Rune Lund

Blog: Topdirektørernes groteske lønninger skal reguleres med mangemillionærskat

Lønningerne for de store virksomheders topchefer fortsætter med at stikke helt af, mens arbejdsgiverne kræver løntilbageholdenhed for folk med almindelige lønninger. Der er brug for en millionærskat, der gør uhæmmet høje lønninger for landets erhvervselite mindre attraktive.

Blog: En socialt retfærdig vej til det grønne samfund er mulig

Kan man forhindre klimaforandringerne? Kan det finansieres? Og kan det gøres socialt retfærdigt? Ja. Ja. Ja.

Blog: Mette Frederiksens pensionsforslag er en mikrobil, der bliver præsenteret som en Porsche

Det er godt, at Mette Frederiksen foreslår små forbedringer. Men det virker utroværdigt at pakke det hele ind i retorik, der lyder som om, at pensionsforslaget løser de grundlæggende problemer. For det gør det overhovedet ikke.

Blog: Verdens allerrigeste har for meget, flertallet for lidt

26 personer ejer lige så meget som den fattigste halvdel af jordens befolkning. Der findes næppe ord til at beskrive, hvor fuldstændig grotesk det er.

Blog: Regeringens forslag til sundhedsreform er enhver teknokrats vidunderdrøm

Der er mere centralisering, privatisering og ulighed i sundhed på vej, hvis regeringen kommer igennem med sin reform.

Blog: I dag er det direktørernes sidste arbejdsdag

Så kan topdirektørerne holde fri resten af året! De har nemlig i løbet af årets 12 første dage tjent det samme, som en almindelig arbejder tjener på et helt år.

Blog: Kører du i Audi og snyder statskassen?

Audi, Mercedes og andre bilkoncerner udnytter groft et skattehul, som sandsynligvis betyder, at samfundet går glip af milliarder af kroner.

Blog: Ansæt flere folk til at inddrive gælden til det offentlige

Hvis vi skal undgå at smide flere milliarder ud af vinduet, så skal der ansættes flere skattemedarbejdere.

Blog: Vismandsstudie bekræfter enorme usikkerheder om skattesænkninger

Vismændenes nye studie viser endnu engang, at det i bedste fald er naivt og i værste fald bevidst vildledning og særdeles usikkert, når de blå partier påstår, at deres asociale skattereformer tjener sig selv hjem.

Blog: Er hele finanssektoren bare pilrådden? Som i HELE finanssektoren?

Det er virkelig det helt centrale spørgsmål, der presser sig på i forlængelse af dagens skandale i finanssektoren. I morgen er der nok en ny igen.

Blog: En Venstre-ledet regering er lige nu i gang med at ødelægge vores skattevæsen – igen!

Man nu skulle næsten tro, at det var løgn, og at partierne intet, overhovedet intet, har lært af historien. Det har de tilsyneladende ikke.

Blog: Når Lars Løkke prøver at lyde som socialist, så ved vi, valget kommer snart

Til tider lød det næsten, som om Lars Løkke ved folketingets åbning ikke stod på folketingets talerstol, men derimod på talerstolen til Enhedslistens årsmøde.

Blog: Danske Bank skylder os en forklaring

Danske Bank har spillet hasard med stabiliteten og tilliden til den hele den finansielle sektor i Danmark.

Blog: Mere skattekontrol vil give milliarder af kroner til velfærd

Finansloven for 2019 bør afsætte midler til at ansætte flere kontrolmedarbejdere i skattevæsenet. For de tjener deres egen løn ind rigtig mange gange.

Blog: Regeringens finanslov er udsultning af velfærden, ikke en gavebod

Regeringen spinner, at forslaget til finanslov deler milde gaver ud til velfærden. Men det er det rene fup. Sandheden er, at udgifterne ikke kan følge med udviklingen, hvor der bliver flere ældre, flere børn, medicinpriserne stiger og opgaverne bliver flere.

Blog: Kære Alternativet, det er ikke en klog beslutning

Det nytter ikke, at berettiget frustration over Mette Frederiksen fører til, at Lars Løkke kan fortsætte som statsminister.

Blog: Kommuneaftale vil føre til forringelser af velfærden

Enhedslisten stemmer nej til den netop indgåede kommuneaftale. Aftalen om kommunernes økonomi er et kæmpe velfærdssvigt: Der er ikke engang nok penge til at følge med udviklingen i antallet af ældre borgere.

Blog: Sæt arveafgiften op for de rigeste arvinger

De borgerliges ønske om at nedsætte arveafgiften vil primært kommer de rigeste til gode, og der vil mangle milliarder af kroner til vores fælles velfærd.

Blog: Finansministeriets politiske regnemaskine skal revideres

Finansministeriets regnemodeller hviler på et svagt og usikkert empirisk grundlag, der giver fejlagtige og ufuldstændige vurderinger af økonomiske tiltag. Samtidig har regnemaskinen en bias til fordel for højreorienteret økonomisk politik.
Mere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her