*

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Jeg tager afstand som muslim, kvinde og rødhåret

Det er uværdigt at udsætte sine medborgere for uretmæssig mistænkeliggørelse, og jeg er personligt en af dem, der bliver gal over dette tilbagevendende afstands-cirkus. Men ind til videre har vreden ikke hjulpet mig spor og debatten kører i ring år efter år. Så må jeg jo hellere i gang med at tage afstand.

Der er ikke noget nyt i at fremtrædende politikere efterspørger, at muslimske medborgere tager afstand fra terrorisme, når den begås i Islams navn. Der er heller ikke noget nyt i, at disse efterspørgere ikke forstår, at når muslimske medborgere gang på gang bliver vrede over at blive afkrævet afstandtagen fra handlinger de aldrig kunne drømme om at begå og afstandtagen fra personer de aldrig kunne drømme om at identificere sig med, så er vreden i sig selv den største demonstration af aktiv afstandtagen, som man kunne ønske sig.

Det er uværdigt at udsætte sine medborgere for uretmæssig mistænkeliggørelse og jeg er personligt en af dem, der bliver gal over dette tilbagevendende afstands-cirkus.

Men ind til videre har vreden ikke hjulpet mig spor og debatten kører i ring år efter år. Så må jeg jo hellere i gang med at tage afstand, so here goes:

  • Som dansk muslim tager jeg afstand fra enhver grusom og barbarisk handling foretaget i Islams navn, herunder alle Daesh’s (Islamisk Stat) terrorangreb, senest i Frankrig og Afghanistan.
  • Som farsi-talende tager jeg afstand fra den unge iransk-tyskers handling, da han gik amok ved et indkøbscenter i München og dræbte 9 personer.
  • Som kvinde tager jeg afstand fra holdningen om, at feminisme i dag kun bør handle om kvinder og kvinders rettigheder. Også mænd bliver undertrykt, socialt kontrolleret og holdt nede – i feminismens navn er kampen for dem mindst lige så vigtig.
  • Som økonom tager jeg afstand fra Anders Fogh Rasmussens alt for lempelige finanspolitik i 00’erne, der gjorde, at finanskrisen ramte Danmark langt hårde end den burde.
  • Som embedsmand og offentligt ansat tager jeg afstand fra de 45 offentligt ansatte, der er involveret i den mest omfattende sag om bestikkelse af danske offentligt ansatte i nyere tid.
  • Som mor tager jeg afstand fra de mødre, der på fordømmende vis har fortalt mig, at jeg bør arbejde mindre og prioritere familien højere. De glemmer at barnet har en far, der i lige så høj grad som jeg kan drage omsorg og give kærlighed. Og de glemmer, at den løsning, der virker for dem i deres familie ikke nødvendigvis er den samme, som vil fungerer i min.
  • Som rødhåret tager jeg afstand fra flere af Udlændinge-, Integrations- og Boligminister Inger Støjbergs tiltag rettet mod flygtninge, herunder ’skræmmeannoncer i udenlandske aviser’, smykkeloven, udskydelse af retten til familiesammenføring, m.fl.

Der er formentlig langt mere her i verden jeg kan tage afstand fra, men foreløbig er min liste 7 punkter lang. Og nu vil jeg gerne se din liste?

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Samira Nawa Amini (f. 1988) er født i Aalborg af afghanske forældre, der kom som flygtninge i slutningen af 80'erne. Hun er uddannet økonom har været aktivt medlem af Radikale Venstre i mange år, hvor hun også er folketingskandidat. Hun blander sig særligt i flygtninge- og integrationsdebatten, og det lykkedes hende at være dagsordenssættende i folketingsvalgkampen 2015 med kampagnen #EngangVarJegFlygtning, som nu har bredt sig til Norge og Finland.
Seneste blogs
Af Christian Rabjerg Madsen
12.12.17, 19:57
Efter Sophie Løhdes angreb på offentlige ansattes løn skylder regeringen svar på, om det er SOSU’en eller sygeplejersken, der får for meget i løn. Læs mere
Af Siddik Lausten
12.12.17, 18:30
Hvad med at krydstjekke med vælgerne, om LA har opbakning til igen at gamble med den danske velfærd? Læs mere
Af Anders Vistisen
12.12.17, 10:54
I denne juletid bør der i en verden, som plages af nød, elendighed, vold og terror, også være plads til at sætte fokus på lyspunkterne. Læs mere
Af Christian Rabjerg Madsen
11.12.17, 18:33
Hvis de seneste dages politiske teater var fiktion, ville kaosscenerne fra Finans- og Statsministeriet være kanon underholdning. Desværre er de kaotiske forhandlinger mellem regeringen og Dansk Folkeparti benhård virkelighed, og første akt har allerede gjort Danmark fattigere. Læs mere
Af Annika Smith
11.12.17, 09:18
Så får den en pause fra torturen og slipper for at gøre det rigtige helt frem til næste folketingsvalg Læs mere
Af Harun Demirtas
10.12.17, 22:50
Politikerne har skabt et system, hvor man som offentligt ansat bliver opdraget til at opfatte sig i en konkurrence, indtil det går op for en, kampen man kæmper, aldrig kan vindes. For man kan ikke konkurrere eller være i krig mod sig selv. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
10.12.17, 20:33
EU-modstandere har kun gavn af de tyske socialdemokraters formand. Læs mere
Af Josephine Fock
10.12.17, 15:21
Menneskerettighederne skældes ud fra mange sider disse dage. Nogen vil have dem udskrevet af dansk lov, andre vil udfordre eller reformere dem. I dag fylder FN’s menneskerettighedserklæring 69 år. Jeg vil gerne sige tillykke. Og tak. Jeg ser frem til mange år med dem endnu. Læs mere
Af Mikael Jalving
10.12.17, 14:28
For alle vore fremtidsfanatikere og teknologifreaks kan det kundgøres så kort, at budskabet måske trænger ind: Historien er ikke død, den sover bare. Læs mere
Af Erik Winther Paisley
10.12.17, 13:31
Foreløbig aftale eller ej, gruer jeg for, hvordan Brexit vil udarte sig. For Europa, altså. Læs mere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her