Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Alle, der vil bidrage positivt til samfundet, skal være velkomne i Danmark

Det Konservative Folkeparti tager nu et opgør med primært Dansk Folkeparti, Venstre og Socialdemokraternes fremmedfjendske udlændingepolitik. Vi skal åbne Danmark op for alle, der vil være en del af det danske samfund.

Den nyslåede konservative partiformand lægger godt ud med en ny tolerant og mangfoldig frihedsorienteret linje på udlændinge- og integrationsområdet. Jeg har tidligere debatteret emnet med partifæller.

Jeg vil opfordre alle til at læse Sørens udmelding i dag, der i øvrigt ligger helt i tråd med erhvervslivets holdninger.

Løsningen i en globaliseret verden er ikke, at lukke Danmark inde i en
osteklokke og så åbne for velfærdshanerne for fuld drøn. Dette gør nemlig,
at Danmark ikke tiltrækker den nødvendige kvalificerede arbejdskraft og
samtidigt ødsler vores borgeres penge bort.
 Derfor skal vi i mine øjne tænke anderledes. Vi skal have lukkede kasser for alle
 ikke-danske statsborgere, samtidigt med at alle, der er kvalificerede skal
være velkomne til at komme og bidrage til vores samfund.

Vi har igennem flere år set den danske flygtninge-, indvandrer- , asyl- og integrationspolitik blive tegnet af de snæversynede populister i Dansk Folkeparti – et parti, hvis politiske kerne er ældre- og udlændingepolitik. De har forsøgt at lukke Danmark inde i en osteklokke med skræmmende konsekvenser til følge. En ting er, at danskerne er blevet mere angste for det fremmede, noget andet er, at vi i Danmark i dag mangler blandt mange andre faggrupper ingeniører og læger – og vi er ikke selv i stand til at uddanne nok dygtige folk. Derfor bør vi ændre vores politik og åbne vore grænser for indvandrere med en sådan baggrund.

Udlændinge som ønsker at gøre en indsats for det danske samfund, naturligvis uden at ligge de øvrige borgere til last.

 Helt overordnet, så er det vigtigt, at vi skelner mellem flygtninge og indvandrere. Flygtninge er på flugt fra noget og skal derfor hjælpes midlertidigt. Jeg anerkender Danmarks forpligtelser over for FN i forhold til at modtage flygtninge fra verdens brændpunkter. Flygtninge skal dog først og fremmest hjælpes i nærområdet både af menneskelige og økonomiske årsager.

Men når de kommer til Danmark, kan det ikke understreges nok, at en hurtig asylproces er vigtig, da vi nødigt skal gøre en ulykkelig skæbne værre. På den anden side har vi indvandrere, der frivilligt vandrer ind i landet. Det er denne gruppe, som Dansk Folkeparti primært vil have gjort mindre. Som borgerlige accepterer vi forskellighed. Indvandrere skal have ret til at udøve deres religion og bevare deres kulturelle særpræg, men samtidigt skal indvandrere rette sig efter dansk lovgivning. Indvandrerne skal integreres i det danske samfund, og dette skal foregå både ved at give forskellige tilbud såvel som at stille krav.

Det velfærdssystem, vi har i Danmark, tiltrækker fattige fra hele verden. Hvis vi i stedet for at lave skrappe regler mod indvandring til Danmark, indskrænker velfærdsstaten til kun at omfatte danske statsborgere, så vil de fattige og ukvalificerede ude i verden ikke være tiltrukket af Danmark, og vi vil kunne åbne grænserne for omverdenen.

Frihed indebærer, at man kan slå sig ned og søge sin lykke, hvor man vil. Dette er ikke muligt for udlændinge at gøre i Danmark i dag. Som samfund må vi derfor undvære de initiativer og goder, som potentielle tilflyttere måtte bringe med sig, og det er en skam.

Danmark skal være et samfund der er åbent for alle personer – uanset kultur, religion og etnicitet. Alle, der kan og vil forsørge sig og sine, skal i min optik være velkomne i Danmark. Nogle politikere i Danmark har en opfattelse af integrationen som noget, skal gøre indvandrere til 'ægte danske'. 

Men man kan sagtens være dansk uden at kunne kongerækken. Den er der ufatteligt mange 'ægte danskere', der heller ikke kan. Om man spiser flæskesteg eller halalkød er ikke det afgørende. Man kan godt blive dansk statsborger og holde ramadan. Det handler om at overholde loven og om at bidrage til samfundet. Så skal vi ikke være så nervøse for en kulturel mangfoldighed, som er helt naturlig i et moderne globalt orienteret samfund. Andre kulturer har alle dage påvirket Danmark. Vi kan ikke leve i en osteklokke - og vi skal udnytte potentialet fra disse tilkommere fuldt ud.

Jeg er utrolig glad for mit partis linje i denne sag. Personligt håber jeg, at vi kan tage den et skridt videre i retning af åbne grænser og lukkede kasser (Læs uddybet her), samt en udtrædelse af Schengen, så vi supplerer med egen grænsekontrol. Vi skal have de rigtige menensker hertil, og holde de forkerte ude.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Rune Kristensen har de sidste ti år været aktiv konservativ meningsdanner, blogger, klummeskribent og debattør. Han er uddannet i statskundskab og arbejder som kommunikationsrådgiver. Rune Kristensen var opstillet til Folketinget for Konservative ved valget i 2015. Han var fra 2007 til 2010 landsformand for Konservativ Ungdom. Rune Kristensen har bidraget til flere debatbøger.
Seneste blogs
Af Jens Kindberg
17.01.18, 19:19
Giveren er privat, og modstanderen er kommunen, som ikke vil gøre det muligt. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
17.01.18, 17:36
Mediernes behandling har været udsøgt ringe. Læs mere
Af Christel Schaldemose
17.01.18, 13:35
Europa-Kommissionens længede ventede plastikstrategi kommer med langsigtede mål, men med her-og-nu-handlinger på størrelse med mikroplastik. Læs mere
Af Jens-Kristian Lütken
17.01.18, 12:15
København skal ikke leve af statslige arbejdspladser Læs mere
Af Olav Skaaning Andersen
17.01.18, 08:21
Det er klynk, når Socialdemokratiets gruppeformand påstår, at politikere ikke kan komme til orde i medierne. Læs mere
Af Anders Vistisen
16.01.18, 10:25
Dansk Folkeparti har intet ansvar for regeringens liberale projekt. Læs mere
Af Josephine Fock
16.01.18, 07:29
Den skærpede tiggerlov bør afskaffes, fordi den er et klassisk eksempel på en lovændring, der skulle få regeringen til at fremstå hurtig og handlekraftig, men ender med at være sjusket og straffe uskyldige mennesker. Læs mere
Af Jaleh Tavakoli
15.01.18, 11:28
Kære skoler, gymnasier, kirker og andre som besøger, samarbejder med eller som promoverer det iranske præstestyres moske, I skal vide at over tyve unge mennesker for nyligt har mistet livet i Iran, alene fordi de gik på gaden og ytrede sig imod netop samme præstestyre. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
13.01.18, 20:50
Vi kommer ikke uden om det, så hvorfor ikke begynde med det samme? Læs mere
Af Mikael Jalving
13.01.18, 18:53
Da Berlinmuren væltede og Sovjetunionen sank i grus, blev den revolutionære venstrefløj frisat snarere end besejret. Læs mere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her