Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Red Europa – riv unionen ned

Den Europæiske Union vil uanset folkelige protester fortsat tilrane sig beføjelser og øge centralmagten. Vores eneste udvej er at sætte hårdt mod hårdt.

En populær løgn om den europæiske union går på, at indholdet skam er noget, vi selv bestemmer. Underforstået, at unionen ikke er mere end medlemsstaterne, og hvis vi er utilfredse med indholdet, kan vi bare bestemme noget andet.

Det er helt indlysende i strid med realiteterne. Systemet rager hvert eneste år øgede beføjelser til sig, og stik mod alle officielle intentionter og løfter fra danske politikere, har EU pludselig taget magten over vores regler for familiesammenføring, for børnecheck og for dagpenge. Og siger vi nej til nye traktater som hollænderne, franskmændende (og danskerne) gjorde, spiller det ingen rolle. Systemet har sit eget liv, og det kører videre helt uanfægtet af befolkningernes protester.

Den åbenlyse mangel på demokrati og manglende folkelig legitimitet har været en tilbagevendende kritik af maskineriet i Bruxelles, og det er i for sig en helt misforstået kritik. Naturligvis har EU hverken demokratisk eller folkelig legitimitet. Det er jo meningen! Essensen i projektet er anti-demokrati og anti-folkelighed. Ideen med EU er at nedbryde nationalstaterne og erstattte de nationale parlamentariske traditioner med et overnationalt elitestyre. Et styre af førende paneuropæiske politikere af embedsmænd, der - som det eufemistisk bliver udtryk - tør gå forrest træffe de nødvendige beslutninger og vise ’politisk lederskab’. At træffe en nødvendig beslutning vil i realiteten sige, at magthaveren helt uden legitimitet og i direkte kontrast til befolkningens ønsker, vælger at gennemføre sin forudbestemte politik alligevel.

Men det værste ved de eurofile magthavere er hverken deres manglende legitimitet eller manglende respekt for demokratiet. Det værste er deres farlige, historieløse projekt. En regulært ubegavet tolkning af årsagerne til verdenskrigene har fået til politikereliten til at bekæmpe de ellers homogene og velkonsoliderede nationalstater til fordel for skabelsen af et føderalt europæisk imperium. Og i det projekt skyer de ingen midler.

Euroen er en kataklysmisk opfindelse, der både har givet os en omfattende statsgældskrise og vækket fascismen til live i Sydeuropa. Endnu værre har Schengen vist sig at være, og vi kommer til at bruge årtier på at rydde op efter den hjemmelavede migrantkrise. Lige så bemærkelsværdigt - som de destruktive eksperimenter i selv selv - er reaktionen på fiaskoerne. I tilfældet euroen blev det absurde modsvar at indføre en decideret finanspolitisk union. En udnyttelse af (den selvskabte) katastrofe til at tage syvmileskridt mod mere centralmagt. Og hvad er EUs reaktion på migrantkatastrofen? En føderal flygtningepolitik og et føderalt grænsepoliti. Altså, mere af det samme, bare værre og dummere. På trods af at begge EU-skabte problemer kunne løses øjeblikkeligt ved at henholdsvis afvikle euroen og genskabe de nationale grænser.

At eurokraterne vælger flere beføjelser og mere centralmagt som svar på de ulykker, de har pålagt befolkningerne, afslører nok engang den anti-demokratiske essens i unionen. Og det efterlader Europas borgere med et fundamentalt valg: Et valg mellem nationalstaterne og en føderalistisk europæisk centralmagt. Unionen vil fortsætte med at tilrane sig beføjelser, og det vil den gøre, uanset hvor store, de folkelige protester bliver.

Skal vi redde Danmark, demokratiet (og Europas fremtid), er udmeldelse den eneste farbare vej. Centralmagten er en trussel mod fred og frihed på det kontinent, vi alle elsker.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Rune Toftegaard Selsing (f. 1982) er uddannet cand.mag. i filosofi og cand.polit. fra Københavns Universitet. Han betragter sig selv som konservativ.
Seneste blogs
Af Jens Philip Yazdani
23.10.19, 12:19
Fuck om folk er muslimer. Det er nemlig ikke dét, det drejer sig om, når du mister dit job, når din mor på plejehjemmet pisser sig selv i bukserne uden at få dem skiftet, eller når dine børn får lov at sidde grædende i et hjørne for sig selv henne i børnehaven. Læs mere
Af Isabella Arendt
23.10.19, 11:45
Mit bud er, at regeringen er så vant til tal og regneark, når de ser på mennesker, at de helt har glemt, hvad faglighed er. De er blevet ude af stand til at vise tillid og kan kun tage stilling til mennesker, hvis menneskets hele fremtid bliver reduceret til “10” eller “4”. Læs mere
Af Mikael Jalving
22.10.19, 11:26
Og førende forskere har som sædvanlig ikke fattet en bønne. Læs mere
Af Peter Kofod
22.10.19, 10:13
Statsministeren slår sig op som folkets stemme i EU-samarbejdet, men intet kunne være mere forkert. Det viser hendes partis handlinger i Bruxelles. Læs mere
Af Katrine Winkel Holm
22.10.19, 06:44
Den har det hele: Ritualer, renhed og skel mellem de omvendte og uomvendte Læs mere
Af Peter Kofod
21.10.19, 11:46
Lad mig sige det ligeud: Jeg håber, brexit bliver gennemført - og jeg ser mig til, at det endelig bliver klaret. Læs mere
Af Camilla Burgwald
21.10.19, 09:54
Kun halvdelen af forældre til børn i 4. og 7. klasse taler med deres børn om børnenes onlineliv. Så hvem skal lære børnene, at det også er sundt at slukke – Youtube, Snapchat eller Tiktok? Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
20.10.19, 22:17
Men ingen er skyldig uden dom Læs mere