Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Giv en sommercheck på 10.000 kr. til alle med lave og almindelige indkomster

– økonomien har brug for det pga. corona

Vi skal sparke gang i økonomien med en sommercheck på 10.000,- til alle med lave og almindelige indkomster.

Vi skal give en hurtig og effektiv saltvandsindsprøjtning til økonomien. Alle udeboende voksne med en månedlig indkomst før skat på op til ca. 32.000 kr. bør få en skattefri sommercheck på 10.000 kr., både pensionister, børnefamilier, studerende, arbejdsløse og mange andre.

Overvismand Carl-Johan Dalgaard har været ude at anbefale, at der gives penge til de grupper, der har lave indkomster, og som derfor er mest tilbøjelige til at bruge de penge, de måtte få ekstra.

Arbejderbevægelsens Erhvervsråd har desuden i en nylig analyse dokumenteret, at forbrugstilbøjeligheden er højest hos de grupper, der tjener mindst, og anbefaler derfor målrettet økonomisk støtte til personer med lave og almindelige indkomster.

Det har været en hård tid i Danmark. Med en skattefri sommercheck kan vi sætte gang i økonomien, og samtidig kan vi give danskerne en hjælpende hånd til en bedre sommer. Det synes jeg ærligt talt, de har fortjent. Det vil også være godt for de mange små virksomheder, der har fået en gedigen mavepuster af coronapandemien.

Lige nu har titusinder mistet jobbet under krisen, og de kan se frem til store indtægtstab. Dagpengene er desuden løbende blevet udhulet, og kontanthjælpen forværret. Mange kan ende i økonomisk ruin. Det er ikke bare uretfærdigt. Det kan ligefrem gøre den økonomiske krise dybere, fordi der er mennesker, der får så lille et rådighedsbeløb, at flere af dem ikke engang vil have råd til et basalt forbrug. Det vil gå ud over efterspørgslen og dermed virksomhederne, så krisen forværres. Det skal vi undgå.

Når hjælpepakkerne stopper, så har vi brug for en effektiv saltvandsindsprøjtning til økonomien. Det har de økonomiske vismænd også argumenteret for. Hvis vi giver en skattefri sommercheck til alle, der tjener op til cirka 32.000,- om måneden før skat, så er det forventeligt over tre millioner danskere, der kan gå ud i sommerlandet og bruge lidt ekstra. Det er dybt ansvarlig økonomisk politik, der sikrer beskæftigelse og arbejdspladser.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
{"DriveBy-Authorized": 10900489,"DriveBy-NotAuthorized": 10900490,"Returning-Authorized": 10900493,"Returning-NotAuthorized": 10900497,"Fan-Authorized": 10900500,"Fan-NotAuthorized": 10900508,"Default": 10900490}