<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Dette er en annonce. Luk her

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Farvel til bandelederen Shuaib Khan – bliv nu væk!

Det glæder mig, at det i går kom frem, at Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol mener, at Højesterets afgørelse om at udvise bandelederen Shuaib Khan var helt på sin plads.

Tilbage i 2017 fik politikerne og det danske retsvæsen nok. Længe havde Hovedstaden været hærget af bandekriminalitet. Og i spidsen for urolighederne stod bandelederen Shuaib Khan for den nu forbudte bande Loyal To Familia. Uanset hvor mange tiltag, der fra politisk hånd kom, stoppede det ikke bandelederen. Tålmodigheden var simpelthen brugt op, og der skulle ske noget drastisk.

Derfor besluttede Højesteret at idømme Shuaib Khan ubetinget udvisning for at have truet en betjent i sommeren 2017. Samtidig fik han et indrejseforbud på seks år. Med sig havde han fra 2003 til 2017 i rygsækken 13 domme i Danmark, hvoraf størstedelen handlede om personfarlig kriminalitet.

Dommen glædede mig meget i sin tid, for bandekriminalitet er forfærdeligt og skal stoppes – og det var nødvendigt at statuere et eksempel. Nok er nok!

Sidenhen klagede bandelederen til Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol, fordi han mente, at domfældelsen var dybt uretfærdigt og ude af proportioner. Han mente simpelthen ikke, at det var retfærdigt, at han skulle udvises af landet. Det mener jeg er en smule jammerligt, når man ved, hvilke gerninger han står bag, og hvad han har budt vores land.

Men i går kom Menneskerettighedsdomstolen så med deres vurdering. Ingen rettigheder blev krænket, dommen var helt på sin plads. Det glæder mig, for vi skal ikke huse dybt kriminelle udlændinge, der kun har til hensigt at skade det danske samfund og blæser stort på vores love, regler og normer. Derfor mener jeg, at det er den helt rigtige beslutning - både Højesteret tilbage i 2017 og nu også Menneskerettighedsdomstolen - er kommet frem til. For vi skal beskytte Danmark og danskernes rettigheder - ikke udviste bandemedlemmers rettigheder.

Jeg håber, at Shuaib Khan’s eksempel bliver startskuddet til endnu flere udsendelser af dybt kriminelle udlændinge, som gang på gang bevidst gør grin med vores land og tror, at deres hensynsløsheden ingen konsekvenser får.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Søren Gade (f. 1963) er medlem af Europa Parlamentet for Venstre, hvor han er næstformand for fiskeriudvalget og medlem af udvalget for transport og turisme samt udvalget for borgernes rettigheder og retlige indre anliggender. Han er desuden tidligere medlem af Folketinget, gruppeformand og forsvarsminister for Venstre. Bloggen vil spænde vidt – lige fra store EU-dagsordner til højspændingsledninger i Vestjylland. Søren Gade bor i Holstebro.
Seneste blogs
Af Utku H. Güzel
15.01.21, 18:16
Hvad skal vi andre stille op, når vi mener, at store grupper af mennesker ikke er til at tale med eller har nogle absurde holdninger? Læs mere
Af Jan E. Jørgensen
15.01.21, 16:34
Som ufortrødent arbejder videre trods corona. Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
15.01.21, 07:00
Den tiltalte er uskyldig, indtil andet er bevist, og har krav på en fair rettergang. Også Inger Støjberg. Læs mere
Af Signe Munk
14.01.21, 15:00
Vi tager vores drikkevand som en selvfølgelighed. Det skal vi ikke – men derimod skride ind, så forureningen af det bliver stoppet. Læs mere
Af Rune Lund
14.01.21, 13:10
Det handler om, at loven gælder for alle Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
14.01.21, 11:05
Bliver alle vi ældre, der har levet en eremittilværelse for at undgå smitte, nu udsat, når vi vaccineres i store centre. Jeg spørger ministeren, om han føler sig sikker på, at forholdene er i orden. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
13.01.21, 15:35
Det er artige sager, hvad tilhængerne af masseindvandring har kaldt os andre. Læs mere
Af Henrik Højlund
13.01.21, 15:16
Coronaepidemien forstærker øjensynlig argumentationen mod Guds eksistens. Men det ser ikke bedre ud uden Gud. Læs mere
Af Søren Gade
13.01.21, 10:48
Det glæder mig, at det i går kom frem, at Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol mener, at Højesterets afgørelse om at udvise bandelederen Shuaib Khan var helt på sin plads. Læs mere