Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

En stemme på Venstre er en stemme på Europas ødelæggelse

Hvad er Europa uden sine righoldige nationer? En stemme på Venstre er en stemme på ekstrem føderalisme.

Alt ved den europæiske union er forlorent. Udgangspunktet for unionen er nemlig løgn og vildledning. I EU kaldes det politisk lederskab.

Lige fra begyndelsen har det været intentionen fra skaberne, at Den Europæiske Union en dag skulle udviske de nationale skel og skabe en føderation: Europas Forenede Stater. Det står i Romtraktaten, ligesom det stod i Forfatningstraktaten. Målet om en stadig tættere union.

Nogle gange skilter unionen åbent med de antinationale tanker, som den gjorde dengang, den bad europæerne stemme om en forfatning. Men når europæerne siger nej, som de gjorde til forfatningen, fortsætter unionen ufortrødent. Vores folkeafstemning blev aflyst (efter at franskmændene og hollænderne stemte nej, men forfatningen blev trumfet igennem alligevel. Nu hed den bare Lissabontraktaten).

Politikerne valgte at gå lodret imod befolkningens ønsker. Og så lykønskede de sig selv for modigt politisk lederskab. De sagde ikke sandheden, men fortsatte ufortrødent deres projekt med meget mere union. Helt uden skam.

Man er nødt til at forstå EU’s forlorne essens for at forstå den absurde diskrepans mellem, hvad Venstre går til valg på, og hvad de rent faktisk bedriver i parlamentet. Nede i unionen er Venstre lige så ekstreme som De Radikale. Ja, de er faktisk medlem af den samme politiske gruppe. En yderligtgående sammenslutning, der arbejder dedikeret for at indføre en europæisk føderation. Så når Morten Løkkegaard og og Morten Helveg går på arbejde i parlamentet, har de samme chef –nemlig deres politiske formand, den tidligere belgiske statsminister Guy Verhofstadt.

Verhofstadt er én af de mest magtfulde politikere i unionen. Og samtidig den måske mest ekstreme tilhænger af at afskaffe nationalstaterne og opbygge et Europas Forenede Stater. I modsætning til så mange andre føderalister er det ikke engang noget, han lægger skjul på.

Det mest interessante er i virkeligheden, hvorfor Venstre kan gå til valg på at støtte en ekstrem føderalist? Og måske lige så bemærkelsesværdigt ikke sige noget som helst om det? Eller vil Venstre seriøst hævde, at partiet ikke arbejder for føderalisme, men bare støtter en gruppe og en formand, der er det?

Sandheden er selvfølgelig, at Venstre taler med to tunger – en tempereret én herhjemme, og en glødende føderalistisk én nede i den radikaliserede Alde-gruppe. Derfor er det heller ikke for meget at sige, at en stemme på Venstre er en stemme på Europas ødelæggelse. For hvad er Europa uden sine righoldigt forskellige nationer? Ja, det er som minimum ikke Europa mere. Føderalisterne homogeniserer, ensliggør og udvisker de nationale særpræg. Og det er jo, som enhver ikkekulturblind vil vide, netop disse særpræg, der udgør stammerne i vores vesterlandske skov. De er vores sjæl, og i dem ligger århundreders overleveret erfaring og kærlighed, båret ned fra generation til generation. Det er dét, monolitten i Bruxelles vil ødelægge for at skabe et nyt imperium. En postdemokratisk vanskabning.

EU er Europas modsætning. Alt det, der gør vores kontinent så blomstrende, er i fare for at dø med føderalisternes totalitære utopi.

Så lad nu, for Guds og Danmarks skyld, være med at stemme på Venstre, okay?

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
{"DriveBy-Authorized": 10900489,"DriveBy-NotAuthorized": 10900490,"Returning-Authorized": 10900493,"Returning-NotAuthorized": 10900497,"Fan-Authorized": 10900500,"Fan-NotAuthorized": 10900508,"Default": 10900490}