Breaking
Få breaking news via vores app | Få nyheden på mail

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Kære DF'ere. Fyr nu Thulesen Dahl. Han er ligeglad med Danmark

Ved at nægte at forhandle om topskattelettelser har Thulesen Dahl forpasset en enestående mulighed for at gennemføre udlændingestramninger.

At Thulesen Dahl har fået regeringen til at droppe lettelserne i topskatten, er den største politisk-strategiske brøler i hans formandskab. Sådan ser landets uduelige politiske kommentatorer selvsagt ikke på det. Men de kommenterer også alene vælgermaksimering eller muligheden for pæn omtale i Politikens ledere og er ligeglade med den faktiske politisk indflydelse.

Historisk set er Dansk Folkepartis største politiske sejr gennemførslen af 24-årsreglen og i særdeleshed tilknytningskravet for familiesammenføringer tilbage i 2002. Partiets eksistensberettigelse er udlændingepolitikken og de vigtigste stramninger er dem, som Jesper Langballe og Søren Krarup forhandlede hjem dengang.

Siden er det blevet klart, at det er umuligt at få strammet asylpolitikken uden et opgør med diverse konventioner og traktater, som lader vente på sig. Ligesom at muligheden for at smide selv de mest brutale udenlandske kriminelle, såsom lederen af Loyal To Familia, Shuaib Khan, eller sigøjnerbossen Gimi Levakovic ud af landet, er begrænset af samme juridiske regime. Uden et opgør med dette forbryderkongebeskyttende galemandsværk, er udlændingestramninger tæt på ligegyldige.

Hvordan kommer man så igennem med sådan et opgør, når landets statsminister meget nødigt vil fornærme sine kommende arbejdsgivere i EU ved at sætte en stopper for vanviddet? Man gør alternativet endnu værre!

Indtil for nylig var Anders Samuelsens besættelse af lettelser i topskatten en enestående mulighed for at placere Løkke i netop et sådant mareridtsagtigt dilemma. Thulesen Dahl havde en unik chance for udnytte truslerne fra de stålsatte øjne og tilbyde statsministeren en vej ud: Topskattelettelser for Shuaib Khan.

Lars Løkke skal blot levere et opgør med Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol. Vi behøver ikke engang opgive konventionerne. Vi smider blot domstolens gakkede fortolkninger på møddingen og giver i stedet opgaven til Højesteret, der forhåbentligt vil gå mere voksent til den. Til gengæld ville Lars Løkke få fred fra Anders Samuelsens kinesiske topskatte-tortur.

Hvorfor har Kristian Thulesen Dahl ikke grebet denne historiske mulighed? Hvorfor har han, i stedet for at tale om nødvendigheden af udlændingestramninger, bestræbt sig til det yderste for at undgå en forhandling om de famøse topskattelettelser?

Det er der et indlysende svar på. I stedet for politisk indflydelse, går han efter vælgermaksimering og rengøring af sin stue. Derfor er han ikke interesseret i en hård konfrontation om udlændingestramninger, men vil langt hellere diskutere ren skattepolitik. Moderate skattelettelser og moderate udlændingestramninger lyder hans ambition. Så kan han fremstå stueren, midtersøgende og frem for alt statsministerparat

Thulesen Dahl har bildt sin naive folketingsgruppe ind, at det ikke nytter noget at fare for hårdt ud, for til gengæld at tabe regeringsmagten til socialdemokraterne. Fra enestående slagkraftigt politisk parti til lammedikkende personkult. Hvordan skal man ellers beskrive et parti, der ukritisk lader formanden være teenagegenert om partiets suverænt vigtigste mærkesag? Og hvis store drøm for Danmark om tre årtier er ”islam light”. Hans bedste bud på en virksom stramning er en permanent grænsekontrol, der uden stramning af asyllovgivningen, vil være tæt på tom symbolpolitik.

Jeg har hørt personer fra Dansk Folkeparti udtale, at Kristian bare ikke er god til det med indvandringspolitikken. Men så skulle, han finde et andet parti at være formand for. I Liberal Alliance sender de heller ikke en kunsthistoriker til at lede deres djøfiserede skattekorstog, vel? Dansk Folkeparti har en formand, der er blank i forhold til partiets altafgørende mærkesag. Et parti uden politik er blot en konspiration til at opnå magt.

Da den franske præsident Macron vandt valget, beskrev Søren Krarup ham som ’en lille artig skoledreng’. Det lader ikke til at være rimeligt. Eksempelvis skulle Macron have spurgt Libyens general Haftar, hvad denne skal bruge for at lukke grænsen for migranter (I ved, ligesom Gadaffi gjorde). Følgelig er generalen nu gået i gang med lave en ønskeliste, der blandt andet indeholder våben, pansrede køretøjer og droner. Det er altså Bismarck’sk realpolitik for mænd.

Skoledrenge, derimod. De gør som Thulesen Dahl. Pænhed og vælgermaksimering, og for hvad? For Danmark? Glem det. For en statsministerpost, selvfølgelig.

Kære DFere. Tag dog og giv ham sparket.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Rune Toftegaard Selsing (f. 1982) er uddannet cand.mag. i filosofi og cand.polit. fra Københavns Universitet. Han betragter sig selv som konservativ.
Seneste blogs
Af Søren Gade
23.01.20, 14:30
Danske nyrepatienter kan ikke få betalt en livreddende transplantation i USA af det offentlige – kun hvis man selv har mulighed for at punge ud. Det er en urimelig forskel. Læs mere
Af Louis Jacobsen
23.01.20, 14:13
En kollega udviste solidaritet med mig i praksis. Det er åbenbart efterspurgt. Læs mere
Af Jens Kindberg
23.01.20, 12:47
En gang var det acceptabelt at køre stærkt i byen, men tiderne er skiftet. Mange kører dog stadig hasarderet, især andengenerationsindvandrere. Læs mere
Af Mikael Jalving
23.01.20, 11:42
Både røde og blå politikere vil have flest mulig gennem en boglig uddannelse. Det er at svigte de unge Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
23.01.20, 09:14
Baner Mette Frederiksen selv vejen for en ny regering? Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
22.01.20, 21:23
Brian Arly Jacobsen fra Københavns Universitet er vred over, at Mette Frederiksen har medgivet, at indvandringen er medvirkende til vækst i antisemitismen herhjemme. Det må man ikke sige i det politisk korrekte miljø. Læs mere
Af Jens-Kristian Lütken
22.01.20, 10:46
Roundup er til gavn for både biodiversitet og klimaet, og et borgerforslag om at forbyde sprøjtemidler med glyfosat er båret af følelser, ikke fakta. Læs mere
Af Rune Toftegaard Selsing
21.01.20, 22:21
Eneste løsning mod Facebooks egenrådige fremfærd er lovgivning. Gøre det strafbart at forskelsbehandle politiske holdninger. Læs mere
Af Marie Høgh
21.01.20, 22:11
Biskopperne vil reducere Folkekirkens CO2-udledning med 70 procent inden 2030. Umiddelbart rummer det symbolpolitiske forslag varm luft nok til at opvarme alle landets middelalderkirker helt indtil undergangen og Kristi genkomst. Og mens vi venter, vil biskopperne åbenbart lægger kirkehus til den identitetspolitisk syge, ekstreme selvrealisering og overopmærksomhed på os selv, som desværre (næsten) altid følger klimaaktivismen. Læs mere