<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Dette er en annonce. Luk her

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Rigsret er en sejr for retsstaten

Det handler om, at loven gælder for alle

Der er nu flertal i Folketinget for at rejse en rigsretssag imod tidl. udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg. Det er en stor sejr for retsstaten.

Denne sag handler ikke om, hvad man måtte mene eller ikke mene om udlændingepolitik. Den handler om, hvilke partier der bakker op om retsstaten. Landets love gælder for alle. Også for ministre. Det er i den forbindelse godt, at Venstre, Liberal Alliance og Konservative, der dengang holdt hånden under Inger Støjberg, nu godt kan se, at det ikke var i orden at bryde loven, da hun instruerede sit ministerium i at træffe afgørelser i strid med reglerne, og da hun flere gange gav oplysninger til Folketinget, selvom hun vidste, at den information, hun videregav, var forkert.

Sagen har varet siden 2016, hvor Inger Støjberg var i flere samråd om sagen, og der er stillet over 200 spørgsmål. Ombudsmanden har kritiseret Inger Støjberg. Instrukskommissionen har vurderet, at Inger Støjberg har brudt loven. Og de uvildige advokater, som Folketinget hyrede til at gennemgå kommissionsrapporten, mener også, at der er grundlag for en rigsret. Nu skal domstolene tage stilling til, om hun kan dømmes ved rigsretten.

Det er en sejr for retssamfundet. Bedre sent end aldrig. Loven gælder for alle. Også for Inger Støjberg.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Rune Lund (f. 1976) er medlem af Folketinget for Enhedslisten, hvor han er finans- og skatteordfører. Han blogger bl.a. om forsvaret for og udbygningen af vores grundlæggende frihedsrettigheder og borgernes retssikkerhed. Kaster sig gerne ind i alle diskussioner, der handler om, hvordan vi skaber mere lighed og omfordeling i samfundet.
Seneste blogs
Af Utku H. Güzel
15.01.21, 18:16
Hvad skal vi andre stille op, når vi mener, at store grupper af mennesker ikke er til at tale med eller har nogle absurde holdninger? Læs mere
Af Jan E. Jørgensen
15.01.21, 16:34
Som ufortrødent arbejder videre trods corona. Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
15.01.21, 07:00
Den tiltalte er uskyldig, indtil andet er bevist, og har krav på en fair rettergang. Også Inger Støjberg. Læs mere
Af Signe Munk
14.01.21, 15:00
Vi tager vores drikkevand som en selvfølgelighed. Det skal vi ikke – men derimod skride ind, så forureningen af det bliver stoppet. Læs mere
Af Rune Lund
14.01.21, 13:10
Det handler om, at loven gælder for alle Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
14.01.21, 11:05
Bliver alle vi ældre, der har levet en eremittilværelse for at undgå smitte, nu udsat, når vi vaccineres i store centre. Jeg spørger ministeren, om han føler sig sikker på, at forholdene er i orden. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
13.01.21, 15:35
Det er artige sager, hvad tilhængerne af masseindvandring har kaldt os andre. Læs mere
Af Henrik Højlund
13.01.21, 15:16
Coronaepidemien forstærker øjensynlig argumentationen mod Guds eksistens. Men det ser ikke bedre ud uden Gud. Læs mere
Af Søren Gade
13.01.21, 10:48
Det glæder mig, at det i går kom frem, at Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol mener, at Højesterets afgørelse om at udvise bandelederen Shuaib Khan var helt på sin plads. Læs mere