<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Luk her

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Forbrug af narko er direkte årsag til hård kriminalitet

Så tag ansvar og stop.

Ingen efterspørgsel, intet marked. Så enkelt er det.

Fra den ene dag til den anden vil det være muligt at fjerne grundlaget for en stor del af narkohandlen i Danmark. Det kræver blot, at alle, der ikke allerede er dybt afhængige, stopper med at bruge stoffer til daglig og til fest.

Der importeres illegalt mange tons narko til Danmark hvert år, fordi der er nogen, der vil købe det. Der bruges mange politi- og rets ressourcer på at efterforske og dømme kriminelle. Både internationalt og i Danmark.

Mennesker bliver skudt på grund af krige blandt bander og kriminelle netværk om narkomarkedet.

Mange unge kommer ud i et misbrug, der fratager dem en god start på voksenlivet, fordi de lige skal prøve …

Sundhedsvæsenet bruger mange ressourcer på at forebygge og behandle stofmisbrug.

Så er du bruger, så stop.

Det er et personligt ansvar.

Er du kommet ud i et misbrug, så søg behandling. Og så er det et samfundsansvar at sørge for, at der er relevant behandling at få! Længere er den ikke.

Jeg efterspørger, at nogle af jer, der er gode til at lave kampagner på de sociale medier, starter en kampagne imod stof(mis)brug – gør det populært at være stoffri.

Mange forsøger at gøre de negative hverdagsaftryk på jorden mindre belastende – mere bæredygtigt. Børnene strejker om fredagen for at få voksne til at tage ansvar for klimaet.

I forhold til klimaudfordringerne er det en simpel handling at stoppe narkokriminaliteten. Kan vi i fællesskab gør Danmark stoffri, så vil resten af Europa følge det gode eksempel. Der er ingen tid at spilde:

Stoffri DK nu.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Sonja Mikkelsen (f. 1955). Sad som hhv. trafik- og sundhedsminister under Poul Nyrup og var i 14 år medlem af Folketinget for Socialdemokratiet. I dag bestyrelsesformand for Egmont Højskolen og formand for Skanderborg-Odder Center for Uddannelse, der rummer en erhvervsskole og et VUC. Deltager i ”Det gode gamle Folketing” på Radio24syv. Thybo bosiddende i Aarhus siden 1975.
Seneste blogs
Af Nauja Lynge
30.09.20, 16:06
Chefen for Arktisk Kommando, generalmajor Kim Jørgensen er et godt bud på en ny forsvarschef. Læs mere
Af Rune Lund
30.09.20, 12:23
- der er råd til både grøn omstilling og velfærd Læs mere
Af Harun Demirtas
30.09.20, 07:59
Er du i tvivl om, hvad der skal ske med Kofod, kære statsminister? Så spørg dig selv: hvad hvis det var min datter? Men der er åbenbart forskel på folk. Læs mere
Af Rune Toftegaard Selsing
29.09.20, 22:27
De storladne tanker har meget lidt med virkeligheden at gøre. Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
29.09.20, 18:40
Forstå det nu, Folketing. Vi har brug for et mobilt politi og ikke mursten. Læs mere
Af Alex Vanopslagh
29.09.20, 16:26
Det skal gøres nemmere at bruge mere tid med sine små børn, hvis man for en periode ønsker at tjekke lidt ud fra hamsterhjulet. Det har familier meget ringe muligheder for i den socialdemokratiske velfærdmaskine. Læs mere
Af Nauja Lynge
29.09.20, 11:38
Vi er i rigsfællesskabet en betydende magt i Arktis. Står vi ikke klippestærkt fast på det, ender vores stat som et militært tomrum.   Læs mere
Af Mikael Jalving
29.09.20, 09:24
Ikke se, ikke høre. Hvis vi lader som om, det ikke eksisterer, forsvinder det nok. Læs mere
Af Jens-Kristian Lütken
28.09.20, 15:29
Trump burde kunne trække Nobels Fredspris hjem, selvom det skurrer lidt i ørene. Læs mere
Af Isabella Arendt
28.09.20, 11:49
Når LA fremlægger et forslag om fradrag for at passe egne børn bevæger de sig i en verden, hvor alle forældre arbejder, tjener godt og ikke bliver syge. Sådan er virkeligheden ikke. Hvis man FAKTISK til give familier frihed til at passe egne børn, så må og skal det gælde alle familier. Læs mere