<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Dette er en annonce. Luk her

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Tænk, hvis det nye Radio24syv bliver borgerligt

Radio Loud skifter navn til 24syv.

Som borgerlig er jeg vant til at bliver svigtet. De offentlige kulturudbud i Danmark er så systematisk venstredrejede, at mange borgerlige slet ikke er klar over, at de bliver snydt. De lader bare være med at forholde sig til kulturen. Går ikke på kunstudstilling. Tænder aldrig for radioen.

Det gamle Radio24syv var ellers en undtagelse. Her kunne man momentvist støde på begavet radio til voksne mennesker, der tilmed ikke var venstreorienteret. Momentvist naturligvis. For selvom der var en verden til forskel på Radio24syv og konkurrenten P1, var det såkaldte borgerlige alternativ på 24syv stadigvæk totaldomineret af venstreorienterede programmer. Kanalens ledelse var så hunderæd for den røde opposition, at selv Enhedslisten fik sit eget program - for det måtte for alt i verden ikke kunne hedde sig.

Da den politiske dom så skulle fældes, var der pudsigt nok begrænset borgerlig opbakning. Og fra Dansk Folkeparti lignede det et decideret fjendskab. Det brede konservative folkeparti havde fået lige præcis ingenting for licenskronerne, og hvorfor så ikke prøve at starte forfra? Hvorfor i alverden skulle de give penge til endnu en venstreorienteret radiokanal? Man forstår så udmærket, hvorfor kærligheden til Radio24syv var udeblevet.

Omvendt kan man heller ikke andet end forstå kanalens ledelse. Med en baggrund fra netop DR måtte de jo føle sig som kongerne af pluralisme. I sammenligning med P1 var det nærmest højreradikalisme, de fyldte æteren med. I et generelt venstreorienteret DR var P1 dengang så langt ude, at de fungerede som en slags legeplads for den yderste venstrefløj. Man kan godt forstå, hvorfor ledelsen på Radio24syv var ligeglade med at gøre noget for de borgerlige. De blå havde jo i forvejen fundet sig i at blive trådt på i et par årtier, så dem behøvede man nok ikke at servicere.

P1 blev i øvrigt bedre af konkurrencen. Nu er det folk som Carsten Jensen, Klaus Rothstein, Adam Holm og Svend Brinkmann der har faste programmer. Selvom de selvfølgelig alle er enten lidt eller meget venstreorienterede, så inviterer de også gæster med andre perspektiver ind. Et program som Orientering er også fortsat grotesk venstredrejet, men med væsentligt færre kommunister og andre revolutionære. Det er da en glædelig udvikling?

Men tænk nu. Tænk nu, hvis det nye Radio24syv rent faktisk bliver borgerligt? Laver ambitiøs og begavet radio og har mindst lige så mange ansatte med borgerlig observans som venstreorienterede. Objektivt set burde det ikke være en urimelig forventning. Og alligevel føles det som en utopi.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
  • Vi beklager problemerne med visningen af kommentarsporet. Der bliver arbejdet på en løsning. Vh. Jyllands-Posten
Profil
Rune Toftegaard Selsing (f. 1982) er uddannet cand.mag. i filosofi og cand.polit. fra Københavns Universitet. Han betragter sig selv som konservativ.
Seneste blogs
Af Mikael Jalving
28.11.21, 09:45
Mennesket er mere og andet end sin seksualitet, men denne erkendelse kniber det med i en seksualiseret tid. Læs mere
Af Desiree Ohrbeck
27.11.21, 11:40
Hvis danske skolebørn bar masker, ville smittetallet falde i Danmark Læs mere
Af Marie Høgh
26.11.21, 17:00
Hold nu op med den automatforargelse over den prøve – hvor værdispørgsmålene tydeligt afslører, hvem man går efter. Læs mere
Af Nauja Lynge
26.11.21, 07:45
Det bør kun indføres igen som sidste udvej. Læs mere
Af Søren Gade
25.11.21, 15:15
Den danske model er bedre for alle parter end mindsteløn. Derfor vil jeg kæmpe for, at Danmark undtages fra direktivet og kan fortsætte med at have et af de bedste arbejdsmarkeder i verden. Læs mere
Af Henrik Dahl
25.11.21, 14:09
Jeg er ude af stand til at se, hvad der skulle være af argumenter imod at beskytte ytrings- og tankefriheden ekstra godt i disse år. Læs mere
Af Mikael Jalving
24.11.21, 16:28
Frygt ikke kun statsministeren og hendes departementschef. Frygt dig selv, ligesom du frygter havet, søen, isen, skoven eller det forestående danmarksmesterskab i cykelcross. Læs mere
Af Rune Toftegaard Selsing
24.11.21, 12:00
Man kan kritisere vores statsminister for alt muligt, men i minksagen er der intet at komme efter. Læs mere
Af Nauja Lynge
23.11.21, 22:11
Ingen gider høre på irettesættelser og bortforklaringer længere fra Mette Frederiksen. Læs mere
Af Uffe Elbæk
23.11.21, 12:54
Lige nu er beslutningerne om uddannelser præget af tilfældigheder, særinteresser, manglende indsigt og indføling og ikke mindst et fravær af ambitioner. Læs mere