Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Det skal være lovligt at skyde blodtørstige ulve

I Danmark er det muligt at fjerne ulve, som udgør en trussel for dyr og mennesker. Men det gør vi ikke, fordi Miljøstyrelsen ikke vil have det.

Forstil dig at bo i et dejligt naturområde, hvor alt ånder fred og idyl. Hvor dine børn kan løbe og lege i haven uden opsyn. Hvor dine husdyr kan gå og græsse i ro og mag på marken. Det er for mange drømmen, når de flytter tæt på naturen. Men drømmen kan hurtigt blive til et mareridt, når ulven gør sit indtog i området.

For efter 200 års fravær fra Danmark kan man pludselig igen støde på ulve i den danske natur. Ulvens rejse på tværs af Europa, over den dansk-tyske grænse og hele vejen op gennem Jylland har allerede haft store konsekvenser for mange husdyrsejere. Og sat en skræk i livet på de familier, som bor i nærheden af, hvor ulven har slået til.

Selv om eksperter har forsøgt bilde danskerne ind, at ulven ikke er til fare, så bekræftede en dna-test så sent som i denne uge, at det var en ulv, der i september måned dræbte mindst fire ponyer i nærheden af Holstebro. Det er bare toppen af isbjerget. Faktisk har fåreavleren, som mistede sine ponyer til ulven, også fået slået over 200 får ihjel. Siden ulven slog sig ned i Danmark for syv år siden har massevis af husdyr måttet lade livet mellem tænderne på en blodtørstig ulv.

Jeg så helst, at ulven slet ikke var kommet til Danmark. For vi har i årevis klaret os fint uden den. Men nu hvor den er her, så er vi på grund af internationale regler forpligtede til at beskytte den. Jeg tager selvfølgelig afstand fra dem, som uberettiget skyder et fredeligt og fredet dyr. Omvendt kan jeg heller ikke fortænke folk i at beskytte deres kære og deres hushold. For hvad vil man selv gøre, hvis en problem-ulv begynder at strejfe rundt i området tæt på, hvor ens børn leger og færdes frit? Det tror jeg, de fleste kan svare entydigt på. Og det svar vil helt sikkert ikke falde ud til ulvens fordel.

Det er muligt at fjerne ulve, som udgør en trussel for dyr og mennesker. Men det gør vi ikke. Hvorfor? Fordi Miljøstyrelsen ikke vil have det. Hvis en ulv blev set fortære husdyr i stort antal i Sverige, ja, så var den blevet skudt. Og det er helt fejlagtigt at skyde skylden på EU, som dem der forhindrer, at problemulvene bliver fjernet. Faktisk har EU-domstolen lige fastslået, at regulering af ulve godt kan være lovlig, selv om den er fredet. Nu mangler vi bare at finde ud af, hvad den danske regering vil gøre? Jeg vil i hvert fald opfordre miljøministeren til at sikre, at EU-lovgivningen på det område også gælder i Danmark. Alt andet er uansvarligt.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Søren Gade (f. 1963) er medlem af Europa Parlamentet for Venstre, hvor han er næstformand for fiskeriudvalget og medlem af udvalget for transport og turisme samt udvalget for borgernes rettigheder og retlige indre anliggender. Han er desuden tidligere medlem af Folketinget, gruppeformand og forsvarsminister for Venstre. Bloggen vil spænde vidt – lige fra store EU-dagsordner til højspændingsledninger i Vestjylland. Søren Gade bor i Holstebro.
Seneste blogs
Af Anna Thygesen
15.11.19, 14:30
Jeg er så træt af alle de sager, hvor offentlige kasser agerer tag selv-bord for svindlere og bedragere. Læs mere
Af Peter Kofod
15.11.19, 10:33
Der er snart ikke det, der efter flertallet i Europa-Parlamentets mening ikke skal være en EU-opgave. Selv danskernes sexliv skal efter det store flertals mening være en opgave, som EU skal tage sig af. Læs mere
Af Utku H. Güzel
15.11.19, 06:23
Kære danske medborger, stop med at generalisere og sætte alle med anden etnisk baggrund i samme bås. Læs mere
Af Søren Gade
14.11.19, 15:32
Der burde indføres en international kippadag, hvor vi står sammen mod den voksende antisemitisme. Læs mere
Af Rune Lund
14.11.19, 13:51
Bedragere kan med skattekroner i ryggen føre klagesager mod den danske stat. Læs mere
Af Isabella Arendt
14.11.19, 13:43
Tja. Jeg har ikke den store tillid til, at regeringen læser med her. Og heller ikke tillid til, at regeringen holder sine valgløfter. Desværre. Læs mere
Af Katrine Winkel Holm
14.11.19, 11:24
Politisk korrekthed gør Vesten blind for de voldsomme kristenforfølgelser. Nu sætter vi, præster i folkekirken, fokus på sagen. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
13.11.19, 22:17
Danmark har ikke længere interesse i at opretholde den (u)orden, at vi skal tage imod alle med rødbedefarvet pas, som gerne vil tilbage til Danmark. Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
13.11.19, 18:50
Det er en skændsel, at jødiske landsmænd ikke kan være i fred i Danmark Læs mere
Af Nauja Lynge
13.11.19, 13:19
Rasmus Jarlov reagerer positivt på Atassuts udmelding om at arbejde på at bevare rigsfællesskabet. Læs mere