Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Flygtningelobbyen skal ikke have lov til at stemme dørklokker

En hel række godhedsorganisationer arbejder aktivt på at få flere flygtninge til Danmark. Det kan vi sagtens få dem til at holde op med.

Ethvert normalbegavet menneske kan konstatere, at flygtningestrømmene over de sidste par årtier har været ekstremt skadelige for Danmark. Alt tyder på, at den flygtningeinducerede kulturkonflikt bliver vores ubestridt største samfundsproblem i det 21. århundrede. Af samme grund mener to tredjedele af danskerne også, at vi skal have færre muslimske indvandrere til Danmark.

Alligevel vælger en række såkaldte hjælpeorganisationer at melde sig ind i kampen for flere flygtninge til Danmark. Mere præcist vil de meget gerne sikre en årlig tilstrømning af såkaldte kvoteflygtninge. Det er et selvsagt et tåbeligt synspunkt, men det er jo heller ikke forbudt at stemme på Alternativet.

Lad os lige minde os selv om, hvem det drejer sig om. Mellemfolkeligt Samvirke, Dansk Flygtningehjælp, Røde Kors, Amnesty International, Red Barnet, Folkekirkens Nødhjælp og Care. Der er tale om organisationer, der både modtager millioner af skattekroner og får lov til at gå fra dør til dør og bede danskerne om penge. Et enormt privilegium, som ikke gives til hvem som helst. Faktisk stiller loven om indsamling decideret krav om en fornøden folkelig forankring, og uden at jeg ved en pind om lovens tilblivelse, vil jeg tillade mig at sætte spørgsmålstegn ved, om denne folkelige forankring er til stede. Organisationer, der kaster sig hovedkulds ind i så kontroversielle politiske kampe (og endda med et mindretalssynspunkt) er mere splittende end forankrede.

Skal vi virkelig betale med offentlige midler for at de kan udbrede deres virkelighedsfjerne og ødelæggende politiske synspunkter? Skal vi virkelig give dem en særlig tiggertilladelse?

Igen. Ingen vil forhindre flygtningelobbyens mange organisationer i at have deres holdninger. De må mene alt muligt venstreorienteret lal. De må fungere nøjagtigt lige så frit som alle mulige andre politiske bevægelser. Men vi giver jo heller ikke Det Radikale Venstre lov til stemme dørklokker for at tigge penge? Eller har CEPOS på finansloven, vel?

Så indtil de borgerlige politikere får tilstrækkeligt mandsmod til at sætte ind over for den venstreorienterede lobby: husk at sige nej, næste gang de ringer på døren.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Om temaet

Hundredtusindvis af mennesker på flugt fra krig, forfølgelse og dårlige levevilkår banker på døren til Europa.

Jyllands-Postens korrespondenter rapporterer fra migrationsbølgens frontlinjer, mens den hjemlige redaktion beskriver de historiske udfordringer, som også det danske samfund står over for.

Redaktionen anbefaler
Mere
{"DriveBy-Authorized": 11836360,"DriveBy-NotAuthorized": 11836360,"Returning-Authorized": 11836360,"Returning-NotAuthorized": 11836360,"Fan-Authorized": 11836360,"Fan-NotAuthorized": 11836360,"Default": 11836360}