Signe Munk

Blog: Mit idiotiske forslag om grønnere biler er desværre nødvendigt

De borgerlige partier er røget helt op i loftet over forslaget om at fjerne benzin- og dieselbiler fra vejene på sigt. Men hvad har de selv at byde ind med?

Blog: Oplev noget, du aldrig har set før: Danmark

I år betyder sommeren ferie i Danmark for de fleste danskere. Og hvis forslagene om billigere tog- og færgebilletter kommer i land, vil det give os nye muligheder for at opdage sider af Danmark, vi måske ikke kendte i forvejen.

Blog: Generationers kamp mod forurening skal slutte her

Grønne ildsjæle har i årtier kæmpet for at få fjernet de store miljøbomber, vi kalder generationsforureninger. Nu har vi endelig sort på hvidt, at der skal ryddes op efter fortidens synder.

Blog: Drop fantasien om at undgå CO₂-afgifter

Afgifterne er den bedste løsning, hvis vi laver dem klogt. Uanset om ministeren mener, det er fantasiløst eller ej.

Blog: Lad naboer sige nej til lokale baconbaroner

Lokaldemokratiet er blevet sat ud af spil af regeringen, når det gælder om at begrænse svineproducenters endeløse udvidelsestrang.

Blog: Skattekroner skal ikke ende i et sort oliehul

Den danske stat skal droppe en ny udbudsrunde om udvinding af mere olie i Nordsøen. Tiden er ikke til at investere danskernes penge i det, der ender med at blive et fantasifoster om et olieeventyr.

Blog: Danmark skal have en grøn genstart

Coronakrisen er en glimrende mulighed for at give den grønne omstilling vind i sejlene - ved at kickstarte samfundet med grønne investeringer, når krisen er ovre.

Blog: Coronakrisen viser os hverdagens helte

Vi skal rose hinanden, for danskerne har gjort det, som skulle til. Det, man bør, og ikke det, man har lyst til. Vi er mennesker med sociale behov, så isolation er faktisk ret svært for de fleste. Men det går godt.

Blog: Klimakrisen kan ikke klare sig uden os

Kun fællesskabet kan løse de store kriser. Klimakrisen er ingen undtagelse. Vi er afhængige af hinanden og må rykke sammen om at handle, for ingen kan stå omgangen over.

Blog: Det er ikke sidste gang, vi er ved at drukne

Vi er for dårligt forberedte på det, der har ramt os lige nu – og som vil ramme os oftere. Vi skal have en samlet plan for, hvad vi gør ved de klimaforandringer, der truer med at drukne os.

Blog: Hvor bliver den klimaafgift på flyrejser af?

Politikerne skylder danskerne at komme med konkrete forslag til, hvor pengene til at begrænse CO2-udledningen skal komme fra. Det er oplagt, at flyrejserne er med til at give penge til omstillingen.

Blog: Kapitalfonde skal tøjles nu, Jens Rohde

Jens Rohde og De Radikale skal skynde sig at komme på bedre tanker og holde sig til aftalen i forståelsespapiret.

Blog: Kvinder skal til tops uden underbetalt hjælp

Danske familier hyrer ikke en au pair som et menneskeligt kulturprojekt – men for at få billig hushjælp. Det er på alle måder forkert.

Blog: De største syndere skal betale mere til ofre

Det kniber fortsat med at tage ansvar for den globale opvarmning. Den rammer ikke de største syndere hårdest – tværtimod. Og på COP 25 skal de rigeste lande igen holdes op på løfter om at spytte i bøssen.

Blog: Klimastudenter er fremtidens studerende

Det er oplagt at integrere klimaet i alle uddannelser. For det berører alle områder – og klimaet kommer kun til at fylde endnu mere.

Blog: De unge er gode nok, men de ved det ikke

Jeg er stolt af det danske velfærdssamfund - men skuffet over, at vi ikke er bedre til at passe på de mange unge, der føler sig pressede.

Blog: Klimakamp er ikke kun for københavnere

Regningen for klimaets fremtid skal fordeles ligeligt.

Blog: De unges drukvaner er hele samfundets ansvar

Vi skal turde tage livtag med alkoholkulturen for de unge og for hinanden.
Mere

USA til valg: Den forkerte mand på det rette tidspunkt

Mette Nøhr Claushøj
Joe Biden er stort set alt det, der skal til for ikke at blive valgt som USA's næste præsident. Men han er også billedet på en pålidelig kaptajn, der kan samarbejde med alle – og som kender alle i det politiske miljø.