<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Dette er en annonce. Luk her

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Bekymring er ikke godt nok, justitsminister

Utilpassede indvandrerdrenge ødelægger igen festen for de glade studenter. Nick Hækkerup udtrykte sin forargelse over fænomenet, men gør noget ved det i stedet.

Traditionen tro er det tid til, at årets studenter kører gennem deres lokalområde i det fine tøj og med studenterhuerne på hovedet, som vidner om en afsluttet uddannelse. Det gør de for at fejre den store dag og for at besøge de forskelliges familier.

Hvad der samtidig er blevet en trist tradition er, at de festligt udsmykkede studenter og vogne bliver udsat for reelle overfald med bl.a. æg, sten, bomberør og kanonslag.

Alle bør instinktivt vide, hvem der kan finde på sådan noget her. Men vores alle sammen justitsminister – ham der er ansvarlig for lov og orden - han lægger ansigtet i undrende folder og spørger på sin facebookside: ”Hvem er de mennesker, der kan finde på at kaste æg og kanonslag efter studenterne på den dag, de har set frem til i tre år?”

Ja, hvem er det mon, justitsminister?

Lader vores justitsminister som om, han ikke ved, hvem det er, er det alvorligt?

Ved han det reelt ikke, er det endnu mere alvorligt.

For om nogen bør han da vide, hvem det er. For fænomenet er ikke enkeltstående. Og noget, der er foregået de foregående år, hvor der har været mange tilfælde af studentervogne, der er blevet overfaldet på denne primitive vis.

Og hvem er det så, der ikke levner andre mennesker muligheden for at fejre en velafsluttet studieperiode?

Ifølge denne artikel i BT: Unge drenge beskyder studentervogne med æg og kanonslag: ’De siger, det er en tradition’, så er den fuldkommen utvetydige melding, at det er de klassiske umodne og utilpassede indvandrerdrenge, der fester på deres helt egen primitive facon. Ved at ødelægge det for andre. Og konsekvensen er, at flere af disse studentervogne fremover undlader at køre særlige steder. For der ved de erfaringsmæssigt, at de bliver overfaldet.

Præcis de samme utilpassede indvandrerdrenge, der bruger nytåret til at skyde bomberør og kanonslag mod civile borgere og redningsmandskab som deres lille primitive nytårstradition.

Præcis de samme utilpassede indvandrerdrenge, som terroriserer de boligområder, de primært bor i, men som de samtidig forsøger at overtage med deres dominansadfærd.

Præcis de samme utilpassede indvandrerdrenge, som på så mange andre planer belaster vores samfund med utilpasset og kriminel adfærd.

Disse utilpassede indvandrerdrenge har oprettet deres egen lille primitive sommertradition, i udspring fra deres parallelsamfund, ved at forsøge at ødelægge festen for årets studenter. Og det lykkedes jo desværre for dem: For de studerende, der oplever at være om bord på en lastbil, som er mål for disse direkte og planlagte overfald, får selvfølgelig ødelagt deres fest. For hvem kan feste videre efter at være blevet overfaldet?

Om det bunder i misundelse, manglende empati eller blot primitivitet, er ikke lige til at sige. Men måske en kombination af det hele?

Men det korte af det lange: Vi kan ikke nøjes med en slap justitsminister, der lægger ansigtet i bekymrende folder uden handling. For det løser ingenting. Havde justitsministeren udvist noget initiativ, havde han undersøgt, hvem disse overfaldsmænd er, og selvfølgelig gjort det klart, at han som ansvarlig for landets lov og orden vil sætte en stopper for disse utilpassede indvandrerdrenge, og at han vil sætte ind med, hvad der er nødvendigt. For de unge studenter skal selvfølgelig have lov til at have denne unikke oplevelse i livet uden risiko for overfald.

Og de utilpassede indvandrerdrenge? De siver igen ind i deres bebyggelser med et fjoget grin og endnu en sejr på samvittigheden. Og glæder sig til næste.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
  • Vi beklager problemerne med visningen af kommentarsporet. Der bliver arbejdet på en løsning. Vh. Jyllands-Posten
Profil
Pia Kjærsgaard (f. 1947), er medlem af Folketinget (DF) og 2. næstformand i Folketingets Præsidium. Pia Kjærsgaard er Dansk Folkepartis stifter og var Folketingets formand fra 2015 til 2019. Hun er medlem af Folketingets Præsidium fra 2012 og Udvalget for Forretningsordenen samt ridder af Dannebrog af 1. grad. Gift med Henrik Thorup, som hun har to børn med. Uddannet fra Købmandsskolen i København, 1963-1965. Kontoransat inden for forsikrings- og reklamevirksomhed, 1963-1967, og hjemmehjælper, 1978-1984. Medlem af Folketinget for Fremskridtspartiet fra 1984, hvor hun var politisk leder 1985-1994. Medlem af Folketinget for Dansk Folkeparti fra 1994, hvor hun var formand 1995-2012.
Seneste blogs
Af Morten Uhrskov Jensen
30.11.21, 22:00
P1 Morgen og en forsker fra Aarhus Universitet søgte at bevise, at det går meget bedre med integrationen, end hr. og fru Danmark evner at forstå. Det nærmer sig videnskabelig uredelighed. Læs mere
Af Uffe Elbæk
30.11.21, 20:00
Mediestøtten skal omlægges, så den i langt højere grad støtter nye og genre-eksperimenterende medier Læs mere
Af Carl Holst
30.11.21, 19:55
Måske er læren af den aktuelle rigsretssag, at man bør adskille politik og jura. Havde et flertal i Folketinget haft den lærdom, var Inger Støjberg aldrig kommet for en rigsret. Læs mere
Af Pia Kjærsgaard
30.11.21, 14:56
Danmark skal turde tage et opgør med konventioner, som truer vores sammenhængskraft og fremtiden for vores folk. Det vil kunne give genlyd andre steder i Europa. Læs mere
Af Rune Toftegaard Selsing
30.11.21, 10:00
Medlemmerne i Dansk Folkeparti må spørge sig selv, hvad der er vigtigst: partiet eller Danmark? Læs mere
Af Mikael Jalving
28.11.21, 09:45
Mennesket er mere og andet end sin seksualitet, men denne erkendelse kniber det med i en seksualiseret tid. Læs mere
Af Desiree Ohrbeck
27.11.21, 11:40
Hvis danske skolebørn bar masker, ville smittetallet falde i Danmark Læs mere
Af Marie Høgh
26.11.21, 17:00
Hold nu op med den automatforargelse over den prøve – hvor værdispørgsmålene tydeligt afslører, hvem man går efter. Læs mere
Af Nauja Lynge
26.11.21, 07:45
Det bør kun indføres igen som sidste udvej. Læs mere