Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blog. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

De har planer nede i EU, som ikke lover godt for Danmark

Ja – EU er dødkedelig! Men vi er nødt til at holde et vågent øje med alle de vilde planer, som EU-fanatikere udtænker dernede. Vi risikerer nemlig, at de bliver til virkelighed, det er jo sket før.

For nogle dage siden, den 9. maj, var det igen europadag. Den er danskerne ret ligeglade med; der bliver højst hængt nogle forkølede EU-flag op på Christiansborg og foran nogle kommunekontorer.

Men på europadagen skete der faktisk noget vigtigt. I EU-Parlamentet nede i Strasbourg blev der under store fanfarer vedtaget et dokument: ”Erklæring fra Konferencen om Europas fremtid”. Og hvad er så det? Det er et projekt, som blev sat i gang af EU-Parlamentet og EU-Kommissionen for to år siden udstyret med millioner af euro til møder og videokonferencer og præsenteret som et forum, hvor »tilfældigt udvalgte europæiske borgere« og »civilsamfundet« i en fri debat med EU-politikerne og EU-funktionærerne kunne komme med forslag til, hvordan EU skal reformeres.

Og nu ligger resultatet foran mig. 325 forslag om »Europas fremtid«.

Man kan selvfølgelig reagere med et skuldertræk, som de danske EU-politikere gør, og sige: ”Herregud, det er jo bare en ønskeseddel fra EU’s mest EU-glade politikere og borgere, det bliver da aldrig til noget!”

Tør nogen gætte på, hvad resultatet blev? Kan det være, at de hundreder af »tilfældigt udvalgte« EU-borgere og ngo’er foreslog, at EU skulle nedlægge nogle af sine utallige, overflødige komitéer? At EU skulle blande sig mindre i landenes egne forhold?

Naturligvis ikke. Hele forestillingen blev domineret af dem, som synes, at EU er en fantastisk idé, og at vi skal have meget mere EU. Og dem, som er direkte eller indirekte betalt af EU.

Fremtids-dokumentet er en endeløs ønskeseddel: For hvem vil ikke gerne have hurtigere internetforbindelse, passe på fuglene, genanvende plastikposer, spise sund mad osv.?

Men i stedet for alt det ufarlige skal vi lægge mærke til det farlige i dokumentet fra EU’s Fremtidskonference. Et udpluk: Fælles EU-regler for, om en asylsøger skal have asyl eller ej, hvordan de skal modtages, indkvarteres og fordeles mellem EU-landene. Men her kan danskerne i det mindste ånde lettet op, for den gode, gamle nyhed er, at Danmark med sit retsforbehold slipper for at være med i den slags – foreløbig.

Hvad vi ikke slipper for, hvis fremtidskonferencens planlæggere får deres vilje, er – udover en EU-hær, naturligvis – tvungne kønskvoter i ledelsen af firmaer, ens EU-mindsteløn i alle lande, ens beskatning af selskaber, ens adoptionsregler. Og skolebørnene skal undervises i EU’s historie og fælles værdier, så de kan blive gode EU-borgere.

Men det farligste for Danmarks selvstændighed er måske dokumentets anvisning på, hvordan EU-apparatet skal få mere magt til at gennemføre europæernes ”ønsker” – for det ligner faktisk et snigende, fredsommeligt kup.

Det skal ske ved mere magt til EU-Parlamentet: EU-Parlamentet skal kunne fremsætte egne lovforslag og kunne udskrive folkeafstemninger i hele EU. Vi skal have tvær-europæiske partier, som på forhånd er sikret et antal pladser i EU-Parlamentet. Der skal være ens regler for, hvordan landene vælger deres medlemmer af EU-Parlamentet. Valgretsalderen skal være 16 år i alle lande. De vil afskaffe vetoretten. Og de vil igen forsøge at få indført en EU-forfatning.

Mindst en tiendedel af forslagene kræver traktatændringer. Så hvordan forhindrer EU-apparatet, at de enkelte lande en gang imellem stiller sig på tværs? Man forsøger at svække dem med pressionsgrupper: trojanske heste betalt af EU og massive kampagner i medierne.

Fremtids-dokumentet foreslår, at der skal holdes et EU-konvent, som udformer et nyt forslag til EU-forfatning. Og ude i medlemslandene skal der jævnligt afholdes »folkeforsamlinger«. Hvad er det mon?

En folkeforsamling skal åbenbart være et rådgivende forum, hvor »folket« kan overtale sine politikere til at arbejde for mere »Europa«. Her skal »civilsamfundet« bestemme. Og civilsamfundet? Det er naturligvis de utallige stats- og EU-betalte ngo’er eller rettere: pressionsgrupper for menneskerettigheder, klima- og kønspolitik osv. De maser sig frem til medierne og magten – uden at have noget folkeligt mandat, men til gengæld godt polstret med penge fra EU.

EU’s »folkeforsamlinger« og »civilsamfund« er intet andet end EU-betalt pression på landenes egne folkevalgte politikere.

Man kan selvfølgelig reagere med et skuldertræk, som de danske EU-politikere gør, og sige: ”Herregud, det er jo bare en ønskeseddel fra EU’s mest EU-glade politikere og borgere, det bliver da aldrig til noget!”

Så føderationen er ”stendød”? Ligesom unionen for 36 år siden? Men hvorfor så bruge tusinder af timer og millioner af euro på Konference om Europas Fremtid. Det er da at holde alle de »tilfældigt valgte europæere« for nar? Og hvorfor blev de 325 forslag omfavnet og blåstemplet på europadagen den 9. maj af EU-Parlamentet og af EU’s topfolk, Ursula von der Leyen og Emmanuel Macron?

Jeg vælger at tage dem alvorligt.

Jeg har deres plan sort på hvidt foran mig: Det er ikke bare en uskyldig ønskeseddel, men en plan for meget mere EU. Og hvis ”mere EU” ikke findes på din egen ønskeseddel, så gør du klogest i at stemme nej den 1. juni.

Vil du have meninger direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis og få de seneste indlæg fra Jyllands-Postens debatsektion én gang i døgnet – klik her, sæt flueben og indtast din mailadresse. Følg også JP Debat på Twitter

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.