Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Har V en politik?

Det må være det spørgsmål, man står med efter denne uges store fokus på, hvilke personer der tegner Venstre.

Havde Hjort Frederiksen i virkeligheden et helt andet primært ærinde med sit angreb på Kristian Jensen: at forhindre, at medierne og vælgerne opdagede, at Venstre ikke længere evner at formulere en selvstændig politik efter i 18 år at være jaget rundt i den politiske manege af Dansk Folkeparti.

Svækkelsen af den irriterende ærlige næstformand var blot en gevinst oveni.

Det indtryk kan man godt sidde tilbage med efter denne uges tumult i Venstre, i betragtning af at det er lykkedes ikke at få et eneste politisk budskab ud i offentligheden fra partiet efter sommergruppemødet tidligere på ugen.

Kristian Jensen siger vel blot i interviewet med Berlinske, hvad de fleste venstrefolk mener – og har ment – siden Lars Løkke Rasmussen fik offentliggjort sin ”frihedsbog” og annoncerede ønsket om at komme til at danne regering med Socialdemokratiet forud for valget i juni.

Noget der ikke overrasker mig mere er, at (tv)medierne samlet fortsat ikke evner at håndtere mere end et politikemne ad gangen. I denne uge var det så persongalleriet i Venstre.

Gad vide, hvor længe Venstre kan afholde journalisterne fra at beskæftige sig med Venstres politik som ugens emne og dermed afsløre sandheden: Venstre med Lars Løkke i spidsen har ingen politik.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Sonja Mikkelsen (f. 1955). Sad som hhv. trafik- og sundhedsminister under Poul Nyrup og var i 14 år medlem af Folketinget for Socialdemokratiet. I dag bestyrelsesformand for Egmont Højskolen og formand for Skanderborg-Odder Center for Uddannelse, der rummer en erhvervsskole og et VUC. Deltager i ”Det gode gamle Folketing” på Radio24syv. Thybo bosiddende i Aarhus siden 1975.
Seneste blogs
Af Marie Høgh
21.02.20, 13:45
Hvis samtykkeloven bliver en realitet, kvæles et personlige ansvar, tilliden og friheden i slipstrømmen på #MeToo, der næres af mistillid mellem kønnene. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
20.02.20, 19:18
Her kommer min kommentar helt uden Debatten. Læs mere
Af Søren Gade
20.02.20, 15:30
Hvorfor er vores unge blevet så kropsfikserede? Påvirkning fra medierne og influencere bærer med deres deres udstilling af nogle ofte absurde idealer en stor del af skylden for det, der kan ende galt. Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
19.02.20, 16:54
Voldtægt skal stadig bevises, og det vil ofte være påstand mod påstand. Læs mere
Af Henrik Højlund
19.02.20, 14:23
Færre melder sig ud af folkekirken, viser de nyeste tal. Men folkekirken er efterhånden blevet så diffus og harmløs, at den gør sig selv overflødig. Læs mere
Af Rune Lund
19.02.20, 10:16
En enkelt lov har ødelagt din velfærd for milliarder af kroner Læs mere
Af Mikael Jalving
18.02.20, 12:03
Man er ikke ”krænkelsesparat”, fordi man kritiserer noget for at være dumt eller skadeligt. Læs mere
Af Jens Philip Yazdani
18.02.20, 07:55
Hvis vi vil komme fattigdommen i Danmark til livs, må vi anerkende, at den også eksisterer blandt ungdommen. Første skridt er at opgøre den, så studerende regnes med; det næste er at fordoble SU’en - og så skal boligerne være til at betale. Læs mere
Af Rune Toftegaard Selsing
18.02.20, 07:17
Dyr mad er en bekvem måde, man kan udvise sit kulturelle mereværd Læs mere
Af Nauja Lynge
17.02.20, 19:08
Socialdemokraterne har bygget en usynlig, men meget høj mur omkring regeringen, som før eller senere bryder sammen. Og når den gør det, bliver det umuligt at bygge den op igen! Læs mere