*

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Grimhøj-imam anmeldt for seksuelle overgreb på børn

Prøv at erstatte 'imam' med 'præst' og 'Grimhøj' med 'jysk frikirke'. Så får du den korrekte version af nyheden. Og samtidig får du også svaret på, hvorfor politikerne ikke er ved at vælte over hinanden i kampen om at komme til orde i medierne for at udtale fordømmelser og afkræve danskerne aktiv afstandtagen.

”En imam er politianmeldt for flere seksuelle overgreb mod børn og unge, der kom i hans moske. Han er tidligere blevet anklaget for grænseoverskridende ritualer i Grimhøj-moskeen, som er blevet kaldt en sekt.

Lege blandt unge drenge, hvor de, der tog mest tøj af, elskede Gud mest. Børn, der blev tvunget til at spise opkast. Og en seance på en badeanstalt, hvor der blev taget nøgenbilleder af helt unge piger.

Fatima var chokeret, da hendes datter i 2012 kom hjem og fortalte, hvad der tilsyneladende foregik i moskeen, som hun siden 2009 var blevet suget ind i.

Datteren stod frem og fortalte historien i dagbladet BT, og imamen fra Grimhøj blev senere anmeldt til politiet. Men sagen blev droppet på grund af manglende beviser.

Nu er den forhenværende imam fra Grimhøj-moskeen igen omdrejningspunkt i en opsigtsvækkende sag – denne gang om seksuelt misbrug af børn.

I slutningen af april anmeldte en mand imamen til amerikansk politi for at have begået seksuelle overgreb mod hans to børn i USA, hvor den forhenværende imam har boet siden 2011.

Samtidig er han herhjemme anmeldt for yderligere otte tilfælde af overgreb i perioden fra 2006 til 2011, hvor imamen stod i spidsen for Grimhøj-moskeen.”

Hvor er horden af politikere, der er ved at vælte over hinanden i kampen om at komme til orde i medierne for at udtale fordømmelser og afkræve samtlige trosfæller til denne imam afstandtagen?

Prøv at erstatte imam med præst og Grimhøj-moskeen med jysk frikirke. Så får du den korrekte version af nyheden, som stammer fra denne artikel på Berlingskes hjemmeside. Og så forstår du måske også, hvorfor der ikke er linet op med massive politiske interviews og initiativer til, hvordan danske børn kan reddes ud af kirkens hænder. Efter TV2’s ’Moskeerne bag sløret’ var selv statsministeren på banen, men i denne sag er der larmende tavshed.

Jeg tillader mig at spekulere på om ikke det ville være blevet en langt større historie, hvis nu det havde handlet om en imam og ikke en præst. Og jeg tillader mig at stille spørgsmålstegn ved om medierne og politikerne egentlig behandler alle ens.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Samira Nawa Amini (f. 1988) er født i Aalborg af afghanske forældre, der kom som flygtninge i slutningen af 80'erne. Hun er uddannet økonom har været aktivt medlem af Radikale Venstre i mange år, hvor hun også er folketingskandidat. Hun blander sig særligt i flygtninge- og integrationsdebatten, og det lykkedes hende at være dagsordenssættende i folketingsvalgkampen 2015 med kampagnen #EngangVarJegFlygtning, som nu har bredt sig til Norge og Finland.
Seneste blogs
Af Harun Demirtas
16.12.17, 20:09
Skal vi nu skabe et land, hvor hver enkelt skal opdrages til altid at handle for egennytte og ego, hvor det altid skal en tur igennem regnebrættet, før man kan række en hånd til nogen? Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
16.12.17, 16:11
Embedsmændene leger politikere, og regeringen gemmer sig bag dem. Læs mere
Af Jaleh Tavakoli
15.12.17, 16:42
Det at danskere vender sig imod Naser Khader, siger noget om det selvhad som de vestlige samfund lider under. Det at man betragter Sherin Khankan som reform-imam, siger noget om de lave forventningers racisme overfor muslimer. Læs mere
Af Olav Skaaning Andersen
15.12.17, 14:25
Det kan være fristende, men vi skal ikke gemme den kunst væk, vi ikke kan lide. Læs mere
Af Signe Munk
14.12.17, 12:20
62 procent af danskerne, mener at sygeplejersker fortjener mere i løn. Men Sophie Løhde er uenig, kan jeg fornemme. Læs mere
Af Morten Løkkegaard
14.12.17, 11:22
Årets ord "Fake news" risikerer at underminere vores grundlæggende værdier: ytringsfriheden og vores frie liv. Det kræver handling - her fem liberale svar på fake news og misinformation. Læs mere
Af Naser Khader
14.12.17, 11:22
… nu begynder kampen ved forhandlingsbordet. Læs mere
Af Lars Boje Mathiesen
14.12.17, 11:06
Her er det konkrete bevis på at visse borgerlige politikere igen har løjet over for befolkningen. Læs mere
Af Jens Kindberg
14.12.17, 05:13
Det stoppes heldigvis af Mai Mercado – børn skal ikke lide Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
13.12.17, 22:14
Seksuelle overgreb på helt unge piger i England afslører et kvindesyn så afstumpet, at man kun kan se én løsning for sig: Stands al ikke-vestlig indvandring og påbegynd hjemsendelser. Læs mere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her