<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Luk her

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Føderalismen i fuldt flor hos De Konservative

Det Konservative Folkeparti kæmper for EU-skatter. Europas Forenede Stater kommer tættere på.

En del af EU’s gigantiske økonomiske hjælpepakke skal finansieres af det, der kaldes egne indtægter. Det er egentlig to smarte ord: egne indtægter. Dels fordi det lyder som EU’s egne penge. Dels fordi det udelader det faktum, at EU kommer til at opkræve de mange penge fra almindelige mennesker igennem skatter og afgifter. Med andre ord: Det er ikke EU’s egne penge – det er bare nye skatter og afgifter – men nu fra EU.

Det er et genialt træk af eurokraterne – og farligt for os, der mener, at skatteopkrævning er en central del af nationalstatens kernekompetencer. Allerførst låner man en masse penge, som man over flere år kan drysse ud over kontinentet som gaver. Når de astronomisk mange penge på et tidspunkt så er brugt og skal betales tilbage, så har EU-landenes stats- og regeringschefer forpligtet sig til, at nogle af disse penge skal betales tilbage af egne indtægter.

Udformningen af disse EU-skatter og -afgifter udestår. Mette Frederiksen har forpligtet sig til en model, som hverken hun eller nogen af os andre kender konsekvenserne af. Hvor dyrt bliver det for danskerne i fremtiden? Hvilke produkter skal beskattes? Hvordan bliver byrden mellem landene fordelt i fremtiden? Ingen aner det! For man har valgt at gå ned ad en vej, hvor EU får mere indflydelse og flere af vores penge. Man har forpligtet sig på en beskatning, som reelt er et enormt principielt skred i forholdet mellem EU og nationalstaterne. Med EU-skatter kan EU plukke fjerene af nationalstaterne. Imponerende, at EU-systemet har kunnet få 27 stats- og regeringschefer til at hoppe på den!

At regeringen og Mette Frederiksen gav totalt efter for EU, undrer mig ikke. Hun indskriver sig blot i rækken af statsministre, der hjemme forsøger at give den som bekymret og EU-skeptisk, men som til topmøderne tager hele pakken. Hvad der imidlertid ærgrer og forundrer mig endnu mere, er Det Konservative Folkepartis ageren i hele denne misere. Først gave De Konservative i Folketinget Mette Frederiksen mandat til at forhandle aftalen på plads. Siden stemte det konservative parlamentsmedlem Pernille Weiss ja til Europa-Parlamentets resolution, der i passagen om skat, går ekstremt langt. Så langt, at man konkret nævner en stribe forskellige skatter, som man drømmer om at indføre, så EU kan få endnu flere penge i kassen. Kreativiteten og føderalismen er stor. Endda så vidtgående, at selv de gode folk i Venstre stod af.

Fra mine næsten fire år i Folketinget kan jeg godt huske den bekymring, De Konservative udviste, hver gang nogen talte om et højere skattetryk. Jeg forstår bare ikke, at den samme bekymring ikke gælder, når det er EU, der vil have pengene. Folketinget – der rent faktisk kan ændre kurs efter hvert valg – må ikke tage flere penge. Men EU må altså – ifølge De Konservative – gerne. Jeg begriber det ikke.

Sammen med De Konservative var det alene De Radikale og SF, der stemte for parlamentets resolution. Det er utrolig tankevækkende, at et parti, der førhen har slået sig op på parolen om ”Gud, konge og fædreland” pludselig positionerer sig sammen med Radikale Venstre i EU-politikken!

Jeg er oprigtigt overrasket og bedrøvet over, at et parti som Det Konservative Folkeparti, som jeg på mange stræk deler værdier med, kan svigte og fejle så fatalt i en vigtig stund. Mange gode borgerlige kræfter må føle sig snydt.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
{"DriveBy-Authorized": 10900489,"DriveBy-NotAuthorized": 10900490,"Returning-Authorized": 10900493,"Returning-NotAuthorized": 10900497,"Fan-Authorized": 10900500,"Fan-NotAuthorized": 10900508,"Default": 10900490}