Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Hvorfor interesserer de elitære sig for bonderøvene?

For den elitære højrefløj er frihed og mangfoldighed fyord. Desværre! Min JP-medblogger Rune Selsing har kastet sig ud i et substansløst angreb med primitiv argumentation mod åbenhed og tolerance.

Her på siden findes 25 bloggere. To af de mest læste hedder Rune. Vi har begge en fortid i ungdomspolitik, og vi er begge højreorienterede, men herfra skilles vejene. 

I et temmelig kort blogindlæg sammenkobler Rune Selsing tolerance med naivitet. Hvis man ikke kan følge hans forstokkede tilgang til kultur, så er man faktisk ubegavet fremgår det. Og hvis man ikke frygter det fremmede, så er man pludselig ubevist om sin egen kultur.

Rune Selsing er tilsyneladende blevet forarget over mit seneste indlæg, og måske provokeret af vores uenighed omkring Søren Pape Poulsens kompetencer.

Han kalder mig en bonderøv, der ikke kender sin identitet. Jeg citerer: ”I sin iver for at lægge afstand til sit ophav ender han, den svage provinsialist, med at hylde de mest gennemjokkede klicheer om åbenhed og tolerance. Han køber hele pakken – for ingen skal tro, at han er sådan en beskidt rådden-banan-type, der sidder hjemme i lædersofaen og ikke ved, hvor Myanmar ligger.

Jeg får helt lyst til at spille Trivial Pursuit med ham for lige at sætte tingene på plads. Og så alligevel ikke. Foragten for ”provinsen” gennemsyrer indlægget, så en aften med en lollik som jeg, huer nok ikke Rune Selsing, der selv oprindeligt kommer fra den kulturelle ”højborg” Roskilde.

Jeg er stolt af min baggrund

Jeg ved ikke, hvorfor Rune Selsing mistænker mig for at være flov over at være fra Sydhavsøerne. Det er jeg ingenlunde. Jeg har ofte blogget om mit ophav. Jeg er opvokset i en sund kernefamilie med stærke værdier og solide bånd, og at blive kaldt bonderøv kan jeg såmænd godt tage på mig uden gener. Men at blive kaldt liberal – det er en helt anden sag. Her går Hr. Selsing over stregen. Jeg har skrevet de første 10 blogindlæg om forskellene på liberalkonservatismen og liberalismen. 

Kun de færreste venstre-bønder (I hvis ungdomsorganisation Rune Selsing havde sin politiske opvækst) ville formentlig karakterisere mig som en bonderøv, selvom min familie i generationer ejede Skaløgård på Skalø. Og slet ikke da man på gården havde tjenestefolk og det hele. Jeg har dog stadigvæk de gamle kornregnskaber liggende derhjemme og sort/hvid billeder af familiens bil og udlandsrejser. Helt umoderne og udannede var man nemlig ikke på Lolland-Falster dengang. Det er man heller ikke i dag, for man kan nemlig sagtens være oplyst og liberalkonservativ, selvom man er opvokset på Vestlolland.

Rune Selsings politiske kovending

Måske Rune Selsing husker sin tid som ung og liberal forsvarer af Hizb ut-Tahrirs rettigheder? Dette er ganske interessant, når man ser på Rune Selsings nuværende politiske ståsted: 

Venstres Ungdom (VU) i Roskilde Amt kræver, at regeringen sætter ind over for Politiets Efterretnings Tjenestes (PET) overvågning af den muslimske organisation Hizb-ut-Tahrir.

Amtsformand i VU Rune Toftegaard Selsing betegner det som "fundamentalt forkert", at PET uden videre kan overvåge lovlige organisationer.

- Ikke nok med, at det er fuldstændig uacceptabelt, så er det også en krænkelse af borgernes personlige frihed, siger Rune Toftegaard Selsing til Dagbladet i Roskilde.

Måske bliver næste Rune Selsing-indlæg om, hvor udannet han selv var, da han var en ung frihedsorienteret liberalist?

Andre reaktioner

Af andre farverige reaktioner på mit blogindlæg kan nævnes Uriasposten, der som så ofte før citerer og markerer enkeltudsagn fra min blog og udlægger det som verdens undergang. Denne gang mener de, at mit indlæg er et dødskys til mit parti. Dette er endvidere genvivet på Vederfølners nationalistiske side modstand.nu, som jeg ikke ønsker at linke til.

Endelig så har den reaktionære blog monokultur.dk også valgt at bringe et uddrag af min blog.

Og nej, jeg sætter ikke Rune Selsing i bås med disse ved eksempelvis at kalde ham en nationalistisk romantiker. Jeg mener netop at fordomsfulde båse fordummer debatten. 

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Rune Kristensen har de sidste ti år været aktiv konservativ meningsdanner, blogger, klummeskribent og debattør. Han er uddannet i statskundskab og arbejder som kommunikationsrådgiver. Rune Kristensen var opstillet til Folketinget for Konservative ved valget i 2015. Han var fra 2007 til 2010 landsformand for Konservativ Ungdom. Rune Kristensen har bidraget til flere debatbøger.
Seneste blogs
Af Morten Uhrskov Jensen
21.01.18, 21:32
Sverige er på vej til et nyt stadie. Læs mere
Af Angela Brink
19.01.18, 20:27
I omtalerne i forbindelse med Synnøve Søes bortgang glemmes det, at hun var en virkelig verdensdame, der aldrig sagde et ondt ord – et kendetegn, man ikke just kan genfinde hos alle dem, der havde en holdning til hende. Læs mere
Af Mikael Jalving
19.01.18, 19:01
Politikere er sjældent ideologer eller tænkere, og derfor finder idé- og værdidebatten som regel sted andre steder end på Christiansborg og Slotsholmen. Læs mere
Af Harun Demirtas
19.01.18, 14:25
Selvom sygeplejerskerne i årevis er blevet omrokeret, har en statsminister aldrig stået halvnervøst frem og meddelt dem og hele offentligheden om det. Læs mere
Af Eva Kjer Hansen
19.01.18, 10:09
Det er næppe en forudsætning for at løse rollen som økonomisk vagthund, at man er tilstede inde i Finansministeriet (eller at man kan gå dertil fra den nuværende adresse lige ved Amalienborg). Læs mere
Af Naser Khader
19.01.18, 08:09
Mainstream medierne kan simpelthen ikke komme sig over, at Trump blev valgt, og de er fast besluttede på, at han skal ned med nakken. Læs mere
Af Lars Boje Mathiesen
18.01.18, 12:52
Hvis man ikke er villig til at sætte sin egen taburet og mandat på spil for befolkningens sikkerhed og tryghed, så er man ganske enkelt ikke værdig til at repræsentere borgerne. Læs mere
Af Jens Kindberg
17.01.18, 19:19
Giveren er privat, og modstanderen er kommunen, som ikke vil gøre det muligt. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
17.01.18, 17:36
Mediernes behandling har været udsøgt ringe. Læs mere
Af Christel Schaldemose
17.01.18, 13:35
Europa-Kommissionens længede ventede plastikstrategi kommer med langsigtede mål, men med her-og-nu-handlinger på størrelse med mikroplastik. Læs mere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her