Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Har V en politik?

Det må være det spørgsmål, man står med efter denne uges store fokus på, hvilke personer der tegner Venstre.

Havde Hjort Frederiksen i virkeligheden et helt andet primært ærinde med sit angreb på Kristian Jensen: at forhindre, at medierne og vælgerne opdagede, at Venstre ikke længere evner at formulere en selvstændig politik efter i 18 år at være jaget rundt i den politiske manege af Dansk Folkeparti.

Svækkelsen af den irriterende ærlige næstformand var blot en gevinst oveni.

Det indtryk kan man godt sidde tilbage med efter denne uges tumult i Venstre, i betragtning af at det er lykkedes ikke at få et eneste politisk budskab ud i offentligheden fra partiet efter sommergruppemødet tidligere på ugen.

Kristian Jensen siger vel blot i interviewet med Berlinske, hvad de fleste venstrefolk mener – og har ment – siden Lars Løkke Rasmussen fik offentliggjort sin ”frihedsbog” og annoncerede ønsket om at komme til at danne regering med Socialdemokratiet forud for valget i juni.

Noget der ikke overrasker mig mere er, at (tv)medierne samlet fortsat ikke evner at håndtere mere end et politikemne ad gangen. I denne uge var det så persongalleriet i Venstre.

Gad vide, hvor længe Venstre kan afholde journalisterne fra at beskæftige sig med Venstres politik som ugens emne og dermed afsløre sandheden: Venstre med Lars Løkke i spidsen har ingen politik.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Sonja Mikkelsen (f. 1955). Sad som hhv. trafik- og sundhedsminister under Poul Nyrup og var i 14 år medlem af Folketinget for Socialdemokratiet. I dag bestyrelsesformand for Egmont Højskolen og formand for Skanderborg-Odder Center for Uddannelse, der rummer en erhvervsskole og et VUC. Deltager i ”Det gode gamle Folketing” på Radio24syv. Thybo bosiddende i Aarhus siden 1975.
Seneste blogs
Af Lars Boje Mathiesen
17.09.19, 19:38
Bliver vores ytringsfrihed reelt ødelagt, og hvorfor reagerer magthaverne ikke? Læs mere
Af Nauja Lynge
17.09.19, 13:35
Men både republikanerne og Trump har vist nødvendigheden af en mere ligeværdig stat, hvis rigsfællesskabet skal bevares. Læs mere
Af Isabella Arendt
17.09.19, 06:35
Tomater fra Spanien, grise fra Danmark, køer, der prutter, og den evige dårlige samvittighed, når det kommer til økologi. Vi aner jo faktisk ikke, hvad bæredygtighed er. Læs mere
Af Utku H. Güzel
16.09.19, 21:18
Vi bliver nemlig ikke betragtet som meget andet end arbejdskraft og forbrugere i dette system. Læs mere
Af Louis Jacobsen
16.09.19, 18:33
Der har været en del debat omkring en vikar i Københavns lufthavn og personens valg af fagforening. Ligesom det frie fagforenings valg er et faktum så er det også et faktum at dit frie valg kan have konsekvenser for alle muligt andre end dig selv. Læs mere
Af Harun Demirtas
15.09.19, 17:20
Mette Thiesens synspunkter siger meget mere om hendes falske kærlighed til Danmark, end det siger om mig og min danskhed Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
15.09.19, 13:45
Vi nærmer os hastigt en helt ny situation i Sverige. Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
15.09.19, 11:30
Hvordan står det til med fagforeningsfriheden, Mette Frederiksen? Læs mere
Af Mikael Jalving
15.09.19, 07:00
En muterende virus spreder sig fra Silicon Valley og FN til danske universiteter. Den politiske korrekthed. Læs mere
Af Elsebeth Gerner Nielsen
14.09.19, 14:20
Jesper Panduro: »Det drejer sig ikke længere om at være bedst i verden, men bedst for verden.« Læs mere