<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Dette er en annonce. Luk her

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Hvad gør vi ved den palæstinensiske dødskult?

Man kan ikke bygge en stat på had. Gør palæstinenserne i Gaza til egyptere, og giv dem en fremtid og et land. Gør dem til en del af en storslået historie. Vis resten af palæstinenserne på Vestbredden, at der også er en fremtid for dem.

Hvorfor gik der flere årtier fra skabelsen af Israel, til palæstinenserne for alvor begyndte at ytre ønske om en stat?

Svaret er, at det ville være mystisk at skabe en stat for en tilfældig gruppe mennesker. Der var ikke noget palæstinensisk folk dengang. Det er der heller ikke i dag, men måske er der to.

Idéen om at skabe en palæstinensisk stat er dødfødt. Da Israel blev oprettet, kæmpede palæstinenserne for at udrydde jøderne. Det gjorde de også i 1967. Og i 1973. Det er stadigvæk deres inderste ønske, men det har lykkeligvis mistet enhver form for realisme. Hadet til jøderne tjener dog en art opbyggeligt formål. Det giver palæstinenserne en fælles identitet og er derved det tætteste, de har, på en sammenhængskraft. Men det er ikke en kultur, man kan bygge en levedygtig nation med. Man kan ikke grundlægge et land på had.

Derudover er tale om adskilte grupper. I det vestlige Israel har vi Gazastriben, der grænser op til Egypten. I det østlige Israel har vi Vestbredden, der grænser op til Jordan. De to grupper af palæstinensere er temmelig forskellige. På Vestbredden har Israel kontrollen, og det er denne kontrol, som venstrefløjen ynder at kalde en besættelse. Hvad ville der ske, hvis Israel trak sig ud? Vi behøver ikke at spekulere, for israelerne har allerede prøvet det. Det er nemlig 15 år siden, at de gjorde, som venstrefløjen ønskede, og forlod Gazastriben. Resultatet? Med gigantisk opbakning fra befolkningen overtog terrororganisationen Hamas magten og har ikke besværet sig med valg siden. Siden da er raketterne fra Gaza regnet ind over Israel.

Hvordan har Israel svaret igen? Jo, de har taget kontrol over grænsen for at forhindre våben i at komme ind. Egypten har gjort præcis det samme. Det har ført til en grotesk og jødehadsk kritik af Israel for at udøve forsvar mod en terrorbevægelse. Hvorfor er kritikken jødehadsk? Jo, hvis det drejede sig om substansen, burde kritikken naturligvis i lige så høj grad rette sig mod Egypten. Det gør den åbenlyst ikke.

Israelsk politik ændrede sig i øvrigt som en følge af tilbagetrækningen fra Gaza. Enhver kan se, at det var en fæl fejltagelse. Det har kun medført had og bomberegn. Palæstinenserne er ikke interesserede i en statsdannelse. Hvad skulle de dog med den? De vil udslette Israel. Og det har stort set alle israelere nu forstået. De kan ikke få fred med palæstinenserne. Det eneste, de kan gøre, er at beskytte sig. De byggede et sikkerhedshegn for at beskytte sig mod selvmordsangreb. Nu har de bygget et topavanceret missilskjold for at beskytte sig med raketterne. Civilisatoriske svar på barbarisk had.

Israels største håb er, at omverdenen holder op med at støtte den palæstinensiske dødskult. Her er der en smule håb i den arabiske verden. I 2020 indgik Israel aftaler med fire arabiske lande. Det er et stort skridt fremad, og lad os håbe, at Biden formår at fortsætte Trumps arbejde i regionen. Men vi har også brug for, at Europa holder op med at støtte hadet. Med utrolige summer penge har vi i årtier understøttet palæstinensernes kamp for at udrydde Israel. Fjern støtten. Lad dem vide, at vi ikke tolererer had.

Og så bør hele det internationale samfund lægge et utvetydigt pres på Egypten. Indlem Gazastriben. Gør palæstinenserne i Gaza til egyptere, og giv dem en fremtid og et land. Gør dem til en del af en storslået historie. Vis resten af palæstinenserne på Vestbredden, at der også er en fremtid for dem. For når det lykkes at gøre Gaza til en del af Egypten, bør samme pres lægges på Jordan. Omfavn palæstinenserne. Gør Vestbredden til en del af Jordan.

Det vil pudsigt nok også give dem staten Palæstina. For den romerske navngivelse dækker nemlig ikke først og fremmest Israel. Nej, størstedelen af Palæstina udgøres allerede af en arabisk stat. Den hedder Jordan. Den eneste vej til fred er at give palæstinenserne en identitet, der bygger på andet end had.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
  • For at se kommentarer og deltage i debatten, så skal du være logget ind på din Facebook-profil.
Profil
Rune Toftegaard Selsing (f. 1982) er uddannet cand.mag. i filosofi og cand.polit. fra Københavns Universitet. Han betragter sig selv som konservativ.
Seneste blogs
Af Mikael Jalving
19.09.21, 08:45
Vi har de senere år talt meget om, at mænd taler grimt og nedladende til kvinder. Vi har ikke talt så meget om det modsatte. Læs mere
Af Desiree Ohrbeck
18.09.21, 19:05
Hvornår melder man afbud, og hvornår vælger man at tage afsted til et arrangement med en lille tvivl i maven? Læs mere
Af Utku H. Güzel
18.09.21, 19:00
Konstant vækst har vist sig at være skadeligt, både for det enkelte menneske og for planeten. Selvfølgelig kan et alternativ skabes. Det starter først og fremmest med, at vi tror på det, selvom liberalisterne altid vil fortælle jer det modsatte. Læs mere
Af Harun Demirtas
17.09.21, 16:40
Spørgsmålet om, hvorfor sygeplejerskerne er så vrede, og hvad mon man har udsat landets sygeplejersker for, siden de har nået hertil, har stadig ingen forholdt sig til. Læs mere
Af Marie Høgh
17.09.21, 15:30
Det er til at græde over, at ligestillingskampen er blevet så afstumpet, at moderskabet omtales som et biologisk pligtarbejde, man i virkeligheden er for kompetent og for ligestillet til at udføre. Læs mere
Af Lars Boje Mathiesen
17.09.21, 13:14
Den nye barselsordning er et udtryk for en forfejlet gammeldags tilgang til ligestilling og familielivet. Læs mere
Af Pia Kjærsgaard
17.09.21, 11:32
Vild natur er ikke at sætte et hegn omkring naturen og sætte semivilde dyr derind. Det er at lege noget, som ikke er. Læs mere
Af Carl Holst
17.09.21, 11:29
Hvem havde forestillet sig, at regeringen ville give myndighederne mulighed for tvangsvaccination og ekspropriation? Det er i tilspidsede situationer, man får forstærket folks styrker og svagheder. Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
17.09.21, 09:57
Kære medborgere på Vestegnen. Nu ved vi så meget om vaccination, at vi tør lade os vaccinere. Læs mere
Af Søren Gade
16.09.21, 16:10
Jeg er umådeligt trist over, at EU blander sig i folks barsel. Som liberal arbejder jeg for at give familier flere valgmuligheder, ikke færre. De nye barselsregler er ikke liberale. Læs mere