Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Forbrug af narko er direkte årsag til hård kriminalitet

Så tag ansvar og stop.

Ingen efterspørgsel, intet marked. Så enkelt er det.

Fra den ene dag til den anden vil det være muligt at fjerne grundlaget for en stor del af narkohandlen i Danmark. Det kræver blot, at alle, der ikke allerede er dybt afhængige, stopper med at bruge stoffer til daglig og til fest.

Der importeres illegalt mange tons narko til Danmark hvert år, fordi der er nogen, der vil købe det. Der bruges mange politi- og rets ressourcer på at efterforske og dømme kriminelle. Både internationalt og i Danmark.

Mennesker bliver skudt på grund af krige blandt bander og kriminelle netværk om narkomarkedet.

Mange unge kommer ud i et misbrug, der fratager dem en god start på voksenlivet, fordi de lige skal prøve …

Sundhedsvæsenet bruger mange ressourcer på at forebygge og behandle stofmisbrug.

Så er du bruger, så stop.

Det er et personligt ansvar.

Er du kommet ud i et misbrug, så søg behandling. Og så er det et samfundsansvar at sørge for, at der er relevant behandling at få! Længere er den ikke.

Jeg efterspørger, at nogle af jer, der er gode til at lave kampagner på de sociale medier, starter en kampagne imod stof(mis)brug – gør det populært at være stoffri.

Mange forsøger at gøre de negative hverdagsaftryk på jorden mindre belastende – mere bæredygtigt. Børnene strejker om fredagen for at få voksne til at tage ansvar for klimaet.

I forhold til klimaudfordringerne er det en simpel handling at stoppe narkokriminaliteten. Kan vi i fællesskab gør Danmark stoffri, så vil resten af Europa følge det gode eksempel. Der er ingen tid at spilde:

Stoffri DK nu.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Sonja Mikkelsen (f. 1955). Sad som hhv. trafik- og sundhedsminister under Poul Nyrup og var i 14 år medlem af Folketinget for Socialdemokratiet. I dag bestyrelsesformand for Egmont Højskolen og formand for Skanderborg-Odder Center for Uddannelse, der rummer en erhvervsskole og et VUC. Deltager i ”Det gode gamle Folketing” på Radio24syv. Thybo bosiddende i Aarhus siden 1975.
Seneste blogs
Af Marie Høgh
10.07.20, 16:30
Det er bekymrende, at det eneste, der kan samle borgerligheden, er kampen mod islam. For hvis der er noget, vores egen kultur har brug for, er det et selvopgør. Læs mere
Af Martin Ågerup
09.07.20, 16:51
Sidste blog i sommerserien: Sådan kan de borgerlige trække Danmark i en blå retning Læs mere
Af Peter Kofod
09.07.20, 15:20
Angela Merkel risikerer at ødelægge Europa med sin planlagte reform af EU´s asylpolitik. Hendes "wir schaffen das"-politik spøger stadig. Læs mere
Af Isabella Arendt
09.07.20, 11:42
Del 2 i mine tanker her hen over sommeren. Tanker om borgerligheden i fremtiden og de borgerlige partiers mulighed for at finde noget at være fælles om. I dag skal det handle lidt om, at vi har glemt at sætte borgerens magt i centrum. Vi skal kæmpe for folkestyret helt lokalt og sikre, at der ikke er længere i skole, end at børnene kan cykle dertil. Læs mere
Af Utku H. Güzel
08.07.20, 19:10
For mig forekommer det vildt hyklerisk, at man kan støtte en diktator som Erdogan samtidig med, at man brokker sig over frihedsrettigheder herhjemme i Danmark. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
08.07.20, 13:54
Hvor kært at sidestille en demokrat som undertegnede med en kommunist og derfor antidemokrat og voldsparat. Læs mere
Af Nauja Lynge
07.07.20, 18:55
Lad mig slå fast: Langt de fleste unge grønlændere klarer sig godt og bruger deres stemme på en god måde. Men tiden er for farlig til, at vi kan lade enkelte grønlændere bruge ord som ”decolonize” til at piske en stemning op under betegnelsen kunst. Læs mere
Af Harun Demirtas
07.07.20, 14:50
Ingen skal bede beboere lave lort på kommando i den seng, som hun også skal sove i eller lade dem at hænge i en loftlift i syv minutter, mens man glor på hendes blottede underliv. Læs mere
Af Martin Ågerup
07.07.20, 13:51
DF er reelt et enkeltsagsparti: ældre og islam. S har overtaget disse dagsordner Læs mere