<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Dette er en annonce. Luk her

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Stop fodboldtosserne!

Når fodboldkampe bliver brugt som skalkeskjul for arrangerede slåskampe mellem primitive individer, så er det på tide at få vist dem, at de tager helt fejl.

61 sager om vold mod politiet. Fem politifolk kom til skade. Og fem personer er sigtet for lovovertrædelser. Sådan ser regnebrættet ud for nuværende, efter fodboldtosser fra henholdsvis FCK og Brøndby tørnede sammen i forbindelse med søndagens fodboldkamp. Og når de ikke kunne slås med hinanden, sloges de med politiet og deres hunde. Det blev så grelt undervejs, at en politibetjent så sig nødtvungen til at trække sin tjenestepistol.

Hvad resultatet blev i den fodboldkamp, som egentligt skulle være det primære, er i denne sammenhæng ligegyldigt, for her handler det om nogle primitive tosser, der bruger fodbolden til at agere voldsmænd. Og volden overskygger selvklart mediernes dækning af kampen.

For mit vedkommende ser jeg gerne, at politiet til denne slags arrangerede slåskampe mellem fodboldtosser lader dialogbetjentene i de gule veste blive hjemme.

Hvad er det dog, der foregår? Hvilken krøllet hjerne er det, der mener, at en fodboldkamp skal være en kampplads – ikke på græsset – men fansene imellem? Hvilke voksne mænd er det, der aktiverer det mest primitive i deres hjerner for at vende hjem med adrenalinet pumpende rundt i kroppen, måske et knækket ego og en forslået krop og ikke mindst en sigtelse, tiltale og senere en dom?

Og politifolkene? De modige og brave mennesker, der måske selv ville ønske, at de kunne tage deres familie, børn og venner med ind til en hyggelig fodboldkamp, som bliver beordret til at trække i fuld kampuniform for at holde nogenlunde styr på primitive individer. Og gør, hvad de kan for at passe på sig selv og de stridende parter. En utaknemmelig opgave at skulle skille og beskytte parter, der selv har ønsket hinandens konfrontation. Er det rimeligt?

For mit vedkommende ser jeg gerne, at politiet til denne slags arrangerede slåskampe mellem fodboldtosser lader dialogbetjentene i de gule veste blive hjemme og meget mere kontant får vist disse primitive individer, at man skal opføre sig ordentligt, når man tager til fodbold. Og kan man ikke finde ud af det, ja, så må lovens lange arm ramme hurtigt, hårdt og præcist. For når man agerer så primitivt, som fodboldtosserne gør, så preller dialogen af som fedt på en gås. Her må man gå ned på deres niveau.


Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
  • Vi beklager problemerne med visningen af kommentarsporet. Der bliver arbejdet på en løsning. Vh. Jyllands-Posten
Profil
Pia Kjærsgaard (f. 1947), er medlem af Folketinget (DF) og 2. næstformand i Folketingets Præsidium. Pia Kjærsgaard er Dansk Folkepartis stifter og var Folketingets formand fra 2015 til 2019. Hun er medlem af Folketingets Præsidium fra 2012 og Udvalget for Forretningsordenen samt ridder af Dannebrog af 1. grad. Gift med Henrik Thorup, som hun har to børn med. Uddannet fra Købmandsskolen i København, 1963-1965. Kontoransat inden for forsikrings- og reklamevirksomhed, 1963-1967, og hjemmehjælper, 1978-1984. Medlem af Folketinget for Fremskridtspartiet fra 1984, hvor hun var politisk leder 1985-1994. Medlem af Folketinget for Dansk Folkeparti fra 1994, hvor hun var formand 1995-2012.
Seneste blogs
Af Marie Høgh
26.11.21, 17:00
Hold nu op med den automatforargelse over den prøve – hvor værdispørgsmålene tydeligt afslører, hvem man går efter. Læs mere
Af Nauja Lynge
26.11.21, 07:45
Det bør kun indføres igen som sidste udvej. Læs mere
Af Søren Gade
25.11.21, 15:15
Den danske model er bedre for alle parter end mindsteløn. Derfor vil jeg kæmpe for, at Danmark undtages fra direktivet og kan fortsætte med at have et af de bedste arbejdsmarkeder i verden. Læs mere
Af Henrik Dahl
25.11.21, 14:09
Jeg er ude af stand til at se, hvad der skulle være af argumenter imod at beskytte ytrings- og tankefriheden ekstra godt i disse år. Læs mere
Af Mikael Jalving
24.11.21, 16:28
Frygt ikke kun statsministeren og hendes departementschef. Frygt dig selv, ligesom du frygter havet, søen, isen, skoven eller det forestående danmarksmesterskab i cykelcross. Læs mere
Af Rune Toftegaard Selsing
24.11.21, 12:00
Man kan kritisere vores statsminister for alt muligt, men i minksagen er der intet at komme efter. Læs mere
Af Nauja Lynge
23.11.21, 22:11
Ingen gider høre på irettesættelser og bortforklaringer længere fra Mette Frederiksen. Læs mere
Af Uffe Elbæk
23.11.21, 12:54
Lige nu er beslutningerne om uddannelser præget af tilfældigheder, særinteresser, manglende indsigt og indføling og ikke mindst et fravær af ambitioner. Læs mere
Af Henrik Dahl
23.11.21, 00:00
Er det sådan, at RUC er ved at udvikle sig til et sted, hvor man specialiserer sig i at bagatellisere og relativisere og hvidvaske alle de problemer, der specifikt har at gøre med stormellemøstlig kultur, der møder Danmark? Læs mere
Af Mikael Jalving
21.11.21, 10:00
Hvordan forhindrer vi fremover uønsket indvandring? Det lyder svært. Det er det også, men ikke umuligt. Læs mere