Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Valget er her ikke engang, og politikerne er allerede ulidelige at høre på

Politikernes usselhed stikker helt af for tiden

Alt var galt med Venstres pressemøde tidligere på ugen. Det er selvfølgelig i sig selv latterligt, at politikere indkalder til pressemøder alene for at fortælle om de andre partiers politik, og det fik pressen da heldigvis også jordet dem for. Men tænk også lige over sammenhængen. Regeringen har nu med al tydelighed vist, at den ikke formår at føre en stram udlæningepolitik. Selv noget så selvfølgeligt som at lukke landet for flygtninge fra mellemøstlige lande og at smide kriminelle ud, kan den ikke finde ud af. Noget som alle ellers går ind for! Men statsministerens karrieremuligheder kommer i første række.


Og hvad gør man så, når man er låst af egne gustne interesser? Man angriber da bare modstanderen. For de har heller ikke styr på det (sandt nok!). Sådan gør kun de allermest uduelige og usle. Og apropos uduelig: hvad lavede Troels Lund Poulsen egentlig til det pressemøde? Var det ikke ham, der som skatteminister misbrugte sin magt til at påvirke sagsbehandlingen af en politisk modstander og løj om det bagefter? Hvordan i alverden kan han være blevet minister igen? Det kan kun ske i et amoralsk system.


Men der er meget mere at være trist over! Man kan eksempelvis følge socialdemokraternes unge pseudoiltre talent Peter Hummelgaard Thomsen. Tror ikke, der findes en større populist end ham. Det er ikke bare hans latterlige kampagne for at bevare Amager Hospital (som ingen ønsker at lukke), men også selviscenesættelsen som autentisk arbejdersøn og de evindelige, røvsyge kampagner mod de borgerliges skattelettelser til de rige. Og opkørtheden, fistelstemmen, der akkompagnerer de socialrealistiske replikker. Uj, det er grumt! Sidst, nogen gav skattelettelser til de rigeste, havde landet en SF-skatteminister ved roret. Men det er forloren arbejder-Peter ligeglad med, for Peter er 100% opportunist og 100% levebrødspolitiker.


Selv det morbide vi-er-stolte-af-at-folket-hader-os Radikale Venstre er nu gået fuld fladpande. I et opgør med symbolpolitikken har Morten Østergaard besluttet at svømme til flygtningeøen Lindholm. Ikke for motionens skyld. Men for at vise Danmark, at vi drukner i symbolpolitik. Han har dog ikke planlagt at lade sig drukne, men nøjes med at svømme. Ak ja. Politikere og metaforer er som bekendt en historie for sig.


Tænk sig, valgkampen er ikke engang begyndt endnu. Men når den gør, kan vi med usvigelig sikkerhed regne med tusindvis af politiske forslag landet over, der ingen relation har til den førte politik. Og massevis af journalister, der vil dække påfundene, som om de var alvorligt ment. Jovist vil der være enkelte politikere med enkelte forslag, de samvittighsfuldt vil arbejde for efter et valg. Men det er undtagelsen. Så absolut undtagelsen.


Det er værd at have i baghovedet, når cirkusset begynder om få uger. Klogest er det måske helt at ignorere alle de skingre, useriøse forslag, der alligevel ikke bliver til noget efter et valg. At slukke for de debatter, der alligevel bliver ultraforfladigede af journalister bevæbnet med store evner udi at dræbe enhver substantiel samtale. At trække på skuldrene af den tykt falske politiker-indignation på vegne af socialgruppe X, Y eller Z, der alligevel blot skal tegne den pågældende taburetklæber som et væsen med samvittighed. Læs en bog i stedet.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Valgdebat

Marie Krarup: Danmark kan være væk om 100 år

Marie Krarup
Lader vi være med at vogte grænserne, og lader vi endnu flere migranter fra muslimske lande bosætte sig i landet, vil vi få et islamiseret land, der kommer til at adskille sig markant fra det land, vi kender i dag.

Debat: Det borgerlige Danmark tabte

Peder Bjerregaard
Når ”gevinstmaksimering” sættes over mennesker og klima, så siger vælgerne stop!
{"DriveBy-Authorized": 10900489,"DriveBy-NotAuthorized": 10900490,"Returning-Authorized": 10900493,"Returning-NotAuthorized": 10900497,"Fan-Authorized": 10900500,"Fan-NotAuthorized": 10900508,"Default": 10900490}