<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Dette er en annonce. Luk her

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Palæstinenserne er blevet en del af dansk kultur

Men desværre består bidraget til samfundsdebatten mest af jødehad.

Der er intet nyt i konflikten i Gaza. Palæstinenserne udfører terrorangreb mod Israel, og på et tidspunkt får israelerne nok og griber ind. Men noget har ændret sig i Danmark.

I Politiken har Rune Lykkeberg gjort opmærksom på et nyt fænomen: Danskere med palæstinensisk baggrund udgør en synlig stemme i debatten. De er overalt. På TV, i aviserne, til demonstrationer og ud over de sociale medier. Nu er det ikke længere den danske venstrefløj, der taler på vegne af den undertrykte minoritet. Nu kan de føre ordet selv. En demokratisk integration, som Lykkeberg rørstrømsk proklamerer det.

Lykkeberg har overfladisk set ret. Danmark er blevet forandret. Palæstinenserne udgør en stemme i debatten, som er umulig at ignorere. Men det er helt indlysende en bedrøvelig udvikling.

Når man som jeg og min hustru har skrevet et indlæg om konflikten, betyder det en lind strøm af konspiratoriske og antisemitiske angreb fra personer, der ikke har dansk baggrund. De er skrevet med en råhed og et had, man ikke genfinder i andre debatter. En sørgelig forandring.

Enhver kan ved selvsyn konstatere, hvordan palæstinensere (eller arabere) agerer på sociale medier ved at læse på den (nyateistiske) jødiske journalist Martin Krasniks facebookside. Efter et kontant interview med en venstreekstremistisk (USA er selv skyld i 9/11, og Hamas er ikke en terrorbevægelse) nordmand blev han mødt med hundredevis af voldsomme angreb fra danskere med anden etnisk baggrund. En meget stor del er utilsløret antisemitiske.

Som journalist med jødisk baggrund lader det til, at Krasnik fremover skal kunne håndtere en flodbølge af jødehad. Og det gælder formentlig også hans kollegaer. Vi har eksempelvis fået en antisemitisk underskriftsindsamling mod jødiske eller jødisk affilierede journalister. Et hurtigt kig på de underskrivendes navne, og vi får desværre bekræftet Lykkebergs pointe om ’den nye stemme’ i debatten.

Langt mere uhyggeligt er naturligvis de attentatforsøg, bombeangreb og overfald rettet mod jøder, der har fundet sted rundt om i Europa for nylig. I forbindelse med den seneste Gaza-konflikt har vi set arabiske demonstrationer udvikle sig til angreb på jødiske butikker og en synagoge. Vi kan helt nøgternt tale om en pogrom. En lille pogrom bestemt, men fremtidsudsigten er næsten for rædselsvækkende til, at man kan tænke det til ende. Og bemærk: det er ikke skinheads, der begår overgrebene.

Der er noget fundamentalt i vejen med Lykkebergs perspektiv, når han glæder sig over den palæstinensiske demokratiske deltagelse, når den er entydigt sammenfaldende med had og antisemitisme. De pro-palæstinensiske demonstrationer foregår med nazistiske tilråb og konfrontationer med de pro-israelske, der gør, at sidstnævnte ikke kan gennemføres.

På bizar vis opfatter Lykkeberg nu palæstinensernes bidrag til samfundsdebatten på linje med jøder som Georg Metz.’ Ingen bliver politisk defineret af deres etniske eller religiøse baggrund, lyder det. Det er noget ævl.

Yahya Hassan har jeg meget godt at sige om, men det er indlysende for alle andre end Lykkeberg, at han er fuldkommen defineret af sin baggrund. Den studerende Tarek Hussein har jeg modsat ikke meget godt at sige om, men det er lige så indlysende, at han ligeså er defineret af sin baggrund. Tror Lykkeberg virkelig, at nogen ville have trykt hans underlødige angreb på Naser Khader, hvis ikke han havde haft en ikke-dansk baggrund?

Og dér er forskellen til Georg Metz. Ikke en kat overvejer, at Georg Metz har jødisk baggrund. Faktisk var jeg end ikke klar over det, før jeg læste Lykkebergs seneste skriv. Jeg synes Georg Metz er et velskrivende sludrechatol. Og det synes jeg stadig - også nu hvor jeg ved, at han er jøde.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Rune Toftegaard Selsing (f. 1982) er uddannet cand.mag. i filosofi og cand.polit. fra Københavns Universitet. Han betragter sig selv som konservativ.
Seneste blogs
Af Henrik Dahl
23.06.21, 11:59
En aggressiv, hetzende, ekskluderende og antividenskabelig bevægelse som LGBT-bevægelsen bør ikke være velkommen i sportens og fodboldens verden. Det er en ekstremistisk organisation, der i så fald ville få dens farver projiceret op på Allianz Arena. Læs mere
Af Jens-Kristian Lütken
23.06.21, 10:50
Det er skudt helt ved siden af, at Uefa ikke vil tillade, at Allianz Arena bliver oplyst med regnbuefarver. Læs mere
Af Steffen Husted Damsgaard
22.06.21, 17:41
Decentrale uddannelser er nøglen til vækst og udvikling i hele landet. For det er en kæmpe barriere, når et områdes stærkeste ressource – de unge – tvinges til at forlade det Læs mere
Af Martin Lidegaard
22.06.21, 08:30
Regeringen har ret i, at der er et skrigende behov for flere uddannelser uden for de store byer. Men det er hul i hovedet at finde pengene ved at skære på de samme uddannelsespladser i byerne. Danmark har brug for mere uddannelse, ikke mindre. Læs mere
Af Desiree Ohrbeck
22.06.21, 08:00
Velorkestrerede kampagner arbejder for at begrænse rettigheder for kvinder og LGBTQ. Læs mere
Af Uffe Elbæk
21.06.21, 22:14
Hvorfor er arrestationen af de 350 kommunister ikke mejslet ind i vores allesammens bevidsthed og hukommelse? Hvorfor er der ikke en historisk mindeplade på Christiansborg, der fortæller denne historie? Læs mere
Af Rune Toftegaard Selsing
21.06.21, 22:11
Rigtige eliter kan noget. Men der er absolut intet elitært over kunstnerne i dag. Engang var kunstnerne uforlignelige håndværkere, der kunne vække både begejstring og alvor og minde os om livets storhed. Det er et par århundreder siden, vi havde den slags kunstnere Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
21.06.21, 13:30
Den eneste brugbare metode til at undersøge forskelle mellem grupper er ved at se på, hvordan de klarer sig i gennemsnit. Vel at mærke samlede grupper. Ellers får man et skævt resultat ud af sine undersøgelser, som det er tilfældet med en undersøgelse fra Kraka om integration af muslimer. Læs mere
Af Nauja Lynge
20.06.21, 21:36
At det var Aaja Chemnitz Larsen, der fik Folkemødets Dialogpris, var helt passende. Det har aldrig været vigtigere med dialog i rigsfællesskabet end nu. Læs mere
Af Martin Ågerup
20.06.21, 21:12
Der er behov for et lønsystem, der i højere grad belønner dygtighed og flid. Læs mere