<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Luk her

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

De Konservative – interessant alternativ til De Radikale

Ikke mindst i relation til folkepensionsspørgsmål.

De Konservatives formand, Søren Pape Poulsen, har op til partiets landsråd her i weekenden og på landsrådet understreget, at De Konservative mandater i Folketinget er mandater, der arbejder. Især har Pape haft fokus på, at partiet kan indgå i flertal med nogle af regeringens støttepartier med særligt fokus på at holde venstrefløjen (EL) ude.

Samtidig kan man notere, at Mai Mercado mener, at reglerne for at modtage folkepension er bøvlet for dem, der også gerne vil arbejde, efter at de har nået folkepensionsalderen. Her kan man jo lidt polemisk anføre, at så er det da underligt, at hun ikke har fået det ændret, mens hun og hendes parti sad i de forskellige regeringer siden 2001. Men det er ikke mit ærinde.

Det, at Mai Mercado mener, at der kan ske ændringer i vilkårene for folkepensionen, viser jo, at førtidspensionsaftaler på kryds og tværs af partier i Folketinget ikke betyder, at man har bundet sig i forhold til folkepensionens rammer, så det, at der tidligere i år blev aftalt visse forbedringer i forhold til at få tildelt seniorførtidspension, forhindrer ikke, at der kan ske ændringer i reglerne for at opnå folkepension.

Her kommer regeringens plan om en mere fleksibel tilbagetrækning til folkepension for at tilgodese de slidte, der ikke orker mere efter et langt liv på arbejdsmarkedet, ind i billedet.

Vi ved, at De Radikale ikke lige er optaget af at løse den samfundsopgave. Her kunne De Konservative komme ind i billedet. Særligt må det være interessant for K at være med i en situation, hvor regeringen har fundet en brugbar model sammen med arbejdsmarkedets parter. De Konservative og Socialdemokratiet er jo de partier, der traditionelt har ”passet på” den danske model på arbejdsmarkedet.

I det hele taget er forståelsen for aftalemodellen på det danske arbejdsmarked som et afgørende fundament for udviklingen af det danske samfund siden 1899 – altså i 120 år – afgørende forskellig hos De Konservative og De Radikale. Det bør give et måske lidt alternativt positivt flertal for fortsat at understøtte og sikre den danske flexicuritymodel med alt, hvad det indebærer.

Så Pape – se lidt bredere på muligheder for at lade dine mandater arbejde!

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Sonja Mikkelsen (f. 1955). Sad som hhv. trafik- og sundhedsminister under Poul Nyrup og var i 14 år medlem af Folketinget for Socialdemokratiet. I dag bestyrelsesformand for Egmont Højskolen og formand for Skanderborg-Odder Center for Uddannelse, der rummer en erhvervsskole og et VUC. Deltager i ”Det gode gamle Folketing” på Radio24syv. Thybo bosiddende i Aarhus siden 1975.
Seneste blogs
Af Nauja Lynge
30.09.20, 16:06
Chefen for Arktisk Kommando, generalmajor Kim Jørgensen er et godt bud på en ny forsvarschef. Læs mere
Af Rune Lund
30.09.20, 12:23
- der er råd til både grøn omstilling og velfærd Læs mere
Af Harun Demirtas
30.09.20, 07:59
Er du i tvivl om, hvad der skal ske med Kofod, kære statsminister? Så spørg dig selv: hvad hvis det var min datter? Men der er åbenbart forskel på folk. Læs mere
Af Rune Toftegaard Selsing
29.09.20, 22:27
De storladne tanker har meget lidt med virkeligheden at gøre. Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
29.09.20, 18:40
Forstå det nu, Folketing. Vi har brug for et mobilt politi og ikke mursten. Læs mere
Af Alex Vanopslagh
29.09.20, 16:26
Det skal gøres nemmere at bruge mere tid med sine små børn, hvis man for en periode ønsker at tjekke lidt ud fra hamsterhjulet. Det har familier meget ringe muligheder for i den socialdemokratiske velfærdmaskine. Læs mere
Af Nauja Lynge
29.09.20, 11:38
Vi er i rigsfællesskabet en betydende magt i Arktis. Står vi ikke klippestærkt fast på det, ender vores stat som et militært tomrum.   Læs mere
Af Mikael Jalving
29.09.20, 09:24
Ikke se, ikke høre. Hvis vi lader som om, det ikke eksisterer, forsvinder det nok. Læs mere
Af Jens-Kristian Lütken
28.09.20, 15:29
Trump burde kunne trække Nobels Fredspris hjem, selvom det skurrer lidt i ørene. Læs mere
Af Isabella Arendt
28.09.20, 11:49
Når LA fremlægger et forslag om fradrag for at passe egne børn bevæger de sig i en verden, hvor alle forældre arbejder, tjener godt og ikke bliver syge. Sådan er virkeligheden ikke. Hvis man FAKTISK til give familier frihed til at passe egne børn, så må og skal det gælde alle familier. Læs mere