<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Dette er en annonce. Luk her

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Er kvindekamp blevet en sag for elitens karrierekvinder?

Kvindebevægelsens kampvelvillighed er ikke til stede, når det er indvandrerkvindernes frihed, der er på spil? På trods af, at kvindernes frihed er et helt centralt element for kvindebevægelsens bevæggrunde for at blive etableret.

I dag markeres Kvindernes Internationale Kampdag, som gennem mere end 100 år har eksisteret. En bevægelse, som helt grundlæggende arbejder for kvinders ligestilling i samfundet og hvor kvindernes stemmeret i 1915 vel nok er den største enkelte sejr. Og helt grundlæggende: Kvinderne har vundet. Mændene er besejret.

I al fald hvis vi tager udgangspunkt i de danske kvinder. For de er i den grad blevet selvstændige. Veluddannede. Tjener deres egne penge. Dyrker karrieren, curlingbørnene og alenetid med veninderne, hvor der kan dyrkes yoga eller drikke cafélatte. Hvis det altså er det, de har lyst til. Valget er frit. For kvinden er fri. Og manden kan vælges til.

Måske skal de danske mænd til at slå hælene i, forene sig og skabe de næste hundrede års Mændenes Kamp? For der er om noget grund til at kæmpe. Hvis det ikke allerede er for sent.

Men straks ser det meget værre ud for indvandrerkvinderne, som til stadighed ikke nyder samme grad af frihed, som de danske kvinder, på trods af, det er et helt centralt element for kvindebevægelsens bevæggrunde for at blive etableret: At skabe lighed mellem kønnene.

For paradoksalt nok er der larmende tavshed fra den nuværende socialistiske venstrefløj og kvindebevægelse, som ellers ynder at ranke ryggen og med stolthed tilkendegiver sig selv som kvindernes forkæmper. På en aparte måde er indvandrerkvinderne ikke en del af denne kamp. De bliver overladt til ideologien om det undertrykkende tørklæde, køkkenet og en plads på 2. række.

Indvandrermændene behøver ikke at købe ind på den danske forestilling om ligestilling mellem kønnene. De kan uimodsagt dyrke mandeklubberne og kønnets overherredømme. Hos dem udfordres de kulturelle kønsforskelle ikke ved at forsøge at gøre op med den gammeldags indstilling om mandens forrang overfor kvinden.

I stedet dyrkes parallelsamfundet i stor stil: Den frigjorte danske kvinde på den ene side. Og så indvandrerkvinden på den anden side bag ghettoens danske beton, som var de stadig i Mellemøsten. Langt fra arbejdsmarkedet og selvstændigheden.

Hvor er kvindebevægelsens sammensværgelser og kampvelvillighed, når det er indvandrerkvindernes frihed, der er på spil? Er kvindekampen efterhånden blevet en kampplads for elitens karrierekvinder, som med elegance får sat det sidste indestængte stød ind mod de ligeværdige kollegaer, så han kan blive offentlig ydmyget og hvor undskyldningen blot er første krampetrækning overfor det, som han ikke selv opfattet som andet end et fuldemandsforsøg på et erotisk eventyr?

Og den danske mand? Han er blevet efterladt forpjusket i slipstrømmen fra de magtfulde danske kvinder, som ser krænkelser og undertrykkelse i ethvert blik hos den mand, som med det yderste af neglene forsøger at holde fast i en flig af mandighed, mens han på en utvetydig opfordring svinger den lyserøde støvsuger, hun har valgt, men han har båret hjem. Og når han er blevet tilpas kedelig og kastreret, præsenterer hun ham for skilsmissen. Og børnene? De er hendes, for der har mændene aldrig opnået ligestilling.

Så måske skal de danske mænd til at slå hælene i, forene sig og skabe de næste hundrede års Mændenes Kamp? For der er om noget grund til at kæmpe. Hvis det ikke allerede er for sent.

For kvinder har om nogen sejret ad helvedes til, godt.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Pia Kjærsgaard (f. 1947), er medlem af Folketinget (DF) og 2. næstformand i Folketingets Præsidium. Pia Kjærsgaard er Dansk Folkepartis stifter og var Folketingets formand fra 2015 til 2019. Hun er medlem af Folketingets Præsidium fra 2012 og Udvalget for Forretningsordenen samt ridder af Dannebrog af 1. grad. Gift med Henrik Thorup, som hun har to børn med. Uddannet fra Købmandsskolen i København, 1963-1965. Kontoransat inden for forsikrings- og reklamevirksomhed, 1963-1967, og hjemmehjælper, 1978-1984. Medlem af Folketinget for Fremskridtspartiet fra 1984, hvor hun var politisk leder 1985-1994. Medlem af Folketinget for Dansk Folkeparti fra 1994, hvor hun var formand 1995-2012.
Seneste blogs
Af Mikael Jalving
21.04.21, 00:00
Engang var organisationen noget med udviklingen i de varme lande. I dag handler det om udviklingen i de kolde lande. Læs mere
Af Rune Toftegaard Selsing
20.04.21, 10:30
Teknokraterne på markedsuniversitetet spytter ligegyldige artikler ud, som ingen læser. Vi skal have det borgerlige universitet tilbage Læs mere
Af Uffe Elbæk
20.04.21, 09:59
Ud med dansk trumpisme og nationalkonservativ identitetspolitik og ind med internationalt samarbejde, demokratisk sindelag og respekt for mangfoldigheden. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
19.04.21, 15:23
Kineserne klasker sig på lårene af grin over USA’s og Vesteuropas kurs mod den multietniske afgrund. Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
18.04.21, 14:30
Hallo, hallo, er du til stede, Lars? Læs mere
Af Mikael Jalving
18.04.21, 10:00
Tak til den store tyske menneskekender Arthur Schopenhauer, der allerede for 200 år siden slog fast, at viljen er umættelig og ideologisk. Læs mere
Af Nauja Lynge
17.04.21, 17:57
Samtidig bæver jeg ved reaktionerne fra både EU og Danmark. Læs mere
Af Martin Ågerup
17.04.21, 13:09
Fastholdelsen af forsamlingsforbud på 10 tilsidesætter en grundlovssikrede rettigheder uden saglig grund Læs mere
Af Marie Høgh
16.04.21, 14:00
Hvis du tror, at socialdemokraterne er nationalkonservative, er du faldet for et snedigt orkestreret blændværk. Læs mere