<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Dette er en annonce. Luk her

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Hvad gør vi ved den palæstinensiske dødskult?

Man kan ikke bygge en stat på had. Gør palæstinenserne i Gaza til egyptere, og giv dem en fremtid og et land. Gør dem til en del af en storslået historie. Vis resten af palæstinenserne på Vestbredden, at der også er en fremtid for dem.

Hvorfor gik der flere årtier fra skabelsen af Israel, til palæstinenserne for alvor begyndte at ytre ønske om en stat?

Svaret er, at det ville være mystisk at skabe en stat for en tilfældig gruppe mennesker. Der var ikke noget palæstinensisk folk dengang. Det er der heller ikke i dag, men måske er der to.

Idéen om at skabe en palæstinensisk stat er dødfødt. Da Israel blev oprettet, kæmpede palæstinenserne for at udrydde jøderne. Det gjorde de også i 1967. Og i 1973. Det er stadigvæk deres inderste ønske, men det har lykkeligvis mistet enhver form for realisme. Hadet til jøderne tjener dog en art opbyggeligt formål. Det giver palæstinenserne en fælles identitet og er derved det tætteste, de har, på en sammenhængskraft. Men det er ikke en kultur, man kan bygge en levedygtig nation med. Man kan ikke grundlægge et land på had.

Derudover er tale om adskilte grupper. I det vestlige Israel har vi Gazastriben, der grænser op til Egypten. I det østlige Israel har vi Vestbredden, der grænser op til Jordan. De to grupper af palæstinensere er temmelig forskellige. På Vestbredden har Israel kontrollen, og det er denne kontrol, som venstrefløjen ynder at kalde en besættelse. Hvad ville der ske, hvis Israel trak sig ud? Vi behøver ikke at spekulere, for israelerne har allerede prøvet det. Det er nemlig 15 år siden, at de gjorde, som venstrefløjen ønskede, og forlod Gazastriben. Resultatet? Med gigantisk opbakning fra befolkningen overtog terrororganisationen Hamas magten og har ikke besværet sig med valg siden. Siden da er raketterne fra Gaza regnet ind over Israel.

Hvordan har Israel svaret igen? Jo, de har taget kontrol over grænsen for at forhindre våben i at komme ind. Egypten har gjort præcis det samme. Det har ført til en grotesk og jødehadsk kritik af Israel for at udøve forsvar mod en terrorbevægelse. Hvorfor er kritikken jødehadsk? Jo, hvis det drejede sig om substansen, burde kritikken naturligvis i lige så høj grad rette sig mod Egypten. Det gør den åbenlyst ikke.

Israelsk politik ændrede sig i øvrigt som en følge af tilbagetrækningen fra Gaza. Enhver kan se, at det var en fæl fejltagelse. Det har kun medført had og bomberegn. Palæstinenserne er ikke interesserede i en statsdannelse. Hvad skulle de dog med den? De vil udslette Israel. Og det har stort set alle israelere nu forstået. De kan ikke få fred med palæstinenserne. Det eneste, de kan gøre, er at beskytte sig. De byggede et sikkerhedshegn for at beskytte sig mod selvmordsangreb. Nu har de bygget et topavanceret missilskjold for at beskytte sig med raketterne. Civilisatoriske svar på barbarisk had.

Israels største håb er, at omverdenen holder op med at støtte den palæstinensiske dødskult. Her er der en smule håb i den arabiske verden. I 2020 indgik Israel aftaler med fire arabiske lande. Det er et stort skridt fremad, og lad os håbe, at Biden formår at fortsætte Trumps arbejde i regionen. Men vi har også brug for, at Europa holder op med at støtte hadet. Med utrolige summer penge har vi i årtier understøttet palæstinensernes kamp for at udrydde Israel. Fjern støtten. Lad dem vide, at vi ikke tolererer had.

Og så bør hele det internationale samfund lægge et utvetydigt pres på Egypten. Indlem Gazastriben. Gør palæstinenserne i Gaza til egyptere, og giv dem en fremtid og et land. Gør dem til en del af en storslået historie. Vis resten af palæstinenserne på Vestbredden, at der også er en fremtid for dem. For når det lykkes at gøre Gaza til en del af Egypten, bør samme pres lægges på Jordan. Omfavn palæstinenserne. Gør Vestbredden til en del af Jordan.

Det vil pudsigt nok også give dem staten Palæstina. For den romerske navngivelse dækker nemlig ikke først og fremmest Israel. Nej, størstedelen af Palæstina udgøres allerede af en arabisk stat. Den hedder Jordan. Den eneste vej til fred er at give palæstinenserne en identitet, der bygger på andet end had.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Rune Toftegaard Selsing (f. 1982) er uddannet cand.mag. i filosofi og cand.polit. fra Københavns Universitet. Han betragter sig selv som konservativ.
Seneste blogs
Af Steffen Husted Damsgaard
22.06.21, 17:41
Decentrale uddannelser er nøglen til vækst og udvikling i hele landet. For det er en kæmpe barriere, når et områdes stærkeste ressource – de unge – tvinges til at forlade det Læs mere
Af Martin Lidegaard
22.06.21, 08:30
Regeringen har ret i, at der er et skrigende behov for flere uddannelser uden for de store byer. Men det er hul i hovedet at finde pengene ved at skære på de samme uddannelsespladser i byerne. Danmark har brug for mere uddannelse, ikke mindre. Læs mere
Af Desiree Ohrbeck
22.06.21, 08:00
Velorkestrerede kampagner arbejder for at begrænse rettigheder for kvinder og LGBTQ. Læs mere
Af Uffe Elbæk
21.06.21, 22:14
Hvorfor er arrestationen af de 350 kommunister ikke mejslet ind i vores allesammens bevidsthed og hukommelse? Hvorfor er der ikke en historisk mindeplade på Christiansborg, der fortæller denne historie? Læs mere
Af Rune Toftegaard Selsing
21.06.21, 22:11
Rigtige eliter kan noget. Men der er absolut intet elitært over kunstnerne i dag. Engang var kunstnerne uforlignelige håndværkere, der kunne vække både begejstring og alvor og minde os om livets storhed. Det er et par århundreder siden, vi havde den slags kunstnere Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
21.06.21, 13:30
Den eneste brugbare metode til at undersøge forskelle mellem grupper er ved at se på, hvordan de klarer sig i gennemsnit. Vel at mærke samlede grupper. Ellers får man et skævt resultat ud af sine undersøgelser, som det er tilfældet med en undersøgelse fra Kraka om integration af muslimer. Læs mere
Af Nauja Lynge
20.06.21, 21:36
At det var Aaja Chemnitz Larsen, der fik Folkemødets Dialogpris, var helt passende. Det har aldrig været vigtigere med dialog i rigsfællesskabet end nu. Læs mere
Af Martin Ågerup
20.06.21, 21:12
Der er behov for et lønsystem, der i højere grad belønner dygtighed og flid. Læs mere
Af Mikael Jalving
20.06.21, 10:00
Alle vore problemer med islam udspringer af en konflikt, som vores beslutningstagere valgte at se bort fra, og som selv den kloge Svend Brinkmann drømmer om at trylle helt væk. Læs mere
Af Utku H. Güzel
19.06.21, 00:00
Der er og bliver forsat brugt flere milliarder kr. på bl.a. erstatning til minkavlerne, på hjælpepakker, coronatestkits og -centre, vaccineprogrammer, overvågningsudstyr og krigsmateriale og skattelettelser til de rigeste danskere, men når det kommer til sygeplejerskerne, så kan man ikke finde flere penge, og nogle spørger endda, hvor pengene skal komme fra - det er noget vås. Læs mere