<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Dette er en annonce. Luk her

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Det åndløse forhudshysteri

Det er fuldkommen ligegyldigt, at drengebørn bliver omskåret. Det vigtige er det, vi har i hovedet. Ikke det, vi har mellem benene.

Omskæring af drengebørn er ikke et problem. Det er et næsten-uskadeligt indgreb og falder så indlysende ind under forældres ret til at bestemme over deres børn. Faktisk er det sådan, at langt hovedparten af amerikanske mænd er omskåret, og det er de af langt overvejende af sekulære årsager. At tale om kritiske skadevirkninger ved drengeomskæring er ganske enkelt hysterisk. Den medicinske del af debatten er grundlæggende irrelevant.

At et forbud mod drengeomskæring bliver diskuteret seriøst er udtryk for vores materialistiske kultur. Om man er omskåret eller ej er nærmest eventyrligt ligegyldigt sammenlignet med de værdier og den moral, som forældrene pådutter børnene. Vores forældres opdragelse gør os i udpræget grad til de mennesker, vi er. Det vigtige er det, vi har i hovedet. Ikke det, vi har mellem benene.

Og selvom forældre (heldigvis) har en næsten uindskrænket magt over deres børn, gør vi da også en meget markant undtagelse. I Danmark er alle børn tvunget til at modtage en grundlæggende uddannelse, der gør dem i stand til at fungere som borgere i samfundet. Uden et sådant fælles udgangspunkt kunne vores land ikke fungere. Åndelig homogenitet er fundamentet for vores samfundsorden.

Skal vi være ærlige, skyldes en stor del af forbudsiveren, at der herhjemme først og fremmest er tale om en muslimsk skik. Og jeg er da bestemt enig i, at islam som tankesæt ikke gør noget som helst godt for Danmark. Omskæring er bare ikke en del af problemet. Det er et helt privat indgreb, og gør ikke en kat fortræd. Hvis alle danske mænd var omskåret i morgen, ville vores samfund være fuldstændig det samme.

Vi har en udfordring med muslimer i Danmark. Ikke fordi de omskåret, men fordi hovedparten ikke er åndeligt på bølgelængde med os andre. Og det skulle man tage at gøre noget ved. Man skulle bringe os åndeligt tættere sammen ved ikke at tillade, at muslimer får deres grundlæggende dannelse som borgere i en muslimsk friskole. Ånd er vigtigere end forhud.

Vi burde heller ikke tillade, at muslimske kvinder dækkes til med tørklæder i de institutioner, der skulle bringe os sammen. Tørklædet udgør en mental adskillelse. En utilgængelighed. Kontrasten til omskæringen er slående. Fysisk set er tørklædet blot et par gram tekstil og virker helt trivielt sammenlignet med det at skære i små drengebørn. Ikke desto mindre er tørklædet en fuldstændig afgørende barriere for socialiteten mellem dem og os, mens omskæringen er forrygende ligegyldig.

Ps. Jeg er selv omskåret.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
  • For at se kommentarer og deltage i debatten, så skal du være logget ind på din Facebook-profil.
Profil
Rune Toftegaard Selsing (f. 1982) er uddannet cand.mag. i filosofi og cand.polit. fra Københavns Universitet. Han betragter sig selv som konservativ.
Seneste blogs
Af Birthe Rønn Hornbech
24.09.21, 11:30
Held og lykke til SSW's vej til Forbundsdagen, der vil være den nordligste delstats tiltrængte stemme i Berlin – og måske tungen på vægtskålen. Læs mere
Af Søren Gade
23.09.21, 22:24
Hvis man forbyder fly, vil de fleste formentligt i stedet vælge bilen, hvilket det europæiske vejnet slet ikke er gearet til. Læs mere
Af Isabella Arendt
23.09.21, 22:19
Jeg kan godt forstå, at landbruget føler, at regeringen lyver for dem - og danskerne. Læs mere
Af Pia Kjærsgaard
23.09.21, 18:30
Vi har desværre aldrig kunnet tage os sammen til at få ryddet den kriminelle fristad – nu er det tid. Læs mere
Af Nauja Lynge
23.09.21, 17:34
Selvstændighedsslæden er ikke køreklar for Grønland. Derfor manipuleres der med præmisserne. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
21.09.21, 21:00
Grønlands udenrigsminister ønsker stemmeret ud fra etniske skillelinjer, og får en særdeles blid behandling i P1 Morgen. Læs mere
Af Mikael Jalving
19.09.21, 08:45
Vi har de senere år talt meget om, at mænd taler grimt og nedladende til kvinder. Vi har ikke talt så meget om det modsatte. Læs mere
Af Desiree Ohrbeck
18.09.21, 19:05
Hvornår melder man afbud, og hvornår vælger man at tage afsted til et arrangement med en lille tvivl i maven? Læs mere
Af Utku H. Güzel
18.09.21, 19:00
Konstant vækst har vist sig at være skadeligt, både for det enkelte menneske og for planeten. Selvfølgelig kan et alternativ skabes. Det starter først og fremmest med, at vi tror på det, selvom liberalisterne altid vil fortælle jer det modsatte. Læs mere