<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Dette er en annonce. Luk her

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Nej Muhammed, du er ikke integreret

Udfordringen med indvandrere fra MENAPT-landene - altså folk, der kommer fra Mellemøsten, Nordafrika, Pakistan og Tyrkiet, fylder nærmest dagligt i den politiske debat.

Vi debatterer moskéer, minareter, halal, kønsopdeling, tørklæder, social kontrol, bandekriminalitet, konflikter, voldtægter, momssvindel, vold, socialt bedrag, arbejdsløshed, kønslig ulighed, børneopdragelse, parallelsamfund, ghettoer, utryghed, lav uddannelse, manglende ressourcer, osv. osv. i en nærmest uendelighed.

Og det på trods af at disse indvandrere kun udgør 5 pct. af befolkningen!

Det er jo i sig selv absurd, at så relativt få mennesker skaber så store problemer for vores samfund, som de nu engang gør.

Der er ingen tvivl om, at man med den indvandring, naive politikere desværre har lukket op for gennem de sidste 50 år, har fået rodet landet ud i uoverstigelige problemer, som for altid vil forandre Danmark. For antallet af ikke integrer mulige indvandrere stiger konstant. Og opdelingen mellem dem og os bliver mere og mere tydelig og markant, for hver dag der går.

Så nej, Muhammed; Du er ikke er integreret, fordi du er selvforsørgende og ikke begår kriminalitet, selvom det jævnligt lyder som et mantra fra begge sider af den politiske fløj.

Du er måske ikke nødvendigvis en belastning økonomisk set. Men ligefrem en berigelse for det danske samfund er du heller ikke. Og integreret er du slet ikke.

Med denne forsimpling af begrebet integration driver naiviteten desværre ned ad væggen uden forståelse for, at integration betyder så meget mere end det. For selvfølgelig handler en reel integration om meget andet end det.

At være dansker og dermed integreret handler bl.a. om at tale sproget og derudover at stemple fuldkommen ind på vores værdier, normer, og kultur. Og så selvfølgelig gå fuldt og helt ind for demokratiet.

Men foregøgler ganske simpelt en anden virkelighed, når man postulerer, at man kan være integreret i det danske samfund, hvis man f.eks. ønsker islamiske sharialove indført fremfor folkets grundlove, hvis man ikke går ind for ligestilling mellem kønnene, og hvis man plæderer for intolerance overfor minoriteter f.eks. jøder og homoseksuelle, hvorfor de skal dræbes. Og det uanset om man så selv tjener sine egne penge i en kiosk og ikke begår kriminalitet.

For var man integreret, blot fordi man arbejder og ikke begår kriminalitet - ja, så var der ingen grund til, at vi dagligt skal diskutere de massive udfordringer, folk fra MENAPT-landene udgør.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
  • Vi beklager problemerne med visningen af kommentarsporet. Der bliver arbejdet på en løsning. Vh. Jyllands-Posten
Profil
Pia Kjærsgaard (f. 1947), er medlem af Folketinget (DF) og 2. næstformand i Folketingets Præsidium. Pia Kjærsgaard er Dansk Folkepartis stifter og var Folketingets formand fra 2015 til 2019. Hun er medlem af Folketingets Præsidium fra 2012 og Udvalget for Forretningsordenen samt ridder af Dannebrog af 1. grad. Gift med Henrik Thorup, som hun har to børn med. Uddannet fra Købmandsskolen i København, 1963-1965. Kontoransat inden for forsikrings- og reklamevirksomhed, 1963-1967, og hjemmehjælper, 1978-1984. Medlem af Folketinget for Fremskridtspartiet fra 1984, hvor hun var politisk leder 1985-1994. Medlem af Folketinget for Dansk Folkeparti fra 1994, hvor hun var formand 1995-2012.
Seneste blogs
Af Morten Uhrskov Jensen
30.11.21, 22:00
P1 Morgen og en forsker fra Aarhus Universitet søgte at bevise, at det går meget bedre med integrationen, end hr. og fru Danmark evner at forstå. Det nærmer sig videnskabelig uredelighed. Læs mere
Af Uffe Elbæk
30.11.21, 20:00
Mediestøtten skal omlægges, så den i langt højere grad støtter nye og genre-eksperimenterende medier Læs mere
Af Carl Holst
30.11.21, 19:55
Måske er læren af den aktuelle rigsretssag, at man bør adskille politik og jura. Havde et flertal i Folketinget haft den lærdom, var Inger Støjberg aldrig kommet for en rigsret. Læs mere
Af Pia Kjærsgaard
30.11.21, 14:56
Danmark skal turde tage et opgør med konventioner, som truer vores sammenhængskraft og fremtiden for vores folk. Det vil kunne give genlyd andre steder i Europa. Læs mere
Af Rune Toftegaard Selsing
30.11.21, 10:00
Medlemmerne i Dansk Folkeparti må spørge sig selv, hvad der er vigtigst: partiet eller Danmark? Læs mere
Af Mikael Jalving
28.11.21, 09:45
Mennesket er mere og andet end sin seksualitet, men denne erkendelse kniber det med i en seksualiseret tid. Læs mere
Af Desiree Ohrbeck
27.11.21, 11:40
Hvis danske skolebørn bar masker, ville smittetallet falde i Danmark Læs mere
Af Marie Høgh
26.11.21, 17:00
Hold nu op med den automatforargelse over den prøve – hvor værdispørgsmålene tydeligt afslører, hvem man går efter. Læs mere
Af Nauja Lynge
26.11.21, 07:45
Det bør kun indføres igen som sidste udvej. Læs mere