<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Dette er en annonce. Luk her

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Vi bør forvente, at indvandrere gifter sig med danskere

DFs nye forslag rummer et afgørende perspektiv for at redde et samlet Danmark

Det går en lille smule dårligere med integrationen hvert år. Ikke fordi arbejdsløsheden eller kriminaliteten stiger – det går lidt op og ned – men fordi parallelsamfundet vokser. For hvert år bliver det lidt mere udsigtsløst, at de mange muslimske indvandrere og efterkommere skulle vælge Danmark og dansk kultur til. Nej, langt de fleste holder sig til parallelkulturen og den vokser desværre år for år.

Jo, bevares, den vokser ikke helt lige så meget som i dårlige år med store flygtningestrømme og familiesammenføringer. Men der er nu stadigvæk en stabil kædeindvandring, som lige så stille forværrer problemet, sammen med befolkningstilvæksten. Det er denne triste, men langsomme kurs mod den permanente opsplitning, som Dansk Folkeparti gik til valg på at bevare ved sidste valg. Ja, under sloganet ’bevar den stramme udlændingepolitik’. Ligesom de fleste andre partier i øvrigt.

Hører man til det store flertal af danskere, der gerne vil bekæmpe parallelsamfundet, var der derfor ikke nogen særlig grund til at se til Dansk Folkepartis side ved sidste folketingsvalg. Partiet ville jo bare det samme som alle de andre, og Thulesen Dahl havde ikke skyggen af et bud på virkningsfulde løsninger.

Siden har partitoppen heldigvis droppet de fjollede forestillinger om at skulle blive et stort midterparti og har i stedet meldt klarere ud i forhold til behovet for stramninger. Men først forleden fik vi for alvor skitsen af en egentligt ny kurs. En række virkningsfulde forslag, der kan skabe en reel kulturel integration.

Mest markant var måske forslaget om, at man fremover skal være gift med en dansker for at blive statsborger. Det rummer et meget vigtigt perspektiv. Der var engang, hvor vi gik og sagde til hinanden, at så længe man passer sit arbejde, så er man velkommen. Senere lærte vi, at det måske også var en god idé med en demokratisk indstilling og begyndte at tale om demokratiske værdier. Og efterhånden har de fleste forstået, at der skal mere til. Indvandrerene skal reelt vælge Danmark til.

Men hvordan gør man så dog det? Jo, det gør man eksempelvis ved at gifte sig med en dansker. Det er i øvrigt pudsigt nok i forvejen en stor grund til at mange udlændinge kommer til Danmark (og bliver). Og gør man det, er man da hjertens velkommen. Vi siger ikke nej til kærlighed.

Derfor rummer DFs forslag et fuldkommen afgørende perspektiv for en virksom udlændingepolitik: Det siger med al ønskelig tydelighed, at vi gerne vil udlændinge. De skal bare også ville os. Kan man med støre tydelighed sige, at vi gerne vil have mennesker til at blive en del af vores fællesskab end ved at insistere på kærlighed? Og kan man med større tydelighed afvise vores fællesskab, hvis man ikke vil gifte sig med en af os?

At man ikke er gift med en dansker er selvfølgelig ikke nødvendigvis det samme som at man ikke ønsker det. Det er svagheden ved forslaget sådan rent teknokratisk. Men for langt de fleste af de muslimer, der ikke gifter sig med en dansker, handler det om et fravalg. Et fravalg af os som folk og et fravalg af vores land. Det skal vi være helt åbne om, at vi ikke finder acceptabelt. Det er styrken ved forslaget.

Vigtigst af alt hamrer forslaget en pæl gennem myten om, at det er tilstrækkeligt, hvis indvandrere overholder loven og passer deres arbejde. Nej, vi forventer et aktivt tilvalg af Danmark. I hvert fald, hvis man ønsker at blive her.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Rune Toftegaard Selsing (f. 1982) er uddannet cand.mag. i filosofi og cand.polit. fra Københavns Universitet. Han betragter sig selv som konservativ.
Seneste blogs
Af Mikael Jalving
19.01.21, 09:21
Virksomheder går konkurs som aldrig før, mænd bliver sure, rejser sydpå eller migrerer, mens kvinder kaster med maling og bliver ministre. Læs mere
Af Christina Egelund
18.01.21, 15:03
Forløbet op til Folketingets beslutning om at bringe sagen om den ulovlige instruks for rigsretten er en uskøn og bevidst manipulerende sammenblanding af politik og jura. Fordelen ved anklagere og dommere er, at de skal være retfærdige, ikke populære. Læs mere
Af Isabella Arendt
18.01.21, 13:40
Lad os få gange i hverdagen for danskere og virksomheder, så hurtigt vi kan. Vaccinen er gratis og man kan helt selv vælge til eller fra. Mens jeg venter, håber jeg, der er nogle med et vaccinepas i lommen, som vil skåle en ekstra gang for alle os, som venter lidt endnu. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
17.01.21, 17:00
Til gengæld siger Joe Biden intet om at øge sikkerheden ved grænsen til Mexico. Læs mere
Af Mikael Jalving
17.01.21, 10:00
Arla & Co. trænger til et frikvarter fra tidsånden. Læs mere
Af Louis Jacobsen
16.01.21, 12:39
Når Trump ikke længere er præsident i USA står de samme mennesker klar til at bane vejen for en ny af Trumps kaliber. Læs mere
Af Nauja Lynge
15.01.21, 22:41
Det er meget egoistisk af de grønlandske politikere at forsøge at løse Grønlands store svøbe – de socialt udsatte – uden at inddrage de mange grønlændere i Danmark, som hver dag berøres af dette emne.   Læs mere
Af Utku H. Güzel
15.01.21, 18:16
Hvad skal vi andre stille op, når vi mener, at store grupper af mennesker ikke er til at tale med eller har nogle absurde holdninger? Læs mere
Af Jan E. Jørgensen
15.01.21, 16:34
Som ufortrødent arbejder videre trods corona. Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
15.01.21, 07:00
Den tiltalte er uskyldig, indtil andet er bevist, og har krav på en fair rettergang. Også Inger Støjberg. Læs mere