<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Luk her

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Hent børnene hjem

De skal ikke lide mere under forældrenes katastrofale beslutninger

At tage børn med til Irak eller Syrien for at indgå i Islamisk Stats rædselsregime er så grov en forsømmelse fra forældrenes side, at børnene må fjernes fra dem og anbringes i trygge familiemæssige rammer i Danmark.

Hvis forældrene vil dem det bedste, giver de frivilligt afkald på forældremyndigheden og accepterer at børnene fjernes og bortadopteres til familier i Danmark, der kan give dem en tryg og god opvækst med skolegang, kammerater, fritidsinteresser og hvad der ellers hører et godt børneliv til. Vil de ikke frivilligt, må der tvang til. De store børn må naturligvis spørges om, hvad de gerne vil, ligesom store børn i Danmark spørges og lyttes til.

Forældrene har valgt det danske statsborgerskab fra med deres beslutninger og handlinger og må acceptere at blive, hvor de er, og her modtage den straf, som et retssystem, lokalt eller internationalt, vil idømme dem for de forbrydelser de har begået eller medvirket til i regi af Islamisk Stat.

Mette Frederiksen talte i sin nytårstale indgående og varmt om det fælles ansvar vi har for børn, der lever med forældre, der ikke kan eller vil tage sig ordentligt af deres børn. Hun nævnte behovet for tidligere tvangsfjernelser og flere bortadoptioner. I flygtningelejrene i Syrien er der danske børn, der trænger til at blive set og taget hånd om fra fællesskabets side, fordi deres forældre har vist sig aldeles uegnede med de valg, de har truffet.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Sonja Mikkelsen (f. 1955). Sad som hhv. trafik- og sundhedsminister under Poul Nyrup og var i 14 år medlem af Folketinget for Socialdemokratiet. I dag bestyrelsesformand for Egmont Højskolen og formand for Skanderborg-Odder Center for Uddannelse, der rummer en erhvervsskole og et VUC. Deltager i ”Det gode gamle Folketing” på Radio24syv. Thybo bosiddende i Aarhus siden 1975.
Seneste blogs
Af Nauja Lynge
30.09.20, 16:06
Chefen for Arktisk Kommando, generalmajor Kim Jørgensen er et godt bud på en ny forsvarschef. Læs mere
Af Rune Lund
30.09.20, 12:23
- der er råd til både grøn omstilling og velfærd Læs mere
Af Harun Demirtas
30.09.20, 07:59
Er du i tvivl om, hvad der skal ske med Kofod, kære statsminister? Så spørg dig selv: hvad hvis det var min datter? Men der er åbenbart forskel på folk. Læs mere
Af Rune Toftegaard Selsing
29.09.20, 22:27
De storladne tanker har meget lidt med virkeligheden at gøre. Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
29.09.20, 18:40
Forstå det nu, Folketing. Vi har brug for et mobilt politi og ikke mursten. Læs mere
Af Alex Vanopslagh
29.09.20, 16:26
Det skal gøres nemmere at bruge mere tid med sine små børn, hvis man for en periode ønsker at tjekke lidt ud fra hamsterhjulet. Det har familier meget ringe muligheder for i den socialdemokratiske velfærdmaskine. Læs mere
Af Nauja Lynge
29.09.20, 11:38
Vi er i rigsfællesskabet en betydende magt i Arktis. Står vi ikke klippestærkt fast på det, ender vores stat som et militært tomrum.   Læs mere
Af Mikael Jalving
29.09.20, 09:24
Ikke se, ikke høre. Hvis vi lader som om, det ikke eksisterer, forsvinder det nok. Læs mere
Af Jens-Kristian Lütken
28.09.20, 15:29
Trump burde kunne trække Nobels Fredspris hjem, selvom det skurrer lidt i ørene. Læs mere
Af Isabella Arendt
28.09.20, 11:49
Når LA fremlægger et forslag om fradrag for at passe egne børn bevæger de sig i en verden, hvor alle forældre arbejder, tjener godt og ikke bliver syge. Sådan er virkeligheden ikke. Hvis man FAKTISK til give familier frihed til at passe egne børn, så må og skal det gælde alle familier. Læs mere