Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Det åndløse forhudshysteri

Det er fuldkommen ligegyldigt, at drengebørn bliver omskåret. Det vigtige er det, vi har i hovedet. Ikke det, vi har mellem benene.

Omskæring af drengebørn er ikke et problem. Det er et næsten-uskadeligt indgreb og falder så indlysende ind under forældres ret til at bestemme over deres børn. Faktisk er det sådan, at langt hovedparten af amerikanske mænd er omskåret, og det er de af langt overvejende af sekulære årsager. At tale om kritiske skadevirkninger ved drengeomskæring er ganske enkelt hysterisk. Den medicinske del af debatten er grundlæggende irrelevant.

At et forbud mod drengeomskæring bliver diskuteret seriøst er udtryk for vores materialistiske kultur. Om man er omskåret eller ej er nærmest eventyrligt ligegyldigt sammenlignet med de værdier og den moral, som forældrene pådutter børnene. Vores forældres opdragelse gør os i udpræget grad til de mennesker, vi er. Det vigtige er det, vi har i hovedet. Ikke det, vi har mellem benene.

Og selvom forældre (heldigvis) har en næsten uindskrænket magt over deres børn, gør vi da også en meget markant undtagelse. I Danmark er alle børn tvunget til at modtage en grundlæggende uddannelse, der gør dem i stand til at fungere som borgere i samfundet. Uden et sådant fælles udgangspunkt kunne vores land ikke fungere. Åndelig homogenitet er fundamentet for vores samfundsorden.

Skal vi være ærlige, skyldes en stor del af forbudsiveren, at der herhjemme først og fremmest er tale om en muslimsk skik. Og jeg er da bestemt enig i, at islam som tankesæt ikke gør noget som helst godt for Danmark. Omskæring er bare ikke en del af problemet. Det er et helt privat indgreb, og gør ikke en kat fortræd. Hvis alle danske mænd var omskåret i morgen, ville vores samfund være fuldstændig det samme.

Vi har en udfordring med muslimer i Danmark. Ikke fordi de omskåret, men fordi hovedparten ikke er åndeligt på bølgelængde med os andre. Og det skulle man tage at gøre noget ved. Man skulle bringe os åndeligt tættere sammen ved ikke at tillade, at muslimer får deres grundlæggende dannelse som borgere i en muslimsk friskole. Ånd er vigtigere end forhud.

Vi burde heller ikke tillade, at muslimske kvinder dækkes til med tørklæder i de institutioner, der skulle bringe os sammen. Tørklædet udgør en mental adskillelse. En utilgængelighed. Kontrasten til omskæringen er slående. Fysisk set er tørklædet blot et par gram tekstil og virker helt trivielt sammenlignet med det at skære i små drengebørn. Ikke desto mindre er tørklædet en fuldstændig afgørende barriere for socialiteten mellem dem og os, mens omskæringen er forrygende ligegyldig.

Ps. Jeg er selv omskåret.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Rune Toftegaard Selsing (f. 1982) er uddannet cand.mag. i filosofi og cand.polit. fra Københavns Universitet. Han betragter sig selv som konservativ.
Seneste blogs
Af Sonja Mikkelsen
21.05.19, 10:16
Fra 2.637 folkevalgte ansvarlige for sundhed til 0 med et pennestrøg. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
20.05.19, 14:40
Lars Løkkes utilgivelige svigt i de sidste fire år vil komme til at stå som en skamplet i Danmarks historie. Læs mere
Af Mikael Jalving
19.05.19, 06:00
De siger, de kæmper mod had og intolerance. Men ingen hader så manisk som journalister i flok. Læs mere
Af Harun Demirtas
18.05.19, 14:53
Jeg synes, det er dybt respektløst, at hun bruger ordet “for bøsset” som nedværdigende i hendes udtalelser. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
18.05.19, 13:48
Bliver det virkelighed, vil det slå tunge søm i DF’s ligkiste. Læs mere
Af Nauja Lynge
17.05.19, 21:19
Det siger Christen Sørensen, Ellemann- Jensen, Martin Lidegaard, Marcus Knuth og DF. Læs mere
Af Anna Thygesen
17.05.19, 13:47
Jeg er faktisk der, hvor jeg foretrækker Grenov med hele pakken af antienergi, lav stemmeføring og stresstærskel. Ham ved man da, hvor man har. Læs mere
Af Harun Demirtas
16.05.19, 14:18
Man kan vælge være naiv og tro på, at Socialdemokratiet er stort og stærkt, siden Venstre ønsker at samarbejde med partiet. Læs mere
Af Mikael Jalving
16.05.19, 13:43
Læs videre og bliv advaret. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
16.05.19, 09:52
Havde DF dog blot været hudløst ærlige, kunne noget af nedturen være forhindret. Læs mere