*

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Gak og løjer med konventioner

I en verden hvor magten ikke er placeret hos moralsk afsporede jurister

Alle vinder på Støjberg-skandalen. Den ellers identitetskonfuse venstrefløj har fundet noget genkendeligt og trygt i at stille indignerede spørgsmål til en ond minister. Berlingske og Politiken kan skrive en masse ligegyldige artikler, der på overfladen ligner kritik af magthaverne. Mens den helt store vinder, Inger Støjberg selv, fremstår som heltinden, der går op imod systemet af barnebrudsforsvarende jurister.

Tænk, hvis vi levede i en verden, hvor magten ikke var malplaceret hos nogle moralsk afsporede jurister, men i stedet lå hos demokratisk valgte politikere? Det lyder vildt, men lad os prøve at lade som om:

INGER STØJBERG: Du Uffe, har du set Jyllands-Postens artikel om mindreårige piger, der lever sammen med skæggede mænd på asylcentrene? Det er da for klammo!

UFFE TOUDAL (DEPARTEMENTSCHEF): Jeg ved det! Kan se, at de banditter i Udlændingestyrelsen kender alt til det. Dan Jørgensen er allerede ude og kritisere dig for ikke at reagere, selvom han jo godt ved, at de aldrig ville fortælle dig den slags!

INGER STØJBERG: Ja, man bliver helt fristet til at spørge finansen, om vi ikke skal ’effektivere’ lidt. Men lad os lige få opløst de dér børneægteskaber først. Er allerede blevet kaldt i samråd.

UFFE TOUDAL: Den fikser jeg. Går ud fra, at vi bare sender en staveplade til Udlændingestyrelsen om, at små piger der er gift med granvoksne mænd skal skilles ad?

INGER STØJBERG: Du kender mig efterhånden :)

UFFE TOUDAL: Hov, jeg kom lige i tanke om, at Menneskerettighedskonventionen har en skør bestemmelse om, at sagerne skal vurderes individuelt. Det er ren goddag mand økseskaft. Så ved vi godt, hvad de hippier kommer frem til!

INGER STØJBERG: Det konventions-pjat er vi jo vant til efterhånden. Du må også lige få en hastebehandlet ændring af lovgivningen igennem, så.

UFFE TOUDAL: Tror du, vi kan få et flertal i folketinget? Og har vi befolkningen med os?

INGER STØJBERG: Haha! Jeg elsker din humor, Uffe!

UFFE TOUDAL: :) Vi behøver heldigvis ingen høringsfrist. Vi ved alligevel, hvad grædekonerne vil sige. Den her tager ikke mere end en uge.

INGER STØJBERG: Så må barnebrudene leve med deres mænd en uge længere. Men jeg vil gerne overholde loven, så venstrefløjen ikke får anledning til at spilde vores tid med alenlange samråd.

Desværre lever vi ikke i verden, hvor magten ligger hos de folkevalgte. Eller, rettere sagt: på flyveblade i magtcirklerne står, at de folkevalgte ikke kan handle på grund af paragrafferne. Men det kan de faktisk. Folketinget kan - i morgen, hvis det skal være - ændre reglerne, så det bliver muligt at adskille barnebrude fra deres ægtefælle. Det eneste, der kræves, er en smule politisk mod. Og dér strander vi så med Lars Løkke i front. Der kommer nationens ve og vel nemlig til kort over for Græsted-heltens karriereplaner med Merkel. Ærgerligt, ærgerligt for barnebrudene og os alle sammen.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Rune Toftegaard Selsing (f. 1982) er uddannet cand.mag. i filosofi og cand.polit. fra Københavns Universitet. Han betragter sig selv som konservativ.
Seneste blogs
Af Christian Rabjerg Madsen
11.12.17, 18:33
Hvis de sidste dages politiske teater var fiktion, ville kaosscenerne fra Finans- og Statsministeriet være kanon underholdning. Desværre er de kaotiske forhandlinger mellem Regeringen og Dansk Folkeparti benhård virkelighed, og første akt har allerede gjort Danmark fattigere. Læs mere
Af Annika Smith
11.12.17, 09:18
Så får den en pause fra torturen og slipper for at gøre det rigtige helt frem til næste folketingsvalg Læs mere
Af Harun Demirtas
10.12.17, 22:50
Politikerne har skabt et system, hvor man som offentligt ansat bliver opdraget til at opfatte sig i en konkurrence, indtil det går op for en, kampen man kæmper, aldrig kan vindes. For man kan ikke konkurrere eller være i krig mod sig selv. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
10.12.17, 20:33
EU-modstandere har kun gavn af de tyske socialdemokraters formand. Læs mere
Af Josephine Fock
10.12.17, 15:21
Menneskerettighederne skældes ud fra mange sider disse dage. Nogen vil have dem udskrevet af dansk lov, andre vil udfordre eller reformere dem. I dag fylder FN’s menneskerettighedserklæring 69 år. Jeg vil gerne sige tillykke. Og tak. Jeg ser frem til mange år med dem endnu. Læs mere
Af Mikael Jalving
10.12.17, 14:28
For alle vore fremtidsfanatikere og teknologifreaks kan det kundgøres så kort, at budskabet måske trænger ind: Historien er ikke død, den sover bare. Læs mere
Af Erik Winther Paisley
10.12.17, 13:31
Foreløbig aftale eller ej, gruer jeg for, hvordan Brexit vil udarte sig. For Europa, altså. Læs mere
Af Gitte Seeberg
08.12.17, 12:55
Er det fordi, nogle mænd har følt sig personligt truffet, eller er det fordi, de har en særlig masochistisk trang til at forsvare noget, som ikke kan forsvares? Læs mere
Af Christel Schaldemose
08.12.17, 11:38
Dieselgate har haft store menneskelige omkostninger. Nu er der endelig EU-enighed om skrappere regler, der skal være med til at undgå en ny skandale. Læs mere
Af Louis Jacobsen
07.12.17, 17:41
Kim Simonsen påstår i deadline 6.12.17, at salget af Alka blev diskuteret på åbne hovedbestyrelsesmøder i fagbevægelsen. Det er ikke altid godt at tage uenigheder offentligt. Men den påstand der blev luftet på landsdækkende TV er, ja, noget af en påstand. Læs mere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her