Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Oplev noget, du aldrig har set før: Danmark

I år betyder sommeren ferie i Danmark for de fleste danskere. Og hvis forslagene om billigere tog- og færgebilletter kommer i land, vil det give os nye muligheder for at opdage sider af Danmark, vi måske ikke kendte i forvejen.

Selv om ferien til det store udland for manges vedkommende nok er aflyst, så kommer ferietiden alligevel med hastige, behagelige skridt. I år har vi en unik mulighed for at opleve Danmark, og jeg håber, at mange vil se, hvilket fantastisk land vi har. Måske vi endda opdager, at eventyrlige ferieoplevelser også kan findes lige rundt om hjørnet, og at en god ferie ikke bare handler om at krydse seværdigheder af i en guidebog.

Det bliver en sommer, hvor vi kan komme på stranden, på familiebesøg eller ud at opleve og se egne af Danmark, vi ikke kender.

Jeg synes, vi skal gøre det endnu nemmere og billigere at komme ud at opleve Danmark. Det kan hurtigt blive en dyr tur med tog og færgebilletter, hvis man skal betale fuld pris og have hele familien med.

Nu, hvor folketingspartierne diskuterer, hvordan sommerpakken skal deles ud, håber jeg, at der bliver sikret langt flere billige togbilletter hos DSB, og at det bliver gratis at have cyklen med i toget i hele Danmark. Der er også forslag på bordet om at gøre det gratis at hoppe på en af vores mange færger, hvis man er gående eller på cykel. Det varmer jo mit øboerhjerte.

Der er så mange dejlige øer i Danmark, og når vi ikke kan tage til Kreta og Mallorca, så ville det være fedt at kunne give rigtig mange danskere mulighed for at opleve en af vores egne ferieøer. Jeg husker selv mange fantastiske ture, hvor jeg som barn blev taget med på ø-hop i det fynske øhav med trækvogn med tæpper og madkurv.

Nu bor jeg på en ø og har opdaget, hvordan ø-livet kan give en særlig ro. Jeg bor på Fur, når jeg ikke er i København for at passe mit arbejde i Folketinget. Og der er bare noget særligt over det for mig. Selv om det tager under fem minutter at komme over med færgen, så sker der bare et eller andet. Der falder ro over mig, og jeg nyder, at der er masser af frisk luft, og at man slipper for alle lysene og larmen fra byerne.

Man lærer at leve med, at man altså ikke rigtig kan komme nogen vegne, før færgen sejler. Og når man ikke den første færge, så når man nok den næste. Det går nok.

Netop ro er en mangelvare i vores moderne Danmark. Jeg har selv oplevet, at ferie er gået op i rejseplaner og logistik, når turen er gået til udlandet. For selv om der har været mange oplevelser, så har ferierne sommertider udviklet sig til, at turen handlede om at få set alle seværdighederne i guidebogen fremfor slappe af. Netop ro og oplevelser tror jeg, vi kan genfinde i feriedanmark.

For at så mange danskere som muligt kommer rundt i landet, så er billige tog- og færgebilletter, samt gratis kulturoplevelser, en god håndsrækning. Den skal både give alle mulighed for gode oplevelser og få folk ud at støtte alle de kulturinstitutioner, campingpladser, kroer og små forretninger, som har det hårdt lige nu. Det er fantastisk, at behovet for at sætte gang i hjulene, gode oplevelser og en klimavenlig ferie kan kombineres med de tiltag.

Jeg håber, forslagene vil hjælpe mange familier, som måske er ekstra pressede økonomisk i denne tid, så de kan tage børnene med på tur og få nogle gode oplevelser sammen. Måske får de endda råd til en ekstra is eller sodavand.

Jeg håber, at rigtig mange vil tage på tur i Danmark. Opleve noget, de ikke har set før. Jeg vil selvfølgelig selv anbefale en tur til Fur, men der er bogstaveligt talt et hav af øer i Danmark, som er en tur værd.

Det er bare med at komme afsted. Og krydse fingre for, at vejret holder.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
{"DriveBy-Authorized": 10900489,"DriveBy-NotAuthorized": 10900490,"Returning-Authorized": 10900493,"Returning-NotAuthorized": 10900497,"Fan-Authorized": 10900500,"Fan-NotAuthorized": 10900508,"Default": 10900490}