Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Israel er livets sejr over døden

Der er næppe et land i verden med så stærk livsvilje som Israel.

Israel er Vestens forpost i kulturkampen mod islam. I Israel er det selvfølgelig ikke kun en kulturkamp men lige så meget en militær konflikt, og det eneste, der forhindrer Israels udslettelse er landets militære overmagt. Jeg har netop besøgt landet i min sommerferie.

For en lejlighedsvist kulturdeprimeret dansker kan et turistbesøg i Israel varmt anbefales. Her er nemlig al den livsvilje og kampånd, der mangler i Europa. Her får de masser af børn, holder sammen i familierne og elsker deres land. Der er obligatorisk militærtjeneste for alle, og det betyder at man selv i de dystre arabiske områder er beskyttet af unge værnepligtige. Og intet er så livsbekræftende som en smuk jødisk pige med et stort automatvåben. I Tel Aviv og de omkringliggende forstæder bliver der bygget overalt, og de største virksomheder i verden har store udviklingsafdelinger her. Uddannelse bliver vægtet meget højere i Israel end i Europa, men til gengæld er de dårligere til sport.

Selv efter kulturradikale kriterier er det umuligt ikke at blive begejstret for Tel Aviv. Her er en grundlæggende rar stemning og byen er tryggere sent om aftenen end nogen anden storby, jeg har besøgt. Måske af samme grund er der også langt flere synligt homoseksuelle her end i København eller San Francisco. Livsviljen er smittende og selv de ortodokse jøder kører rundt med hørebøffer på løbehjul i Tel Avivs gader. Løbehjulet er (efter bilen) så vidt jeg kunne vurdere den mest udbredte transportform, og dem kører smukke unge par gerne rundt på to og to.   

Det værste ved byen er faktisk netop det kulturradikale i form af arkitekturen. Byen er fortrinsvis bygget i Bauhaus-stil fra 1920erne og frem, og det var nogenlunde samtidig med, at vi holdt op med at bygge pæne bygninger i Europa.

Selve Tel Aviv er rasende dyr (boligpriserne er langt højere end København), og når de bliver voksne og får børn flytter israelerne til forstæderne. Eller til en bosættelse. Vi besøgte én med en 20-30.000 indbyggere, hvor der herskede ren småborgerlig idyl med Country Club og det hele. Her var også en kagefabrik stiftet af en holocaustoverlever, som nu var i 80erne men stadig i fuld vigør. Det var underligt at tale med ham og samtidig tænke på de europæiske kauf nicht bei juden-bevægelser. Skulle de have held med at lukke den lille fabrik, vil det øvrigt først og fremmest ramme araberne, der netop på grund af beliggenheden udgjorde nærmest samtlige de ansatte. Der var forresten en arabisk soldat fra den israelske hær, som samtidig med os besøgte kagefabrikkens lagersalg. Det viste sig, at han var kristen. Man burde nok i det hele taget lade være med at omtale araberne som problemet, når det rettelig kun er muslimerne.

Mens vi var i landet, var den sydvestlige del (omkring Gaza) udsat for en del påsatte brande. Årsagen var den seneste palæstinensiske innovation: drager med kulspande til at flyve fra Gaza ind i Israel og sætte ild til marker. Primitivt og destruktivt. Mange steder så vi muslimer boende i blikskure af en type, der lignende noget fra ghettoen i Nairobi. Fra den arkæologiske udgravning af Davids By (der teknisk set er én af de farlige bosættelser) fik vi også et kig ind i det palæstinensiske selvstyreområde, hvor stemningen var decideret ubehagelig. Vi passerede samtidig med det uhyggelige bønnekald, der maner til frygt og underkastelse. Ja, det sidste er grundlæggende essensen af religionen. Islam er og betyder underkastelse. Og sådan kan man pludselig forstå, hvorfor en dame red rundt i Negev-ørkenen i 40-graders varme i fuld burka.

Forskellen mellem liv og død er også essensen af Israels legitimitet som land. Udgangspunktet var mere legitimt end de fleste andre stater. FN udråbte en jødisk stat i de områder af landet, hvor der var jødisk flertal. Der var intet land i forvejen, og i øvrigt intet andet folk, der historisk set havde en legitim interesse i landet. Det kan dårligt blive mere legitimt, og selvom der også var mange andre end jøderne i området, var det i høj grad, fordi de var inviteret dertil af jøderne og nød godt af deres skaberkraft.

Men hvorfor endte Israel med at blive væsentligt større end områderne med jødisk flertal? Jo såmænd, fordi de blev angrebet. Motiveret af purt jødehad forsøgte muslimerne at knuse Israel ved sin oprettelse og indledte en krig med det eksplicitte formål at udrydde jøderne. Døden tabte til livet. Og Israel sørgede for, at de erobrede områder nu udgjorde en forsvarlig sammenhængende stat. Fordi de vidste, at de fortsat skulle kæmpe for at overleve.

Det er livet mod døden. Muslimerne bekæmper ikke jøderne, fordi de kæmper for noget ørken eller den ubeboelige sump, som Tel Aviv var før jøderne civiliserede området. De vil bare gerne af med jøderne. Hvorfor er Klippemoskeen i Jerusalem vigtig for muslimerne? Fordi den er en manifesteret sejr over jødernes absolut helligste sted.

Det er også derfor, at palæstinenserne konsekvent har sagt nej til egen stat. Hvad i alverden skulle de med den? De er ikke et folk i nogen meningsfuld forstand. Araberne i Gaza er totalt ligeglade med araberne på Vestbredden. Og omvendt. Altså, bortset fra de systematiske myrderier af Fatah-folk, som Hamas gennemførte i 2006, som kan være lidt svære at glemme.

Hvorfor er Vestbredden ikke for længst blevet til en del af Jordan? Det er jo ellers den berømte tostatsløsning af Palæstina! Som bekendt udgøres klart størstedelen af Palæstina i forvejen af Jordan, og det er det kun oplagt at tilføje de resterende klatter, som vi kalder det palæstinensiske selvstyre. Det sker selvfølgelig ikke, fordi målet er at udslette Israel. Hvorfor er der stadig såkaldt ’palæstinensiske’ flygtninge i lejre i de omkringliggende lande? Der har været 100 andre forflytninger eller fordrivninger af befolkningsgrupper siden anden verdenskrig. Alle andre flygtninge ville have fundet et nyt hjem.  Men disse flygtninge bliver fastholdt af araberne i disse lejre i den store sags tjeneste. Den store sag er naturligvis at udrydde jøderne. Det har nu udviklet sig så absurd, at det kun er en lille minoritet af de over 4 millioner ’flygtninge’, der nogensinde har boet i Israel.  Men det var Arafats krav for en fred med israelerne, at disse ’flygtninge’ skulle vende hjem. For så ville Israel ophøre med at være en jødisk stat. Arabere uanset land er totalt ligeglade med de 4 millioner lejrbeboere. De er nyttig propaganda.

Har Israel ikke begået fejl? Jo, det var en gigantisk fejl, da de rømmede bosættelserne i Gaza og gav palæstinenserne så meget blod på tanden, at et overvældende flertal stemte på terrororganisationen Hamas. Tværtimod er Israels eneste sanktionsmulighed at bygge nye bosættelser. Palæstinenserne i Gaza er dokumentérbart ligeglade med deres egne borgeres overlevelse. Jeg kan se én fredelig løsning i Gaza: Bosættelser for raketter. Bygge nyt hver eneste gang, Hamas affyrer raketter ind over Israel. Det løser problemet på den ene eller den anden måde. Det er livet, der vinder over døden.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Rune Toftegaard Selsing (f. 1982) er uddannet cand.mag. i filosofi og cand.polit. fra Københavns Universitet. Han betragter sig selv som konservativ.
Seneste blogs
Af Jens Kindberg
27.05.20, 12:19
Lad os stoppe mudderkastningen, Uhrskov, og i stedet debattere, hvorfor borgerlige bør tage afstand til Generation Identitær. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
27.05.20, 09:34
Generation Identitær er aldrig fanatiske, de er realistiske og har nu præsenteret et gennemarbejdet forslag til remigration. Læs mere
Af Isabella Arendt
27.05.20, 09:33
Af hensyn til smittefaren er der mange steder indført minimumsnormeringer, selvom “Børnenes Statsminister” ikke mener, det er vigtigt. Vores børn trives som aldrig før og pædagogerne har fået ordentlige forhold. Tænk, hvis man kunne tage hensyn til børnenes trivsel også efter krisen? Men det tror jeg ikke, “Børnenes statsminister” har planer om. Læs mere
Af Nauja Lynge
26.05.20, 18:13
De fleste er med på nedlukningen, men nu må det være tid at kræve svar: Hvem anbefalede at lukke Danmark ned?   Læs mere
Af Peter Kofod
26.05.20, 11:41
Først den ene vej og så den anden vej. Det synes at være logikken bag den konservative stemmeafgivelse de sidste to måneder. Læs mere
Af Jens-Kristian Lütken
26.05.20, 10:31
Vi betaler til en radio, ingen mennesker lytter til. Træk stikket på Radio Loud og giv os Radio24Syv tilbage Læs mere
Af Henrik Højlund
25.05.20, 19:46
Vi er en del, der hele tiden har rumlet med en skepsis overfor nedlukningen, fordi vi mere eller mindre intuitivt har anet, at den på den lange bane kunne koste langt mere, end det ville have kostet, hvis vi havde beholdt en del af samfundsåbenheden. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
25.05.20, 16:10
Den sande panik kender man først, når den viser sig i praksis. Læs mere
Af Jens Kindberg
25.05.20, 14:15
Anders Storgaard og jeg har skrevet denne blog som modsvar til Morten Uhrskov. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
24.05.20, 19:55
Nominelt konservative har overtaget venstrefløjens måde at tænke på, når det drejer sig om etnicitet og dermed også kultur. Læs mere