Signe Munk

Blog: Drop fantasien om at undgå CO₂-afgifter

Afgifterne er den bedste løsning, hvis vi laver dem klogt. Uanset om ministeren mener, det er fantasiløst eller ej.

Blog: Lad naboer sige nej til lokale baconbaroner

Lokaldemokratiet er blevet sat ud af spil af regeringen, når det gælder om at begrænse svineproducenters endeløse udvidelsestrang.

Blog: Skattekroner skal ikke ende i et sort oliehul

Den danske stat skal droppe en ny udbudsrunde om udvinding af mere olie i Nordsøen. Tiden er ikke til at investere danskernes penge i det, der ender med at blive et fantasifoster om et olieeventyr.

Blog: Danmark skal have en grøn genstart

Coronakrisen er en glimrende mulighed for at give den grønne omstilling vind i sejlene - ved at kickstarte samfundet med grønne investeringer, når krisen er ovre.

Blog: Coronakrisen viser os hverdagens helte

Vi skal rose hinanden, for danskerne har gjort det, som skulle til. Det, man bør, og ikke det, man har lyst til. Vi er mennesker med sociale behov, så isolation er faktisk ret svært for de fleste. Men det går godt.

Blog: Klimakrisen kan ikke klare sig uden os

Kun fællesskabet kan løse de store kriser. Klimakrisen er ingen undtagelse. Vi er afhængige af hinanden og må rykke sammen om at handle, for ingen kan stå omgangen over.

Blog: Det er ikke sidste gang, vi er ved at drukne

Vi er for dårligt forberedte på det, der har ramt os lige nu – og som vil ramme os oftere. Vi skal have en samlet plan for, hvad vi gør ved de klimaforandringer, der truer med at drukne os.

Blog: Hvor bliver den klimaafgift på flyrejser af?

Politikerne skylder danskerne at komme med konkrete forslag til, hvor pengene til at begrænse CO2-udledningen skal komme fra. Det er oplagt, at flyrejserne er med til at give penge til omstillingen.

Blog: Kapitalfonde skal tøjles nu, Jens Rohde

Jens Rohde og De Radikale skal skynde sig at komme på bedre tanker og holde sig til aftalen i forståelsespapiret.

Blog: Kvinder skal til tops uden underbetalt hjælp

Danske familier hyrer ikke en au pair som et menneskeligt kulturprojekt – men for at få billig hushjælp. Det er på alle måder forkert.

Blog: De største syndere skal betale mere til ofre

Det kniber fortsat med at tage ansvar for den globale opvarmning. Den rammer ikke de største syndere hårdest – tværtimod. Og på COP 25 skal de rigeste lande igen holdes op på løfter om at spytte i bøssen.

Blog: Klimastudenter er fremtidens studerende

Det er oplagt at integrere klimaet i alle uddannelser. For det berører alle områder – og klimaet kommer kun til at fylde endnu mere.

Blog: De unge er gode nok, men de ved det ikke

Jeg er stolt af det danske velfærdssamfund - men skuffet over, at vi ikke er bedre til at passe på de mange unge, der føler sig pressede.

Blog: Klimakamp er ikke kun for københavnere

Regningen for klimaets fremtid skal fordeles ligeligt.

Blog: De unges drukvaner er hele samfundets ansvar

Vi skal turde tage livtag med alkoholkulturen for de unge og for hinanden.

Blog: Vores klimaambitioner går op i røg

Biomasse er ikke CO2-neutralt, og træafbrænding er blevet en blind passager i vores klimaregnskab.

Blog: Nu skal der leveres på klimavalget

Nu starter forhandlingerne om den nye klimalov. Det er nu vi for alvor skal vise, at vi er klar til at lave den ambitiøse klimapolitik, som danskerne valgte det nye politiske flertal til.

Blog: Kviklån er syg kapitalisme

Især unge i udsatte positioner bliver ofre for kviklånene.
Mere

Kommentar: Den kontrollerede by – får vi friheden tilbage?

Marianne Levinsen 
Forårets nedlukning af byens butikker, caféer og øvrige aktiviteter har vist os en anden side af byen end den, vi kender og kendte. Nu ligger der et stort arbejde foran os for at genskabe den aktive by, og kampen de nye regler og konventioner i byrummet er i fuld gang.