Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blog. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Farvel til bandelederen Shuaib Khan – bliv nu væk!

Det glæder mig, at det i går kom frem, at Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol mener, at Højesterets afgørelse om at udvise bandelederen Shuaib Khan var helt på sin plads.

Tilbage i 2017 fik politikerne og det danske retsvæsen nok. Længe havde Hovedstaden været hærget af bandekriminalitet. Og i spidsen for urolighederne stod bandelederen Shuaib Khan for den nu forbudte bande Loyal To Familia. Uanset hvor mange tiltag, der fra politisk hånd kom, stoppede det ikke bandelederen. Tålmodigheden var simpelthen brugt op, og der skulle ske noget drastisk.

Derfor besluttede Højesteret at idømme Shuaib Khan ubetinget udvisning for at have truet en betjent i sommeren 2017. Samtidig fik han et indrejseforbud på seks år. Med sig havde han fra 2003 til 2017 i rygsækken 13 domme i Danmark, hvoraf størstedelen handlede om personfarlig kriminalitet.

Dommen glædede mig meget i sin tid, for bandekriminalitet er forfærdeligt og skal stoppes – og det var nødvendigt at statuere et eksempel. Nok er nok!

Sidenhen klagede bandelederen til Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol, fordi han mente, at domfældelsen var dybt uretfærdigt og ude af proportioner. Han mente simpelthen ikke, at det var retfærdigt, at han skulle udvises af landet. Det mener jeg er en smule jammerligt, når man ved, hvilke gerninger han står bag, og hvad han har budt vores land.

Men i går kom Menneskerettighedsdomstolen så med deres vurdering. Ingen rettigheder blev krænket, dommen var helt på sin plads. Det glæder mig, for vi skal ikke huse dybt kriminelle udlændinge, der kun har til hensigt at skade det danske samfund og blæser stort på vores love, regler og normer. Derfor mener jeg, at det er den helt rigtige beslutning - både Højesteret tilbage i 2017 og nu også Menneskerettighedsdomstolen - er kommet frem til. For vi skal beskytte Danmark og danskernes rettigheder - ikke udviste bandemedlemmers rettigheder.

Jeg håber, at Shuaib Khan’s eksempel bliver startskuddet til endnu flere udsendelser af dybt kriminelle udlændinge, som gang på gang bevidst gør grin med vores land og tror, at deres hensynsløsheden ingen konsekvenser får.

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.