstitutioner er i frit fald.

Blog: Hvordan kan unge holde ud at høre på min generation, der ikke vil undvære røde bøffer og ferien til Thailand for klimaets skyld?

Vi kan ikke undskylde os med, at vi ikke ved, hvad konsekvenserne af vores klima-nøl er. For vi ved det hele. Coronaen og klimaet er to kriser, der ligner hinanden. Men vi håndterer dem vidt forskelligt. Hvorfor?
Profil
Uffe Elbæk (f. 1954) er rigtig meget forhenværende: iværksætter, rektor, direktør, byrådsmedlem, bestyrelsesformand, kulturminister og ikke mindst partileder. Dog er han endnu nuværende anarkistisk og kulturradikal blogger, medlem af Folketinget og Frie Grønne.
Seneste blogs
Af Pia Kjærsgaard
18.06.21, 12:42
Regeringen skal spille med åbne kort – ikke bruge myndighederne som bølgebrydere. Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
18.06.21, 11:00
Det er bekymrende, når fagfolk sår tvivl om, hvorvidt de jurister, der uddannes nu, er dygtige nok. Den advarsel kan man ikke sidde overhørig. Læs mere
Af Harun Demirtas
18.06.21, 10:17
Vi har som sygeplejersker stået helt i frontenlinjen mod Corona. Og det gør vi gerne igen. Men nu er det vores tur, og vi får brug for at danskerne står sammen med os.  Læs mere
Af Nauja Lynge
17.06.21, 21:01
Måske skal også grønlandske politikere besinde sig på, at medierne agerer vagthund over for magtmisbrug. Læs mere
Af Louis Jacobsen
17.06.21, 20:45
Sygeplejerskerne viser mod ved at insistere på blive både hørt og taget alvorligt. Læs mere
Af Utku H. Güzel
17.06.21, 20:19
Billederne af holdkammeraternes beskyttende-cirkel omkring Eriksen, sekunderne efter hans kollaps og alle de ‘god bedring’ beskeder som både fansene, men også mange andre kendte og ukendte personer, sendte til Eriksen, fik mig til at tænke på, at vi som mennesker faktisk godt kan samles om én ting, nemlig vigtigheden af et menneskeliv. Læs mere
Af Carolina M. Maier
17.06.21, 13:00
Alt for mange bruger alt for ofte alt for meget tid på brok og kvæl. Episoden i Parken mindede os om, hvor meget kostbar tid vi risikerer at spilde i vores liv på knubbede ord. Læs mere
Af Jens-Kristian Lütken
15.06.21, 16:47
Det er helt i orden at mobbe medlemmer af Krifa, mener SF's folketingsmedlem. Læs mere
Af Henrik Dahl
15.06.21, 09:15
Kampen imod aktivistisk skodforskning er ikke blot en politisk markering. Det er en kamp for at beskytte fredelige og uskyldige borgere imod, at komplet skøre teorier pludselig bliver gjort til den virkelighed, de er nødt til at acceptere. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
14.06.21, 12:10
Peter Starup kan ikke se for sig, at Danmark tager et opgør med måden at fortolke de internationale konventioner på. Læs mere