Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Sommerdeprimeret! Ingen gør noget. Alt bliver værre

Det er så trist. Problemerne med multikultur og islam har kun udsigt til at blive værre hvert eneste år.

Det går ret skidt, kan vi vel godt blive enige om? Det har det selvfølgelig gjort i mange år, men kontrasten mellem erkendelsen af problemerne med islam og multikultur og problemernes størrelse bliver større og værre for hvert år, der går. For alle har efterhånden fattet, at der er et problem. Selv De Radikale! Og alligevel sker der ingenting. Migrantstrømmene fra de problematiske lande fortsætter, selv ikke voldtægtsforbrydere bliver smidt ud af landet, og i al væsentlighed er indvandrernes børn endnu ringere tilpasset end deres forældre var.

For hvert eneste år der går bliver parallelsamfundene lidt større. Problemerne breder sig til nye områder. Islam fylder mere og mere. Ikke at det går stærkt. Næh, fra det det ene år til det andet er det svært at mærke forskel. Forråelsen kommer snigende. Vi vender os til mere og mere. Snart kan ingen huske, hvordan det var før parallelsamfundene.

Jeg tror ikke, jeg er den eneste, der er træt. Der i disse måneder føler sig opgivende. Et vendepunkt var nok, da det stod klart, at Venstre med Lars Løkke i spidsen intet vil gøre. End ikke smide voldtægtsforbrydere ud af landet er han klar til, hvis det på nogen måde forringer hans mulighed for et job i udlandet. I dansk politik er han færdig. Vi kan skrive hans politiske nekrolog på forhånd. Det var ham, der svigtede.

Det værste er, at hans arvtagere umiddelbart er endnu værre. Når Løkke er ude, tager Kristian Jensen over og Jakob Ellemann-Jensen bliver næstformand. Så får vi papliberalisme, ”internationalt udsyn” og regionale iværksætterfora. Det er til at tude over. Og det er allerede på vej! Venstre har i erkendelse af manglende evne til at løse problemerne valgt at gå fuld retard med mere EU, Tommy Ahlers på skoleskemaet og masser af disruption. Som det går nu tror jeg egentlig, at Mette Frederiksen vil gøre mindre skade på Danmark end Venstre vil.

Det hjælper heller ikke spor på humøret, at Dansk Folkeparti er ledet af en uduelig opportunist. Skoledrengen har bildt sit parti ind, at han ved rigtig meget om det med økonomien, og skulle nogen bekymre sig om Danmarks fremtid, henviser han til Martin Henriksen. Måske er det også bedre end formandens visioner om islam light i 2050. I det parti er Venstres kognitive nedsmeltning kun en glædelig begivenhed, for det skæpper i stemmeboksen, og så vælter det ind med kranio-sakral-terapeutiske fætre og kusiner med fibromyalgi.

Lidt glæde er der over Det Konservative Folkeparti. De har nu officielt meldt sig ud af dansk politik. De har omsider erkendt, at de taber vælgere hver eneste gang, de åbner munden, hvilket de har taget konsekvensen af. Det er godt for os alle. Og stillelegen lader endda til at give dem vælgerfremgang. Men at De Konservative er holdt op med at modarbejde de andre partier er mildest talt ikke, hvad der redder Danmark.

Hvad skal der egentlig til? Erkendelsen af problemerne er tydeligvis ikke tilstrækkelig. Og selvfølgelig er det et problem, at vores statsministers karriereambitioner er vigtigere for ham end fædrelandet. Hvis han skal give sig bliver presset nødt til at blive meget større. Der bliver nødt til at være en bredere erkendelse af, hvor dybt problemerne med islam og multikultur egentlig stikker. Vi skal holde op med at tale så meget om islamisme. Det er ikke islamisme, der er problemet. Det er er islam. Det er ikke manglende integration, der er problemet. Det er den manglende assimilation. Fuldkommen kulturel tilpasning. Det sker ikke i én generation. Men det skal gå i den rigtige retning, og indtil videre er det gået modsat. Ligesom alle andre steder i Europa, hvor kultureksperimentet udfolder sig.

Risikoen er det opløste fællesskab. At tilliden og sammenhængskraften forsvinder. Det, som alt i vores samfund er bygget på. Det er det hele, der er på spil.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Rune Toftegaard Selsing (f. 1982) er uddannet cand.mag. i filosofi og cand.polit. fra Københavns Universitet. Han betragter sig selv som konservativ.
Seneste blogs
Af Morten Uhrskov Jensen
18.02.19, 12:03
Forfatterne kan da ikke selv tro på, at problemerne kan løses. Læs mere
Af Josephine Fock
18.02.19, 08:01
De konstante lovændringer på udlændingeområdet har enorme konsekvenser for mennesker med flygtningebaggrund. Samtidig efterlader stramningerne frivillige i meget vanskelige dilemmaer i forhold til flygtninges sundhed, familiesammenføring og integration Læs mere
Af Nauja Lynge
17.02.19, 17:40
Klogt; for det er nemlig blevet på bekostning af børn og unge, at uddannelse, sundhed og socialområdet nedprioriteres til fordel for kommissioner. Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
17.02.19, 13:33
Statsrevisorerne bør honoreres efter fremmøde. Læs mere
Af Mikael Jalving
17.02.19, 06:35
Her søger jeg mørke og stilhed for bedre at kunne håndtere lyset, larmen og løgnen. Læs mere
Af Christel Schaldemose
16.02.19, 10:03
Social dumping er en kæmpe udfordring i EU, derfor skal den også løses i EU. Der er gode tiltag på vej, men i Socialdemokratiet har vi flere svar på, hvordan vi bekæmper social dumping. Læs mere
Af Rune Lund
15.02.19, 22:02
Lønningerne for de store virksomheders topchefer fortsætter med at stikke helt af, mens arbejdsgiverne kræver løntilbageholdenhed for folk med almindelige lønninger. Der er brug for en millionærskat, der gør uhæmmet høje lønninger for landets erhvervselite mindre attraktive. Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
15.02.19, 10:37
Sprogkravet kan dog ikke stå alene – heller ikke for danske læger. Men hvad med evnen til kommunikation og til at stille diagnose? Læs mere
Af Harun Demirtas
14.02.19, 14:49
Selv om bekymringer er vigtige, er vejen frem ikke at imødekomme uvidenheden med industrialisering af rekonstruktionen af mødomme. Det er ikke med blod, men med viden, vi skal vaske fordommene væk. Og et forbud er første skridt. Læs mere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her