<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Dette er en annonce. Luk her

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

De helligste af de hellige er ikke længere stuerene

Heldigvis er miraklernes tid ikke helt forbi. Og selv ærkeradikale kræfter virker til at være vågnet op til duften af fornuftens stemme. Nu mangler de bare at få resten af de kulturradikale til at stemple ind på de holdninger.

Når de helligste af de hellige ikke længere er stuerene, og de kulturradikale er blevet til fuldtonede højrepopulister, ja, så er der faktisk alligevel håb for, at Europa ikke orkestrerer sin egen undergang.

Pæne er ordene ikke, men ”ikke-stuerene” og ”højrepopulister” er ellers nogle af de mange skældsord, der er blevet kastet fra naivisterne og de kulturradikale mod dem – det kunne være mig – som kerer sig om Danmark, altid har gjort det og særligt er kritiske over for indvandringen fra ikkevestlige lande. Eller mere konkret adresseret: MENAPT-landene. Altså folk, som kommer fra Mellemøsten, Nordafrika, Pakistan og Tyrkiet.

For lad os nu være ærlige: Det er herfra, de kommer, dem, der skaber os de udfordringer, man skal være mere end normalt blind og døv for ikke at have opdaget. Eller måske bare kulturradikal og selvfed.

For det er faktisk noget af den bevægelse, der i disse år er ved at sætte i kraft. I al fald hos nogle af dem, der ellers har reddet allermest helligt på de selvgodes hest.

De Radikales 2. næstformand, Andreas Steenberg, erkender nu i en ny bog, at udlændingeloven fra 1983 var forkert. Det var den lov, der ellers blev betragtet som verdens mest liberale udlændingelov. Danmark skulle simpelthen løftes op som verdens humanitære foregangsland uden at tage hensyn til alle de ulykkelige konsekvenser, det ville have, at mene, at vi som land skulle redde en så stor del af verdens mennesker, der ønsker at leve et liv et andet sted, end de oprigtigt burde leve.

Næstformanden erkender ligeledes, at hovedlinjerne i rigtigt mange af de udlændingepolitiske stramninger, der med Dansk Folkepartis vedvarende pres blev gennemført under Fogh Rasmussens regeringstid, ligeledes var rigtige.

Den kulturradikale fhv. chefredaktør på dagbladet Politiken Bo Lidegaard måtte hændervridende erkende i et interview med Weekendavisen, at der er et reelt behov for et Fort Europa, da Europa ellers vil knække sammen under det konstante pres fra migranter, som ønsker en tryggere tilværelse i Europa.

Det var ellers den holdning, han som chefredaktør for de kulturradikales nyhedsmedie, dagbladet Politiken, tidligere har beskrevet som højrepopulistisk. Ja, så er det, som om det ikke kan blive meget større, når den fhv. chefredaktør enten selv indirekte udråber sig som højrepopulist eller ganske enkelt blot som en, der er blevet så klog, som dem han tidligere kaldte for højrepopulister.

Vi er i al fald rykket et godt stykke i den rigtige retning. Og træerne bliver forhåbentlig ved at vokse ind i himlen. Eller i det mindste have rod i fornuftens muld.

Jeg havde ellers ikke regnet med, at vi kunne se en større personlig forandring og erkendelse, end da islamisten Ahmed Akkari – der jo som bekendt var en af hovedmændene for at opildne til Mellemøstens had mod Danmark grundet Muhammed-tegningerne – pludselig vågnede op som fuldblodig demokrat og dermed gjorde op med hans tidligere islamistiske formørkede holdninger.

Men heldigvis er miraklernes tid ikke helt forbi. Og selv ærkeradikale kræfter virker til at være vågnet op til duften af fornuftens stemme.

Nu mangler de bare at få resten af de kulturradikale til at stemple ind på de holdninger.


Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
  • For at se kommentarer og deltage i debatten, så skal du være logget ind på din Facebook-profil.
Profil
Pia Kjærsgaard (f. 1947), er medlem af Folketinget (DF) og 2. næstformand i Folketingets Præsidium. Pia Kjærsgaard er Dansk Folkepartis stifter og var Folketingets formand fra 2015 til 2019. Hun er medlem af Folketingets Præsidium fra 2012 og Udvalget for Forretningsordenen samt ridder af Dannebrog af 1. grad. Gift med Henrik Thorup, som hun har to børn med. Uddannet fra Købmandsskolen i København, 1963-1965. Kontoransat inden for forsikrings- og reklamevirksomhed, 1963-1967, og hjemmehjælper, 1978-1984. Medlem af Folketinget for Fremskridtspartiet fra 1984, hvor hun var politisk leder 1985-1994. Medlem af Folketinget for Dansk Folkeparti fra 1994, hvor hun var formand 1995-2012.
Seneste blogs
Af Henrik Dahl
27.09.21, 14:48
Vores samfundsmodel er bedre end den hippie-anarkistiske samfundsmodel, grundlæggerne af Christiania troede på. Det er et gode for borgerne at leve i et samfund, hvor der er respekt for den almindelige voksne ansvarlighed og for de traditioner og værdier, der har tjent os godt gennem umindelige tider. Læs mere
Af Martin Lidegaard
26.09.21, 12:05
Danske virksomheder er langt foran politikerne på Christiansborg i viljen til grøn omstilling. Hvorfor bakker vi dem ikke helhjertet op? Læs mere
Af Mikael Jalving
26.09.21, 09:30
Ny lærebog i islams tilblivelse falder på et meget, meget tørt sted, i en tid, hvor det i medierne alt for nemt reduceres til noget med tørklæder, tolerance, eid og slik uden animalsk gelatine. Læs mere
Af Jens-Kristian Lütken
26.09.21, 09:04
Det er fortsat eksotisk, når en mand møder op til babyrytmik. Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
24.09.21, 11:30
Held og lykke til SSW's vej til Forbundsdagen, der vil være den nordligste delstats tiltrængte stemme i Berlin – og måske tungen på vægtskålen. Læs mere
Af Søren Gade
23.09.21, 22:24
Hvis man forbyder fly, vil de fleste formentligt i stedet vælge bilen, hvilket det europæiske vejnet slet ikke er gearet til. Læs mere
Af Isabella Arendt
23.09.21, 22:19
Jeg kan godt forstå, at landbruget føler, at regeringen lyver for dem - og danskerne. Læs mere
Af Pia Kjærsgaard
23.09.21, 18:30
Vi har desværre aldrig kunnet tage os sammen til at få ryddet den kriminelle fristad – nu er det tid. Læs mere
Af Nauja Lynge
23.09.21, 17:34
Selvstændighedsslæden er ikke køreklar for Grønland. Derfor manipuleres der med præmisserne. Læs mere