Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blog. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Et frisk og livgivende pust fra Frankrig

En ny politiker er på banen i Frankrig og stiller måske op til præsidentvalget. Han siger det indlysende, som mange tænker, men ikke tør sige: at assimilation af indvandrere er nødvendigt, og at integration ikke er nok.

Èric Zemmour, hedder manden. Han er 63 år og søn af jødiske indvandrere fra Algeriet. Om han stiller op til det franske præsidentvalg næste år, er stadig usikkert, men jeg håber det, for hans tanker om integration og assimilation er et frisk pust i debatten. Det samme er hans kritik af et EU, der vokser sig større og større og truer den nationale suverænitet.

I sin bog ”Frankrig har ikke sagt det sidste ord” advarer han mod den store ”befolkningsudskiftning”, som er et begreb, der også er blevet anvendt af manden bag bevægelsen ”Generation Identitaire”, Reynaud Camus – og netop denne fornemmelse af en befolkningsudskiftning må mange steder i Frankrig være helt reel.

Befolkningsudskiftningen er ifølge Zemmour en nådesløs proces, der giver mindelser om Romerrigets forfaldsperiode, og som truer vores identitet. Tankerne er interessante – ikke mindst idéen om, at begrebet integration ikke giver mening, når indvandringen er blevet så fremskreden, at man må spørge sig selv, hvem det i grunden er, der skal integreres – den gamle værtskultur eller de indvandrede?

Vi skal aldrig nogensinde acceptere at blive noget andet end danske her i landet, hvilket betyder, at integration er et misvisende begreb.

Jeg er helt enig. For mig handler det om identitet og civilisation. Det handler om, at vi skal turde stille krav til indvandrerne, og at kravet nødvendigvis må være, at de skal tilpasse sig værtslandets kultur. I Danmarks tilfælde betyder det ikke, at muslimske indvandrere pludselig skal spise flæskesteg eller gå i kirke – selv om jeg da bestemt vil synes, at den sidste idé er god.

Nej, det handler om at henvise religionen til privatlivet og at respektere demokratiet og kønnenes ligestilling. Det handler om respekt for mennesker med en anden religion. Det handler om at tillade en datter med muslimsk baggrund at gifte sig med en kristen dansk mand og at give børnene ret til at vælge deres egen religion. Kort sagt handler assimilation om – over tid – at forvandle sig til en fuldgyldig del af det samfund, man har valgt at bosætte sig i.

For venstrefløjen handler det altid meget primitivt om hudfarve. Men jeg er farveblind. Til gengæld er jeg ikke kulturblind. Ingen kulturer er ”bedre” end andre. Men i Danmark er den danske kultur bedst, nøjagtig som den tyrkiske kultur er bedst i Tyrkiet, og den arabiske bedst i Marokko eller Tunesien.

Vi skal aldrig nogensinde acceptere at blive noget andet end danske her i landet, hvilket betyder, at integration er et misvisende begreb. For integration forudsætter, at begge parter skal bevæge sig. Men vi skal som danskere ikke bevæge os så meget som en millimeter. Det skal derimod de mennesker, som har valgt at nyde godt af vores gæstfrihed og et af verdens bedste samfund.

Jeg ønsker både Frankrig og Éric Zemmour held og lykke – og jeg håber, at vi kan tage ved lære af det gode eksempel her i landet.


Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.