<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Dette er en annonce. Luk her

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Christiania er stadig en skamplet på danmarkskortet: Ryd det

Vi har desværre aldrig kunnet tage os sammen til at få ryddet den kriminelle fristad – nu er det tid.

I disse dage fejrer Christiania 50-års fødselsdag. Og er der egentligt noget at fejre? Nej! Så kort skal det lyde. Men hvad er det egentlig, de fejrer? Ganske simpelt, at de nu gennem 50 år billigt har kunnet boltre sig på en af Danmarks dyreste adresser i et anarkistisk parallelsamfund, mens kriminaliteten og de kriminelle finder et tiltrængt helle på den såkaldte selvudnævnte fristad. For her dyrker man den ekstreme mangfoldighed, som inkluderer kriminelle elementer i alle former.

Eksperimentet Christiania har spillet komplet fallit.

Christiania burde aldrig have fået lov til at eksistere, udvikle og manifestere sig som et samfund i samfundet. Men typisk for det danske samfund at vi aldrig rigtig har kunnet blive enige om at få ryddet stedet og i stedet få det fuldkommen normaliseret, så der vil være reelle og lige muligheder for alle danskere til at bosætte sig derude. Og det ovenikøbet set i det lys, at kriminaliteten stortrives derude.

Som tiden går, bliver det sværere og sværere at få det ryddet. Det burde havde været sket allerede i 1971, da de første hippier lalleglade rendte ind på det forladte militære område og erklærede fristaden som grundlagt.

Nogle vil mene, at Christiania er et dejligt, paradisisk og fredeligt sted. Andre vil nok mene det modsatte, hvilket utallige kriminelle forhold vidner om, hvorfor politiet gennem årene har måttet allokere uanede ressourcer derude.

Christiania er uden undtagelse det mest kriminelle område i hele Danmark. Hvorfor vi accepterer det uden at gøre op med det, strider imod enhver form for rimelighed og fornuft i et ellers velfungerende retssamfund.

Eksperimentet Christiania har spillet komplet fallit. Kriminaliteten fortsætter, og det har årenes frustrationer og politiindsatser ikke kunnet dæmme op for. Tiden er løbet fra et så smukt rekreativt område på en så attraktiv adresse, som Christiania ligger på, til at det skal bebos og benyttes af asociale og kriminelle typer, som i deres grundeksistens blot er i modstrid til det etablerede samfund.

Så lad os få det ryddet og givet det tilbage til danskerne.

Her kunne der i stedet f.eks. bygges en række gode og fornuftige ungdoms- og ældreboliger, og ikke mindst nogle boliger som helt almindelige danskere og børnefamilier vil have råd til at bebo. For det mangler der. Ikke et helle for asociale og kriminelle elementer.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
  • Vi beklager problemerne med visningen af kommentarsporet. Der bliver arbejdet på en løsning. Vh. Jyllands-Posten
Profil
Pia Kjærsgaard (f. 1947), er medlem af Folketinget (DF) og 2. næstformand i Folketingets Præsidium. Pia Kjærsgaard er Dansk Folkepartis stifter og var Folketingets formand fra 2015 til 2019. Hun er medlem af Folketingets Præsidium fra 2012 og Udvalget for Forretningsordenen samt ridder af Dannebrog af 1. grad. Gift med Henrik Thorup, som hun har to børn med. Uddannet fra Købmandsskolen i København, 1963-1965. Kontoransat inden for forsikrings- og reklamevirksomhed, 1963-1967, og hjemmehjælper, 1978-1984. Medlem af Folketinget for Fremskridtspartiet fra 1984, hvor hun var politisk leder 1985-1994. Medlem af Folketinget for Dansk Folkeparti fra 1994, hvor hun var formand 1995-2012.
Seneste blogs
Af Morten Uhrskov Jensen
16.10.21, 13:00
Han ville få min stemme, hvis jeg var fransk. Læs mere
Af Utku H. Güzel
15.10.21, 19:00
Der er vel ingen, som er i tvivl om, at nutidens mantra er blevet vækst og velstand. Det kapitalistiske system tillader simpelthen ikke, at vi stopper op og lige trækker vejret. Læs mere
Af Marie Høgh
15.10.21, 17:00
De eneste, der kan drage til ørkenlandet alene for sportens skyld, er fodboldspillerne. Alt andet er politik i rå form. Læs mere
Af Desiree Ohrbeck
15.10.21, 16:09
Den bedste måde at fejre fodboldslandsholdets succes på er at blive hjemme. Læs mere
Af Lars Boje Mathiesen
15.10.21, 14:58
Regeringen og dets socialistiske parlamentariske grundlag giver flere penge til DR. Læs mere
Af Harun Demirtas
14.10.21, 14:00
Ingen forældre kommer i paradis for at begå overgreb på et barns kønsorgan – og slet ikke under dybt bekymrende forhold. Stop med det! Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
14.10.21, 08:18
Helle Thorning-Schmidts nye bog er værd at læse. Den er som at høre hende tale. Og fuld af selverkendelse. Læs mere
Af Louis Jacobsen
14.10.21, 08:15
Det burde være ligetil at boykotte VM i Qatar. Men vi har syltet beslutningen, og nu har fodboldlandsholdet tilmed klaret sig suverænt godt. Læs mere