Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

12-årige lømler skal også kunne straffes

Blå blok står samlet omkring en sænkelse af den kriminelle lavalder, og jeg er helt enig. De kriminelle bliver desværre yngre og yngre når de begynder.

Banderne bruger unge helt ned til 14, 13 og 12 år til at begå kriminalitet for på denne måde at undgå straf. Derfor skal vi også kunne straffe disse små lømler, så kriminaliteten begrænses.

Straffen skal naturligvis ikke være fængselsdom med hårde kriminelle, men derimod institutioner, der er specialiserede i at få de unge på ret køl igen.

Lov og orden

Det Konservative Folkeparti er Danmarks lov og orden-parti. Vi har alle dage kæmpet for både hårdere straffe og mere politi. Og udviklingen gør, at vores lovgivning må tilpasses virkeligheden.

Det er vigtigt for os konservative, at der sættes massivt ind for at forebygge ungdomskriminalitet. Derfor har vi foreslået, at den kriminelle lavalder sænkes til 12 år.

På denne måde bliver der mulighed for flere sanktioner over for de unge, der i dag laver kriminalitet uden, at det har konsekvenser.

Konkret vil vi oprette en ungdomsdomstol, som skal tage sig af kriminalitet, der begås af 12 til 17-årige. Domstolen skal bestå af særligt uddannede dommere og andre børnesagkyndige, som er specielt uddannede i at håndtere helt unge kriminelle.

Forslaget bakkes op af de øvrige borgerlige partier.

Det er vigtigt for mig at understrege, at dette ikke betyder, at vi sender børn i fængsel. Danmark er i dag forpligtet af FNs børnekonvention til at sikre, at børn under 18 år ikke kommer i fængsel med voksne. Desuden vil ungdomsstolen have mulighed for at henvise sagen til det sociale system, hvis det vurderes, at den unge er uegnet til videre behandling i det strafferetlige system.

Men lovbrud og kriminalitet skal straffes – også hvis man er yngre end 15 år.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Valgdebat

Marie Krarup: Danmark kan være væk om 100 år

Marie Krarup
Lader vi være med at vogte grænserne, og lader vi endnu flere migranter fra muslimske lande bosætte sig i landet, vil vi få et islamiseret land, der kommer til at adskille sig markant fra det land, vi kender i dag.

Debat: Det borgerlige Danmark tabte

Peder Bjerregaard
Når ”gevinstmaksimering” sættes over mennesker og klima, så siger vælgerne stop!
{"DriveBy-Authorized": 10900489,"DriveBy-NotAuthorized": 10900490,"Returning-Authorized": 10900493,"Returning-NotAuthorized": 10900497,"Fan-Authorized": 10900500,"Fan-NotAuthorized": 10900508,"Default": 10900490}