<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Dette er en annonce. Luk her

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

De sande helte er John "Faxe" og vikarlandsholdet

Vi har al mulig grund til at være stolte over landsholdet – men glem ikke, hvor vi var for blot kort tid siden: vikarlandsholdet under ledelse af EM-helten fra 1992: John "Faxe" Jensen.

Landsholdet har givet os fantastiske sportsoplevelser til sommerens EM, og selv om jeg var både frustreret og skuffet over nederlaget til England, er jeg også en meget stolt roligan.

At lille Danmark kommer i en semifinale, på trods af at vi i første kamp mister vores måske bedste spiller under traumatiserende omstændigheder for spillerne, er en kæmpe bedrift.

Dolberg, Mæhle, Kjær, Schmeichel, Damsgaard og resten af truppen har leveret drama og underholdning i verdensklasse. Vi kan også virkelig være stolte over vores landstræner.

Hans sportslige resultater taler for sig selv, og jeg fik særlig respekt for ham, da han udtalte, at spilreklamer skal forbydes. Det viser med alt tydelighed, at Hjulmand bekymrer sig om fans og spilleres velbefindende snarere end de enorme summer, som spilreklamerne generer. For mig viser det format, og det er uden tvivl en landstræner værdigt!

Landsholdet har givet os et tiltrængt pusterum fra corona, noget at være stolte over og et nationalt sammenhold, jeg ikke mindes at have oplevet siden sommeren ’92.

Det er reelt "Faxes" vikarlandshold, der sendte os i semifinalen.

Vi beskriver vores fodbolddrenge som helte. De er forbilleder. Og vi bruger ord som kammeratskab. At være en del af noget større.

Og ja, jeg bliver tydeligvis også revet med.

Dog skylder vi alle en særlig tak til John ”Faxe” og hans vikarlandshold. De trådte til, da landsholdet strejkede og fik hårde ord som skruebrækkere med på vejen.

Uden dem havde vi ikke fået sommerens fantastiske oplevelser med herrelandsholdet. Vikarlandsholdet gjorde det, fordi det vidste, at det er en ære at få lov at spille for Danmark. Det gjorde det, fordi det vidste, at det var en oplevelse for livet. Og det gjorde det, fordi Danmark havde brug for det.

I min optik er John ”Faxe” og hans vikarlandshold de sande helte.

Vikarerne gjorde det bestemt ikke for pengenes skyld. De blev belønnet med 6.300 kroner hver for deres indsats.

Til sammenligning modtager spillerne på A-landsholdet 791.000 kr. for at være med i gruppespillet og 1,628 mio. for at komme til semifinalen. Det står i skærende kontrast til deres engelske modstandere, der får ca. 20.000 kr. pr. kamp, og som de donerer til velgørenhed.

Vi skal huske at sende vikarerne, der trådte til i en nødsituation, en stor tak, når vi reflekterer over landsholdets bedrifter. Det er reelt ”Faxes” vikarlandshold, der sendte os i semifinalen. Hvis ikke Danmark havde stillet med hold mod Slovakiet i 2018, så kunne Uefa have smidt Danmark ud af turneringen.

Jeg håber derfor, at herrelandsholdet giver en øl, når de møder vikarlandsholdet på deres vej – det burde der være råd til, og ellers gør jeg det hjertens gerne.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Søren Gade (f. 1963) er medlem af Europa Parlamentet for Venstre, hvor han er næstformand for fiskeriudvalget og medlem af udvalget for transport og turisme samt udvalget for borgernes rettigheder og retlige indre anliggender. Han er desuden tidligere medlem af Folketinget, gruppeformand og forsvarsminister for Venstre. Bloggen vil spænde vidt – lige fra store EU-dagsordner til højspændingsledninger i Vestjylland. Søren Gade bor i Holstebro.
Seneste blogs
Af Mikael Jalving
24.07.21, 14:00
Stille flanerer vi rundt mellem venners statusopdateringer, hashtags og parader af selvgodhed, det er en flyvetur ind i intetheden. Læs mere
Af Utku H. Güzel
23.07.21, 19:00
Hvis man begynder at kræve regler og normer, som er meget fjernt fra nutidens Danmark, indført, må man også forvente en modstand fra majoriteten i landet. Læs mere
Af Rune Toftegaard Selsing
23.07.21, 14:45
Breivik var et ødelagt menneske, der hadede alt, hvad hans diplomatfar stod for Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
23.07.21, 14:00
Tager vi overhovedet ved lære af naturkatastroferne? Ikke meget tyder på det, for regeringen taler om klimaplan, som når små børn skriver ønskeseddel til jul. Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
22.07.21, 12:15
Kirkefolket har naturligvis samme ytringsfrihed som alle andre. Om igen, Venstre. Læs mere
Af Nauja Lynge
21.07.21, 20:00
Krænkeren er problemet. At vende det på hovedet er provokerende og blokerer for løsninger. Læs mere
Af Jens-Kristian Lütken
21.07.21, 00:00
Den socialdemokratiske totalstat er lige præcis det, som det borgerlige Danmark mangler for at vågne op Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
20.07.21, 00:00
Boligministeren kan glemme alt om at tvinge danskere til at bosætte sig i områder med høj koncentration af ikkevestlige beboere. Læs mere
Af Mikael Jalving
19.07.21, 20:00
Sentimentaliseringen af alt det udenom cykelsporten er et led i en bredere samfundsudvikling. Læs mere